EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:32:44 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Susmayan sınıf:(  (Okunma Sayısı 3470 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zehr_i sukut
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Eylül 21, 2008, 02:20:38 ÖS »

kendinizi ik başta nasıl gösterirseniz sınıfta sizi öyle tanır.. ciddi olun ama fazla değil, eğlenceli olun ama dikkat edin öğrenci sakız gibi oluyor; gevşiyor.
arda_mnwr
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 21, 2008, 02:22:14 ÖS »

Yorumlarınızı okudukça keşke benimde sizin gibi bir edebiyat öğretmenim olsa diyorum Gülümseme
Gülsün öğretmenim Aybüke öğretmenin yorumları tam bir öğrencinin isteyeceği öğretmen tarzında Gülümseme
Ayrıca Zehr_i sukut öğertmenimde doğruyu söylüyor,ne fazla gevşek olun ne çok sıkı olun Gülümseme

gülsün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 01, 2008, 05:18:09 ÖS »

öğretmenlerime ve öğrencime teşekkür ederim. tavsiyeleri okuduğumda çoğunu uyguladığımı farkettim. bazen öğrenciler istediğini yapıyor. engel olamıyorsunuz. susup beklemek daha etkili olabiliyor. susup sınıfı dinlemek de bir yntem olabilir. duyrulur!!!  Göz kırpan
mevt
VIP Üye

...:::mevt:::...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 01, 2008, 09:08:56 ÖS »

yeni olduğunu ama bu işte kararlı olduğunu göster bence öğrenci olarak diyebilirim ki yeni gelen öğretmenlere öğrenci daha çok yükleniyor..bizde öyle yapıyorduk yeniyse eğer bezdirin bezdirin misali.. Sustum
ilk gün ders yapma çok severler o zaman seni Kahkaha onları tanımaya çalış az bir şey kendini anlat..Kahkaha
şaka yap ama dozunda yap ve soğuk espri yapma tüm yıl hatta o okulda olduğun sürece öyle anılrsın  Göz kırpan
giyimine çok dikkat et öğrenciler ilk başta buna göre dersi dinleyip dinlememeyi kararlaştırır..
sessiz konuşma bağırır tonda olsun yoksa ya bunu mu dünleyeceğiz mıy mıy konuşun muhabbeti oluyor  Göz kırpan
sizi dinlemeleri için dilinizi kullanın ne kadar onlara övgü dolu söz o kadar çok dinlenme anlamına gelir:Dama övgü dozunda olsun yoksa nasılsa seviyor diye tozuturlar Kahkaha
öğrenci gözlemi bu sadece öğretmenler ne diyor bilemem biz böyle yapıyorduk ama Kahkaha

fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ekim 01, 2008, 09:56:49 ÖS »

öğretmenlerime ve öğrencime teşekkür ederim. tavsiyeleri okuduğumda çoğunu uyguladığımı farkettim. bazen öğrenciler istediğini yapıyor. engel olamıyorsunuz. susup beklemek daha etkili olabiliyor. susup sınıfı dinlemek de bir yntem olabilir. duyrulur!!!  Göz kırpan

Ha bi de bize yöntem önermeye başladın. Oo epey iyi gidiyor desene. Kahkaha Takılıyorum, kızmayasın ha. Sırıtan
arda_mnwr
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2008, 04:24:09 ÖS »

yeni olduğunu ama bu işte kararlı olduğunu göster bence öğrenci olarak diyebilirim ki yeni gelen öğretmenlere öğrenci daha çok yükleniyor..bizde öyle yapıyorduk yeniyse eğer bezdirin bezdirin misali.. Sustum
ilk gün ders yapma çok severler o zaman seni Kahkaha onları tanımaya çalış az bir şey kendini anlat..Kahkaha
şaka yap ama dozunda yap ve soğuk espri yapma tüm yıl hatta o okulda olduğun sürece öyle anılrsın  Göz kırpan
giyimine çok dikkat et öğrenciler ilk başta buna göre dersi dinleyip dinlememeyi kararlaştırır..
sessiz konuşma bağırır tonda olsun yoksa ya bunu mu dünleyeceğiz mıy mıy konuşun muhabbeti oluyor  Göz kırpan
sizi dinlemeleri için dilinizi kullanın ne kadar onlara övgü dolu söz o kadar çok dinlenme anlamına gelir:Dama övgü dozunda olsun yoksa nasılsa seviyor diye tozuturlar Kahkaha
öğrenci gözlemi bu sadece öğretmenler ne diyor bilemem biz böyle yapıyorduk ama Kahkaha

Evet giyim çok önemli Sırıtan
Bizim sınıftakiler tüm teneffüs boyunca hocaların giyminden konuşuyor Gülümseme

fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Ekim 08, 2008, 06:38:47 ÖS »

Biliyordum.  Sırıtan
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Ekim 08, 2008, 06:40:32 ÖS »

Biz de sizi konuşuyoruz nolmuş!  Sırıtan
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 08, 2008, 09:44:31 ÖS »

Hocam size şu kadarını söyleyeyim. Hiçbir yöntem kendi bulduğunuz yöntem kadar işe yaramaz. Benim de çok gürültülü sınıflarım oldu. Bu yıl 9. yılımı çalışıyorum ve görültülü olmayan ama her şeyi (beni bile) dalgaya almaya çalışan bir sınıfım var. Derste neler yaptıklarını hiç anlatmayayım isterseniz. Çözüm arıyorum. Bulacağım da. Nasıl olur bilemem ama.
gülsün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 12, 2008, 06:07:15 ÖS »

Hepinize TEŞEKKÜRLER... Yazdıklarınızın hepsini okudum farkında olamadan veya olarak uyguladım. Ama insanı işleyen yegane meslek öğretmenlik olduğu için formül tarzında çözümler geçerli olmuyor. Tecrübe edinmem lazım. Bazı öğrencilerim beni resmen hiçe sayıyor ama bunun benden kaynaklanmadığını da biliyorum çünkü bazıları da sayıyor ve seviyor.  Kahkaha Napalım seve seve uğraşıcaz. AAAA!! tek ben değilim ya canım... Bir sınıfıma önceki hocaları derse girmeyi bırakmış. Ben biraz zor bir mücadele veriyorum. Zor olmayan bir güzellik de görmedim Sırıtan
vatikannüshası
Uzman Üye

kişisel mesajım yoktur.mesajlarım toplumsaldır.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ekim 23, 2008, 08:48:02 ÖS »

Bir uçurumun içine baktığınızda uçurum da sizin içinize bakar.
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Ekim 23, 2008, 08:52:39 ÖS »

Bunca sözün üstüne "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." olmuş bu.. Gülümseme
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ekim 23, 2008, 09:14:04 ÖS »

Kahkaha
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ekim 23, 2008, 10:06:40 ÖS »

Meslek lisesinde sınıflarda farklı bir yöntem uygulanıyor. Öğretmen sınıfa girip selamladıktan sonra herkes oturuyor. Bir çığırtkan çıkp bir iki üç diye sayıyor ve tıp diyor. Ders sonuna kadar çıt yok. Sayan kişi öğretmen farketmeden kıpraşanları konuşanları not ediyor. Zil çaldığı anda öğretmen çıkınca sınıf kapısı kapatılıyor. Biraz vahşice gelmişti bana . Bütün öğrenciler ismi okunanın üstüne çullanıyor. Hiç şikayetçi olunmaması da enteresan. Yani biz elimizi suya sabuna dokunmadan kendi işlerini kendileri içlerinde çözümlüyorlar.

Bazen yüreğim dayanmıyor teneffüse çıkmıyorum bu sefer okul çıkışında sokakta işlerini hallediyorlarmış...Gemlik böyle...

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Ekim 23, 2008, 10:20:58 ÖS »

İlginç.
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM