EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:32:26 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Susmayan sınıf:(  (Okunma Sayısı 3470 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gülsün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 20, 2008, 11:53:53 ÖS »

Mehaba Gülümseme Foruma yeni katıldım. Ben bu cuma göreve başlayan bir Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Okuluma çok güzel duygularla ve heyecanla gittim. Fakat ilk girdiğim derste öğrenciler yerlerinde bile oturmadılar ve sınıfın en uzak köşelerinden bile birbirleriyle konuştular. Açıkçası kontrolü kaybettim. Forumda sınıf içi davranış bozuklukları ile ilgili kısımları okudum ama şu an ki tecrübesziliğimden olsa gerek uygulanabilir olan her öneriyi uyguladığımı düşünüyorum. Sınıf içi genel disiplini sağlamak için nasıl bir tavır takınabilirim. Dersi gerçekten dinlemek isteyen öğrencilerim var ve biri nerdeyse ağlayacaktı:( Çünkü sesimi önsıradaki öğrencime bile zor duyurduğum anlar oldu. Ney
siyahsemazen
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2008, 12:08:50 ÖÖ »

hocam en sağlıklı yollarda biri de yolun başında olduğunun bilinciyle birlikte hareket et
birçok ÅŸeyi onlarla öğreneceÄŸini bu hususta sana yardımcı olmaları gerektiÄŸini  söyle ve de samimiyetini her ÅŸart ve koÅŸulda ortaya koy
ve forumdan kopma  Göz kırpan
gülsün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2008, 12:13:03 ÖÖ »

Teşekkür ederim:) Ben yeni öğretmen olduğumu söyleyemedim onlara. İkinci ders yeniden başlayacağım tanışma faslını tekrarlyacağım. Yararı olur değil mi?
siyahsemazen
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2008, 12:17:48 ÖÖ »

muhakkak faydası olur
öğrencilere uygunsuz davranışlarıyla seni kızdırmadığını sadece kırdığını söylersin
ve derslerin hepsinde anlatacağın bir hikaye olsun konuyla boğmamak da faydalı olacaktır
(bunları söylerken ahkam kesiyormuÅŸum gibi geldi  Sırıtan )
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2008, 12:23:02 ÖÖ »

Yeni başladığını vurgulamak (söylemek değil vurgulamak) zararlı da olabiliyor. Biz ne öğretmenler gördük, havası oluyor bazen.

Bence en etkili yöntem samimiyet. Sıcaklık olmalı arada. Seviyelerine indiğinizde, çoğunun o sınıfta zorla oturduğunu düşünerek yaklaştığınızda anlaşabileceğinizi düşünüyorum. Daha önce denediğim ve işe yarayan bir yönetem de sınıfın ele başını bulmak. Gülümseme Mutlaka sözü dinlenen, arkadaşları arasında hakimiyet kuran biri vardır. Onunla anlaştığınızda sorunun büyük bir kısmı çözülür. Geçen yıl bunu yaptım. Ağlayacak kıvama geldiğim zamanlar oldu. Ancak şimdi sınıfın en yaramazı (mezun olduğu halde) yanıma gelir durumunu anlatır, soru sorar. Ben hepsini samimiyet ve sıcaklıkla çözüğümü düşünüyorum.

Tabi öğretmen olduğumuzu unutmadan. Samimiyetin de sınırı olmalı mutlaka. Hem sevilen hem de çekinilen bir öğretmen olmak en güzeli, bunun için de saygı gerekli.

Bugün öğretmenini şikayet eden bir öğrenci vardı forumda. Ne acı. Karşımızdakiler bizim hükmedeceğimiz kölelerimiz değil, birlikte güzel şeyler yapacağımız arkadaşlarımız. En başında da insan.

Eminim bir süre sonra, bu durumu yaşayan arkadaşlarına siz tavsiyeler vereceksiniz öğretmenim.

İçimden gelenleri yazdım. Baktım da uzatmışım. Cümlelerimde faydalı şeyler vardır umarım...

Yolunuz açık olsun...

gülsün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2008, 12:30:24 ÖÖ »

Sınıf daha çok yeni olduÄŸundan henüz elebaÅŸları yok öğretmenim Sırıtan Onların hepsi birbirinden beterdi Sırıtan  BahsettÄŸiniz öğrenciye ben de ratsladım. Yanıt vermeye çalıştım. Aslında bu çocukların ortak sorunu orta öğretim ders ÅŸekline ve ortamına alışamamak. Yanıtınızn uzunluÄŸuna gelince bu yardımcı olmak istediÄŸinizi gösterir. Tabi ki de yardımcı oldunuz. TeÅŸekkür ederim.
gülsün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2008, 12:33:30 ÖÖ »

Öyel şey olur mu? estağfurullah öğretmenim. Ahkam kestiğinizi düşünmedim. Sağolun. Gülümseme
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2008, 12:39:56 ÖÖ »

Semazen hocamın dediği gibi,forumdan kopmayın. Mutlaka tecrübelerinden yararlanacağınız hocalarım olacaktır.

Tabi biz de sizden yararlanırız umarım... Göz kırpan
gülsün
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2008, 12:42:59 ÖÖ »

Elimden geleni severek yaparım hocam.
siyahsemazen
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Eylül 21, 2008, 01:16:10 ÖÖ »

Öyel şey olur mu? estağfurullah öğretmenim. Ahkam kestiğinizi düşünmedim. Sağolun. Gülümseme
  Göz kırpan
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Eylül 21, 2008, 12:32:52 ÖS »

ÇOCUKLARIM

Sizi yoklama defterinden öğrenmedim
Haylaz çocuklarım
Sınıfın en devamsızını
Bir sinema dönüşü tanıdım
Koltuğunda satılmamış gazeteler
Dumanlı bir salonda
Kendime göre karşılarken akşamı
Nane şekeri uzattı en tembeliniz
Götürmek istedi küfesinde
Elimdeki ıspanak demetini
En dalgını sınıfın
Çoğunuz semtine uğramaz oldu okulun
Palto ayakkabı yüzünden
Kiminiz limon satar Balıkpazarı'nda
Kiminiz Tahtakale'de çaycılık eder
Biz inceleyeduralım aç tavuk hesabı
Tereyağındaki vitamini
Kalorisini taze yumurtanın
Karşılıklı neler öğrenmedik sınıfta
Çevresini ölçtük dünyanın
Hesapladık yıldızların uzaklığını
Orta Asya'dan konuÅŸtuk
Laf kıtlığında
Birlikte neler düşünmedik
Burnumuzun dibindekini görmeden
Bulutlara mı karışmadık
Güz rüzgarlarında dokulmuş
Hasta yapraklara mı üzülmedik
Serçelere mi acımadık kış günlerinde
Kendimizi unutarak

RIFAT ILGAZ
arda_mnwr
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 21, 2008, 12:50:30 ÖS »

Öğretmenim biliyorum haddime değil daha liseye yeni başlamış bir öğrenciyim.Fakat sorunun cevabını birde öğrenciden dinlemek belki yararlı olabilir.Öncelikle şunu söyleyeyim;biz öğrencilerin öğretmenlerde aradığı en önemli şey "samimiyet"tir.Eğer yeni öğretmen olduğunuzu sınıfa söyler,sizinle iyi vakit geçireceğiz,gerektiği zaman beraber konusacağız,gerektiği zaman beraber oyun bile oynayacağız gibi motivasyon cümleleri söylerseniz bi nebzede olsa öğrenciye sevdiririrsiniz kendinizi.Ve sizden tek ricam derslerimde izin almadan konuşmayın bozuşuruz gibi cümlelerde söyleyin,yoksa tepenize çıkarlar.mesela bizim bir edebiyat öğretmenimiz var,Allah düşmanımın başına vermesin cinsten.Ama bir ingilizce öğretmenimiz var.Öncelikle bizimle samimi ve böylece bize kendini sevdirdi.Birde şunu söyleyeyim.edebiyat herkesin sevdiği bir ders değildir.Genelde öğrenciler için sıkıcı bir derstir.Dersi elinizden geldiği kadar komik yapın,öğrencilere komik örneklerle açıklamaya çalısın.Eminim işinize yarayacaktır Gülümseme
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2008, 02:19:12 ÖS Gönderen: arda_mnwr » Logged

CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2008, 01:10:19 ÖS »

Komiklik güzel, kullanırım ben de derslerim de ancak daha önce de söylediğim gibi ölçülü olmalı.

Öğrenciler anladığım kadarıyla kendilerine benzayen öğretmeni seviyorlar. Hafta içinde bazen lisede de derslere giriyorum. (sınav için)

Şikayet edilen sınıflarda ben problem yaşamadım hiç. Ben de nedenini araştırıyorum bu aralar. Ne bekliyor bu öğrenciler?

Bağırmaktan, kendimi hırpalamaktan hiç hoşlanmıyorum. Sözlerimle idare etmeye çalışıyorum öğrencileri. (Sanırım idare etmek yakışmadı buraya)

Onlar da memnun hayatından.

Yine aynı yere çıkıyor benim yazdıklarım, empati ve samimiyet. Gülümseme Öğrenci derste alakasız bir şey söyledğinde onu dersle ilişkilendirebilmeliyiz.

Hep konuşma, koşma, bağırma, vurma, yapma, etme... diyoruz. Aksine yol göstermeliyiz. Bütün öğrencilerin söz dinlediğini düşünelim. Koridorda koşan bir öğrenci, "Yavrum, koşma!" "Peki öğretmenim, durdum..." Ne yapacak şimdi, beklesin mi orda akşama kada? En basit örnek bu. Yol gösterici olmalıyız hep.

Derste konuşuyor bir öğrenci bi gün, birkaçı da dönmüş dinliyor, "Ben susayım sen anlat, daha önemli demek ki senin anlattıkların" dedim. Kaldırdım onu yerindene ve ben yerine oturdum. Tahtada durdu durdu, sustu...

Çok konuşan öğrencilere yaptığım başka bir uygulama da öne çıkarıp konuşturuyorum. Bir kelime veriyorum ve beş dakika süresinin, hiç durmadan bu kelime hakkında konuşacağını ve sonuna kadar konuşabilirse yıl sonuna kadar derste konuşmasına izin vereceğimi ama konuşamazsa bir daha söz almadan konuşamayacağını söylüyorum. Daha sonuna kadar konuşan çıkmadı. Sanırım verdiğim kelimelerden kaynaklanıyor. "Terlik, yaprak, taş..."

Yaz yaz bitmiyor bu öğrencileri. Yazdıklarım da sadece sınıfta yaşadıklarım, yanlış anlaşılsın istemem. Yol gösterici olur mu, siz karar verin artık ona da. Gülümseme

Sevdim ben bu başlığı. Ara sıra yazabilir miyim? Kahkaha
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Eylül 21, 2008, 01:47:37 ÖS »

Öğretmenim biliyorum haddime değil daha liseye yeni başlamış bir öğrenciyim.Fakat sorunun cevabını birde öğrenciden dinlemek belki yararlı olabilir.Öncelikle şunu söyleyeyim;biz öğrencilerin öğretmenlerde aradığı en önemli şey "samimiyet"tir.Eğer yeni öğretmen olduğunuzu sınıfa söyler,sizinle iyi vakit geçireceğiz,gerektiği zaman beraber konusacağız,gerektiği zaman beraber oyun bile oynayacağız gibi motivasyon cümleleri söylerseniz bi nebzede olsa öğrenciye sevdiririrsiniz kendinizi.Ve sizden tek ricam derslerimde izin almadan konuşmayın bozuşuruz gibi cümlelerde söyleyin,yoksa tepenize çıkarlar.mesela bizim bir edebiyat öğretmenimiz var,Allah düşmanımın başına vermesin cinsten.Ama bir ingilizce öğretmenimiz var.Öncelikle bizimle samimi ve böylece bize kendini sevdirdi.Birde şunu söyleyeyim.edebiyat herkesin sevdiği bir ders değildir.Genelde öğrenciler için sıkıcı bir derstir.Dersi elinizden geldiği kadar komik yapın,öğrencilere komik örneklerle açıklamaya çalısın.Eminim işine yarayacaktır Gülümseme

Bir öğrenciden yorum okumak ne güzel... Göz kırpan
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Eylül 21, 2008, 01:51:13 ÖS »

gülsün hocama demek isterim ki, yeni bir öğretmen olduğunuzu ama bunun sınıf kontrolünü bozmayacak kadar önemsiz olduğunu söylemekle başlayın. Ve işe koyulun. Kendinizi sınıfı kontrol edebileceğinize ikna ederseniz öğrenciler de ikna olur. "Öğretmen nasılsa sınıf öyledir."
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM