EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 06:32:26 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yeni Atama Yönetmeliği  (Okunma Sayısı 2401 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 05, 2010, 10:38:08 ÖS »

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/05/20100506-3.htm

Herkese hayırlı olsun. Ben il içi atamaya başvuramayacağım üç yıla çıkarılmış. Endüstri mesleğe devam...  Ağlayan

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2010, 11:01:31 ÖS »

Şu anki görev yerime tam 15 Eylül 2008'de başlamıştım. Ama 3 yıla çıkarıldığı için bu sene bekliyorum. Neyse bunda da vardır bir hayır. Bakalım göreceğiz.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2010, 11:11:05 ÖS »

Karmakarışık bir yönetmelik. Zorunlu hizmet affı bekleyen arkadaşlar vardı bir şey anlamadım. Okuyup da yorumlayan olursa sevineceğim. Okulda bir arkadaşım vardı 2006'da başlayan müjde veremedim ona...

Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2010, 03:41:17 ÖS »

Zorunlu hizmet affı var. Bir de en alttaki geçici maddelerde bizim tayin isteyebileceğimiz de söyleniyor. Yaşasınnnn.
heft
Üye
**

Dediğim aynıyla vaki ; öyle bir geçer zaman ki...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2010, 05:02:31 ÖS »

Meryem hocam ben okuyup yanlış mı yorumladım acaba ?  En alttaki geçici maddede il içi tayinler için iki yıl denmiyor mu? Yapmayın hocam dün gece okuyup da boşuna mı sevindim. Ney Nolur yanıt yüreğime köz düştü!

Yalnız susayan suyu aramaz ; su da susayanı arar bulur...
           (MEVLANA)
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2010, 08:15:15 ÖS »

Heft hocam yüreğinize köz düşmesin yönetmeliğin özetini ekliyorum. Çok şükür hocam biz il içi başvurabileceğiz.

YÖNETMELİĞİN ÖZETİ

1. 06.05.2010 öncesi çalışanlara af geldi. (Madde 27/2 ve Madde 56/1)
2. İlk atama yılda bir kez ağustos ayında yapılacak. (Madde 19/1)
3. Eş özrü durumu yer değiştirmeleri yarıyıl ve yazın olmak üzere iki kez. (Madde 37/1)
4. Yer değiştirme duyurusu o yılın mayıs ayının en geç 15'inde yapılacak. (Madde 25/1)
5. İl içi ve il dışı tayinler birlikte yapılacak. (Madde 34/1)(Nasıl yapılacağı konusunda bir bilgim yok. Sanırım aynı okullar açılacak ve il içi sıra çalıştırması olmayacak. Belki farklı bir uygulamada yapabilirler.)
6. Hizmet süresi hesaplanırken 15 Eylül tarihi dikkate alınacak. (Madde 25/3)
7. Hizmet puanı hesaplanırken yer değiştirme başvurularının son günü esas alınacak. (Madde 25/4) Örneğin bu sene başvurunun son gününü 25 Mayıs yaparlarsa hizmet puanı 25 mayısa kadar olan kısmı alınacak.
8. İl dışı tayin isteyebilmek için aynı ilde 3 yıl görev yapmak gerekiyor. (Madde 26/2)
9. İl içi tayin isteyebilmek için aynı okulda 3 yıl görev yapmak gerekiyor. (Madde 26/1)(Geçici maddeyle 2010 ve 2011'de 2 yıl yeterli.[Geçici Madde 2])
10. Sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu hizmette geçirdikleri süreleri sayılacak. (Madde 31/6)
11. YİBO' larda çalışan öğretmenlere her yıl için ayrıca puan verilecek. Bayan öğretmenlere 10 puan, erkek öğretmenlere 6 puan verilecek. (Madde 47/6)
12. Askerliğini öğretmen olarak yapanlar askerlik süreleri zorunlu hizmetten sayılacak. (Madde 31/2)
13. İlk atamada yasal süre içinde göreve başlamayanların yerine aynı yılın kasım ayında atama yapılacak. Bunun için ayrı bir başvuru yapılmayacak. Ağustos ayında başvuru yapıp puan yetersizliğinden dolayı atanamayanlardan alınacak. Bu atama göreve başlamayan öğretmenin aynı alanından ve aynı eğitim kurumuna yapılacak. (Madde 19/1)
14. Yer değiştirmede bulunacak öğretmenler 30 Haziran mesai bitimine kadar ilişiğini kesmesi gerekir. 15 gün içinde de yeni okulunda göreve başlaması gerekir. İlişiği kestiği günden itibaren 15 gün içinde yeni okulda göreve başlanmalı. (Madde 34/2)
15. Norm fazlası olanlar öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumuna atanır. İl içinde ihtiyaç yoksa bulundukları ilde çalışması gereken süre şartı (3 yıl) aranmaksızın yer değiştirme döneminde tercihleri doğrultusunda il dışına atamaları yapılır. Zorunlu çalışma yükümlüsüyse zorunlu çalışma bölgelerine tayin ister. (Madde 41/2)
16. Kadrosu dışındaki bir eğitim kurumunda görevlendirilen öğretmen görevlendirildiği eğitim kurumunun puanını alır. (Madde 48/4)
17. Zorunlu görevini yapan öğretmenler çeşitli nedenlerden dolayı (özür) başka bir zorunlu bölgeye giderse gittiği yerin zorunlu hizmet çalışma süresine tabi tutulur. Bir önceki çalıştığı yerdeki süreler eklenir. (Madde 27/3)
18. Çalıştığımız okul eğer zorunlu hizmete alınmışsa alındığı tarihten itibaren çalıştığımız süre zorunlu hizmetten sayılır. Daha önceki çalıştıklarımız sayılmaz. Geriye dönük sayılmıyor. (Madde 31/3)
19. Zorunlu hizmetini tamamlamaya 6 aydan az kalan öğretmenler çeşitli nedenlerle (özür) zorunlu çalışma olmayan bölgeye giderlerse zorunlu hizmeti tamamlamış sayılır. (Madde 30/3)
20. Çalıştığımız yerlerin hizmet puanı değiştiyse (artma-azalma) artık bu yeni puanı alacağız (Madde 47/4'teki). Tabiki eski aldığımız puanların üstüne eklenecek. (Geçici Madde 1)

meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2010, 08:26:48 ÖS »

MEB kelime oyunu yaptıkça Bakanlık'ın açıklamalarını diğer sitelerden anlamaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın tereddütünü biraz olsun giderme adına  BU ADRESİ... veriyorum.

heft
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2010, 08:28:44 ÖS »

Çok teşekkür ederimMeryem Hocam.
Bayramım imdi
Bayramım imdi
Bu haberle
Bayram ederim şimdi  Gülümseme

(MEVLANA)
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2010, 08:41:25 ÖS »

Heftciğim ben bu ilahiye bayılırım

Hamd-ü senâlar hamd-ü senâlar
Yâr ile bayram kıldı bu gönlüm

Hayırlısı olsun kardeşim.

Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2010, 08:45:17 ÖS »

Ama ben dediydim heft hocam. Üzgün
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2010, 08:49:05 ÖS »

Zorunlu hizmetin muafiyetini istemeyenlerdenim. Biz ağlaya zırlaya gitmiştik. Zorunlu hizmete gitmemiştim sanki sürülmüştüm. 2 yıl sorguladım. Hem oralara da öğretmen gerekli. Ben lisede ders yılına 5 öğretmenle başladığımız toplantıyı hiç unutmayacağım.
Ne diyelim. Bazıları doğuştan şanslı veya şanssız.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2010, 08:55:05 ÖS »

Herkesin kafasını karıştırmışım yazdığım mesajla. Edebiyat Öğretmenim bugün beni arayıp söylemeseydi ben de hala kuşku ile dolu olacaktım.

Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2010, 08:57:43 ÖS »

Yok geçici maddeyi arkadaş bana anlattı. Kendi de gösterdi. Her ne kadar kendisi 18 Eylül'de başlamış olmasına rağmen. Yönetmeliklerden iyi anlar. Gülümseme
heft
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2010, 08:58:17 ÖS »

Ama ben dediydim heft hocam. Üzgün
Demişsiniz hakikaten Gülümseme

(MEVLANA)
Yusuf
Site Yöneticisi
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2010, 09:33:51 ÖS »

Zorunlu çalışma yükümlülüğünün kaldırılması zorunlu göreve tabi olup da yapmayanlar için gerçekten büyük bir şans; ancak benim gibi zorunlu görevini yapmış kişiler için üzücü gerçekten. Bir adaletsizlik var.

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM