EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:37:53 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: TEZSİZ YÜKSEK LİSANS:(  (Okunma Sayısı 1312 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nihal_tde
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 15, 2008, 11:53:21 ÖÖ »

Selam yazımı okuyanlara.muğla üniversitesinde edebiyat 4. sınıf öğrencisiyim.Seneye celal bayar üniversitesine tezsiz yüksek lisansa başvuracağım.burada yüksek lisans yapmış birileri varsa bana yardımcı olur musunuz lütfen?? Ales puanım 76 okul ortalamam da 2.85 civarı.Bu konuda çok endişeliyim.Okuduğum forumlar beni korkutuyor.Çok yüksek bir puan mı almam gerekiyo alesten.Deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok çok sevinirim.
nurr2626
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2008, 08:31:41 ÖS »

güz döenmi alese gir 84 den az alma bu şekilde seni kabul etemzer boşuna paran gider
a.hermenci
Sürekli Üye

Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2008, 07:56:55 ÖS »

Ah kardeşim sana ne demek gerekir bilemiyorum.İnan o yıllara dönmek istemezdim.2003 Erciyes mezunuyum.Son sene ilk olarak bizim karşımıza çıkarıldı tezsiz yüksek lisans.Bütün arkadaşlarım LES' e girdi.Ben de LES başvurusunun son gününde karar verdim sınava girmeye.O sene bütün arkadaşlarım şehir şehir gezdi, başvuru yaptılar.Biri olmazsa diğrei olsun diye.Ben de sadce memleketimdeki üniversiteye yani Çukurova'ya başvurdum.100 kişi alınıyordu ve ben 90. sırada girdim.O korkuyu anlatamam.Tabi korku canavarı KPSS yaklaşınca tekrar canlandı.Neyse, takılmadan atandım şükür.LES'ten 54 almıştım.Diploma notum 74.KPSS'den 84 aldım.Takip ettiğim kadarıyla bu puan civarında alanlar tezsize girebilir ve öğretmen olarak atanabilir.Lise öğretmen alımlarının artacağını umuyorum ama bu ülkede ne belli ki bu belli olsun.Sana tavsiyem birkaç üniversiteye başvur.Ne olur ne olmaz...

Yüce dağ başında yağan kar idim,
Yağdı yağmur, güneş vurdu eridim.
Evvel yarin sevdiceği ben idim,
Şimdi uzaklardan bakan el oldum.
edebiyat_
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2008, 10:48:21 ÖÖ »

kardeş puanın çokta düşük değil...çok yerde yüksek lisns öğrencisi alınıyor...şehir öenemli değilse senin için bir yerlerlere yerleşebilirsin
gülsün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2008, 07:37:34 ÖS »

Arkadasım sakın umutsuzluğa kapılma ben Muğla üniversitesi'nde 28. olurken Akdeniz'de 70. sıraydaydım şunu unutma ki ales puanı 85 bile olsa  Celal Bayar'a başvuran bir kişi başka bir üniversiteyi kazanıp oraya gidebilir. Böylece kontenjanda yeri boş kalır. Sen, seçmeden okuyabileceğin her yere başvur. Kontenjan açık kalınca kapıda bekleyeni sıraya bakmaksızın aldıkları bile oluyor. belki kaybın 50-60 hatta 100 milyon olur ama aylarını hatta belki bir yılını kaybetmenin yanında bence lafı olmaz. Alese gir Puanın düşük olursa Mülakatta yüzdesi yüksek yerlere gir. Ben Alesten 69 aldım ve  benden 1 sıra önce gelenin yanlış hatırlamıyorsam   ales puanı 80 civarıydı. yani öğrenci alırken bir çok kriter var. Tek yapman gereken mülakatlar a giyimine dikkat ederek gitmek ve sorulara yanlış cevap versen de kendine güvenen davranışlarda bulunup gür sesle konuşmak. Heee bir de gülmek. İyi şanslar ben de ocakta senin üniversitene baş vurucasm ve bu sefer 25 kişilik kontenjana gireceğim. Umarım şubat ayında birbirimizi tebrik ediyor oluruz. Göz kırpan
edebiyat_
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2008, 08:07:14 ÖÖ »

bende kasımdaki alese hazırlanıyorum..önceki puanlarım düşüktü inş bende yüksek puan alıp yerleşirim ara dönemde
nihal_tde
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2008, 11:31:01 ÖÖ »

teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. ama ben hala panik halindeyim. muğla tezsiz yüksek lisansa geçen sene mezun olan arkadaşlarımdan muğlalı olanların hepsi girdi.75 puanla girdi arkadaşım.mülakatta memleketin olması da farkediyo yani.umarım manisada da bana bu ayrıcalığı tanırlar.başka hangi üniversitelere başvurabilirim.
edebiyat_
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2008, 03:38:20 ÖS »

o dönemde üniversitelerde duyurular yapılıyor zaten o zaman takip edersin..memlekete takılıp kalma bence..1yıl nerede olsa yapılır
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM