yunusvari
Yeni Üye
|
 |
« : Ekim 13, 2008, 01:42:20 ÖS » |
|
Biz arkadaşlarla tartıştık ama bir sonuca ulaşamadık. yıllık ödev dağılımında yazılması gereken ders Dil ve anlatım mı Türk edebiyatı mı? yönetmelikte açık olarak yazmıyor. teşekkeürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2008, 09:35:55 ÖS » |
|
Dil ve Anlatım. Türk Edebiyatı dersinin alakası yok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2008, 09:25:09 ÖÖ » |
|
Biz arkadaşlarla tartıştık ama bir sonuca ulaşamadık. yıllık ödev dağılımında yazılması gereken ders Dil ve anlatım mı Türk edebiyatı mı? yönetmelikte açık olarak yazmıyor. teşekkeürler.
zorunlu yazılması gereken ders dil ve anlatım mı? bunu ödev yönetmeliğine göre mi mantığımıza göre mi söylüyoruz? ben de öğrenmek istiyorum acil yardım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nurr2626
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2008, 08:29:30 ÖS » |
|
türk dili ve edebiyatı kesinlikle yazılır sonrasında öğrenciler 3 ders daha yazar sınıf öğretmeni kimse dağılımı yapar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2008, 09:53:23 ÖS » |
|
Bu iki dersten birinin zorunlu olarak yazılması gerektiğine dair bir yönetmelik var mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2008, 09:57:23 ÖS » |
|
Edebiyat öğretmenlerinin başka işi gücü olmayacak mı? Her sınıftan öğrenciye bu dersler verilirse iyi valla. Ödev takibi yapmak da cabası... Ben kendi sınıfıma böyle bir uygulama yapmayacağım...
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2008, 10:04:04 ÖS » |
|
1989'da yayınlanan ödev yönetmeliğine göre; Madde 12- Öğrenciler, ders yılı başlangıcını takip eden ikinci ayın ilk yarısı içinde hangi dersten ödev yapmak istediklerini yazılı olarak sınıf öğretmenine bildirirler. Öğrencilerden, bu yazılı bildirimlerinde, biri Türkçe veya Edebiyat dersi olmak üzere tercih sırasına göre beş ders adını yazmaları istenir. Yazılı istekler, sınıf öğretmeni tarafından süresi içinde toplanır. Bu istekler; ilgili müdür yardımcısının başkanlığında toplanacak sınıf öğretmenler kurulunda, tercih sırası da dikkate alınmak suretiyle değerlendirilir ve hangi öğrencinin, hangi dersten ödev yapacağı hususu tespit edilir. Bu toplantıda her dersin öğretmenine, imkân ölçüsünde, dengeli sayıda öğrenci verilecek şekilde düzenleme yapılır. Bu düzenlemeye göre, her öğrencinin hangi dersten ödev yapacağı hususu sınıf öğretmeni tarafından öğrencilere duyurulur Bu duyurudan sonra ilgili ders öğretmenleri öğrencilerle ödev konularının belirlenmesi için ilk görüşmeleri yaparlar. Bu görüşmeler derslerin başladığı tarihten itibaren en geç sekizinci hafta sonunda tamamlanır. Öğrenciler her dönemde bir ödev olmak üzere, ilk dört dönemde, dört ödev yapmak zorundadırlar. Ancak, isteyen öğrenciler sonraki okudukları dönemlerde de ders öğretmeninin muvafakatini almak şartı ile herhangi bir dersten de ödev yapabilirler. Öğrenciler hangi dersten ödev yapacaklarını danışman öğretmenle birlikte, dönemin başlamasından sonraki ilk üç hafta içinde belirlerler. Belirlenen ödevlerin listesi danışman öğretmen tarafından ilgili müdür yardımcısına verilir. Öğrenciler hangi dersten ödev yapacaklarsa o dersin öğretmeni ile görüşürler.
Daha sonraki değişilikler de Türkçe ve Edebiyat ibaresi yerine Dil ve Anlatım kullanılmıştır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2008, 10:05:46 ÖS » |
|
Yönetmeliğini aradım ama bulamadım. Sorduğum arkadaş ise en son ödev yönetmeliğinin 1989'da çıktığını söyledi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2008, 10:09:46 ÖS » |
|
Dengeli şekilde paylaştırılır konusuna tamam. Benim anladığım her öğrenci Edebiyat dersini ilk sırada yazacak diyeydi. Sanırım yanlış yorumladım. Bu şekilde tamam tabi ki. 
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2008, 10:12:53 ÖS » |
|
Bu arada arkadaşlar çok ödev geliyor diğer derslerin ödevleri az diye düşünmeyin. Sınıf rehber öğretmenleri ödev dağılımını eşit yapmak zorunda. Yönetmelik bunu diyor. Bir öğretmene 5 öğrenci, diğerine 20 öğrenci verilemez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2008, 10:15:00 ÖS » |
|
Hocam ben Dil ve Anlatım diye biliyorum. Bunu söyleyen arkadaşa da gerçekten güveniyorum. Kendisi psikolojik danışman ve yönetmelikleri çok iyi takip eder, araştırır. Çünkü öğrenciler ona da soruyorlardı bu tip konuları.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2008, 10:20:19 ÖS » |
|
İsteyen öğrenci istediği dersten ödev alacak, zümre toplantısında belirlenen konular asılcak ve öğrenciler istediği konuyu seçecek diye bir yenilikten söz ediliyor. İdarenin emriyle  bu yıl bunu uygulamaya çalışıyoruz. Umarım bir yönetmeliği vardır. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2008, 10:47:25 ÖS » |
|
Ödev yönetmeliği değişmediği sürece -ki değişmedi- bu uygulama yanlış olmaz mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maviyıldız
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2008, 09:09:29 ÖÖ » |
|
Yönetmeliğini aradım ama bulamadım. Sorduğum arkadaş ise en son ödev yönetmeliğinin 1989'da çıktığını söyledi.
Aradan kaç yıl geçmiş her şey değişiyor .Bu konuda herhangi bir yenilik yok. Peki performans ve proje ödevleri ne olacak . Hayatımız ödev değerlendirmeleriyle mi geçecek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|