EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:30:38 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Şikayet  (Okunma Sayısı 3069 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
naprev
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 17, 2010, 05:49:31 ÖS »

Alınmaz naprev hocam alınmaz son gelişmelerden haberin yok ben de Anadolu lisesi öğretmeniyim tabi sen atamamı hayırlamadın ama olsun.  Sırıtan 

Hııı anlaşıldıııı... Ben de diyom ki, bu Meryem hoca Edebiyat Öğretmeni'ni niye destekliyo diyoommm. Hımm tamam tamaam. Havanız batsın siziin. Edebiyat Öğretmeni ile Meryem hoca arasındaki kutsal ittifakın nedenini anladınız mı arkadaşlar? Meryem hoca da anadolu lisesi kadrosu almış. Yükseklerde havalar nasıl Meryem hocam? Şey Meryem hocam, ee ne diyicektim, ımm, kopye falan çekmedin di mi? Sanmam gerçi de, ne bilim işte ya.

Bütün bunlar, hayırlı olsun dememe engel değil tabii ki, hayırlı olsun yine de, pek sayın Meryem hocanım. Hayatta en sevmediğim şey kıskançlıktır benim. Kıskanç insanları öyle sevmem ki. Benim de böyle bir huyum var işte arkadaşlar. Şu an Meryem hocanın yerinde ben olsaydım, Meryem hocanın gözü dönmüştü kıskançlıktan. Ben öyle yapamam. Lanet olsun içimdeki bu insan sevgisine...!
mintiminti
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 17, 2010, 07:01:36 ÖS »

Çok sevindim ya. Gözün aydın tekrar. Gülümseme

Sen ana renkken ara renge dönüşme mesela. . Kırmızıysan kırmızı kal.Yanına mavi geldiğinde bordo olma sakın ! Kendin ol. . Kendin kal. . Sevdiğin , sevildiğin gibi . . ! Göz kırpan
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 17, 2010, 10:52:17 ÖS »

Ben larkason kardeşimin mesajını büyük bir talihsizlik olarak algıladım. Öncelikle şunu belirteyim ben şu an ÇPL'de çalışıyorum. Geçen dönem EML'deydim.  EML'de öğrenci profillerini tahmin etmek zor değil. İlköğretimde 1.00 diplomayla gelen öğrenciler bile vardı. Hem davranış hem not epey zor bir dönem yaşadım orada. Hikayem uzun sürer kısaca oradaki öğretmenliğimi burada uygulamam mümkün değil. Anadolu Lisesi ve düz lise muhabbeti yapmanın neresi abes anlamadım. Ben olaya bu etiketlerden çok öğretmenin yetersizliği konusunda yorum yaptım. Öğretmen her zaman kendini hem pedagojik yönden hem bilgi yönünden güncellemelidir.   

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 18, 2010, 10:24:05 ÖÖ »

çok değerli, asil asil oldukları kadar da saygıdeğer ve aziz dostlarım.

Benim anlayamadığım şu, Anadolu Lisesinde birileri edebiyat öğretmeniymiş, birilerine iyi ders anlatamıyormuş siz anlamıyormusunuz diyormuş. v..s..

birileri de gelmiş. "ben bu meseleyi ne yapacağım"  sorusunu sormak gayesinden  öte bir gayeyle, bir köylü kafası gafletiyle , kuyuya taş atma isteği ve hevesiyle bir şeyler sormuş etmiş falan.

naçiz kanaatimi belirtmek isterim ki derken çok kalp kıracağımı düşünerek bu fikrimden vazgeçtim.

İlk kez bir Anadolu lisesi kompleksi gördüğümü düşünüyorum, bu da  sayın çok değerli edebiyat öğretmeni dostumun olayları tahlil edişindeki isabetsizlikten kaynaklanıyor.

Bu nasıl bir dengesizlik ve düşünce kaabiliyetsizliğidir ki bu kadar kişiyi rencide edebilecek cümleler kurmuşsunuz. Beceriyi ya da beceriksizliği etikete mal edecek kadar sığ düşünceli bir muhakemeyi aktarabilmişsiniz ve hiç yüzünüz kızarmamış. Öğrenci psikolojisini hala bırakamamışsınız ve olgunlaşmanızı tam manasıyla tamamlayamamışsınız. Birileri de size karşı çıkmış onu da "sert" demeç vermekle suçlamışsınız.

O hocamın bu kadar rahat yazmamasının sebebi de belki bilinçaltından sizin gibi düşünmesi. Oysa benim böyle bir derdim yok.

Önce düşüncelerinizi sonra cümlelerinizi düzgün kurmanızı tavsiye ederim. Anadolu Lisesi düz lise muhabbetini açabilecek kadar dengesiz bir tartışma olamaz bu forumda.

Nasıl bir cehalet ve hamlıktır bu yahu.

"yok ben öyle demek istemedim" si cümleler de kurmayın sonra.

her neyse..

saygılar sevgiler aziz dostlarım Karizmatik

Değerli lαякαsση Hoca'm,

Takdir edersiniz ki hepimiz yanlış yapabiliriz, yanlış bir söz söyleyebiliriz. Bilerek ya da bilmeyerek... Yazılanlar bizim hoşumuza gitmeyen türden de olabilir. Savunulan düşünceye katılmayabiliriz, bu düşünceyi doğru bulmayabiliriz de...

Yazılan, foruma taşınan konu bir art niyet taşımıyorsa -ki Edebiyat Öğretmeni arkadaşımızın "düz lise" "Anadolu lisesi" ayrımını bir art niyetle foruma taşıdığını düşünmüyorum - katılmadığımız, doğru bulmadığımız bir konunun karşımızdaki meslektaşımızı incitmeden -sizin ifadenizle- kalp kırmadan, uygun bir dille ifade edilmesi gerekmez mi?  Üzgün

"Köylü kafası, dengesizlik ve düşünce kaabiliyetsizliği, sığ düşünceli bir muhakeme, hiç yüzünüz kızarmamış, olgunlaşmanızı tam manasıyla tamamlayamamışsınız, cehalet ve hamlık" gibi ifadeleriniz sizce kalp kırmayacak ifadeler midir?  Üzgün

Dil bilgisi ile ilgili bir konuyu kendisiyle tartışırken son derece nezaketli bulduğum lαякαsση Hoca'mın yukarıdaki ifadelerini üzülerek okudum...  Üzgün

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: Ekim 18, 2010, 10:26:07 ÖÖ Gönderen: sozedebiyattan » Logged
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 18, 2010, 11:24:25 ÖÖ »

Benim yazdıklarımı neden kimse anlayamadı merak içindeyim. Benim derdim öğretmenlerle değil. Öğretmeni şikayet eden bir sınıfa nasıl bir tutum sergilemem gerektiği konusundaydı. Öğrenciler düz lise-anadolu lisesi öğretmeni ayrımını zaten yapıyorlar. Siz burada benim ayrım yaptığımdan dem vurun veliler okula öğretmeni şikayete geliyorlar. Bu ayrımın yapıldığını (öğrenciler tarafından) düz lise kadrosundaki bir öğretmen arkadaşım öğretmenler odasında söyledi. Bu  ayrımın kendileri de farkındalar.
Lütfen yazılanları kendimize göre yorumlayıp buraya cevap olarak yazmayalım.
naprev
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2010, 05:14:52 ÖS »

çok değerli, asil asil oldukları kadar da saygıdeğer ve aziz dostlarım.

Benim anlayamadığım şu, Anadolu Lisesinde birileri edebiyat öğretmeniymiş, birilerine iyi ders anlatamıyormuş siz anlamıyormusunuz diyormuş. v..s..

birileri de gelmiş. "ben bu meseleyi ne yapacağım"  sorusunu sormak gayesinden  öte bir gayeyle, bir köylü kafası gafletiyle , kuyuya taş atma isteği ve hevesiyle bir şeyler sormuş etmiş falan.

Anlaşılması zor, sayın larkason. Söze tatlı başlamış, tatlı sözü abartmış bile larkason. Eyvallah, teşekkür ederiz, siz de çok değerlisiniz. Edebiyat Öğretmeni arkadaşımızın, iyi niyetli olduğuna dair kanaatimizde herhangi bir tereddüt olmamakla birlikte, yazdıklarının, kendisinin ön yargıları olabileceği veya yazdıklarıyla böyle bir izlenim bırakabileceğini ben de söyledim. Ancak, sevgili edebiyat Öğretmeni’nin ‘gizli bir gaye’, ‘köylü kafası gafleti’ içerisinde olduğunu söylemek için en ufak bir neden asla yoktur. Larkason’un ne olduğu belli olmayan, kontrolsüz bir öfkesinin yansımasından başka hiçbir durum söz konusu değildir. Larkason, beyin okumaya çalışmış belli ama, bu tutumun hiçbir önemi yoktur. Beyin okuyarak kimse kimseye bir fikir vermiş olamaz.

naçiz kanaatimi belirtmek isterim ki derken çok kalp kıracağımı düşünerek bu fikrimden vazgeçtim.

Larkason, kendisinin ne kadar tehlikeli olduğunu mu ima etmek istemiş, anlamak kolay olmuyor tabii ki. Arkadaşı için kalp kırma hassasiyeti olan birisinin, aynı arkadaşına bu sözcükleri kullanması mümkün değildir, bu sözcükleri kullanan birisinin ise kalp kırma hassasiyetinden bahsetmesi inandırıcı olamaz. Larkason, ne yapmaya çalıştığını kendisi de bilmiyor bence.

İlk kez bir Anadolu lisesi kompleksi gördüğümü düşünüyorum, bu da  sayın çok değerli edebiyat öğretmeni dostumun olayları tahlil edişindeki isabetsizlikten kaynaklanıyor.

Bu nasıl bir dengesizlik ve düşünce kaabiliyetsizliğidir ki bu kadar kişiyi rencide edebilecek cümleler kurmuşsunuz. Beceriyi ya da beceriksizliği etikete mal edecek kadar sığ düşünceli bir muhakemeyi aktarabilmişsiniz ve hiç yüzünüz kızarmamış. Öğrenci psikolojisini hala bırakamamışsınız ve olgunlaşmanızı tam manasıyla tamamlayamamışsınız. Birileri de size karşı çıkmış onu da "sert" demeç vermekle suçlamışsınız.

Larkason öylesine öfkeli ki, kendisinden kolayca beklemediğim açıklar vermiş. Yer yer söz ve ifade bozukluklarından kendisini koruyamamış Larkason. ‘Anadolu lisesi kompleksi’ demiş. Sözden, sohbetten, dilden anlayan hiç kimse, ‘Anadolu lisesi kompleksi’ ifadesinden, ‘birinin, kendisini önemli görmesi’ gibi bir anlam asla çıkaramaz. Anadolu lisesi kompleksi ifadesinin bir tek anlamı vardır, o da, ‘birbiriyle bitişik veya ayrı konumlarda kompleks bir yapı’dır. Mesela, Ankara Hacettepe Hastahanesi bir kompleks yapıdır. Kompleks sözcüğü, aşağılık veya üstünlük sözcükleriyle kullanılmaz. Aşağılık veya üstünlük kompleksi olmaz. Bir isme sıfat olarak kullanılır. Mesela, kompleks bir durum, kompleks bir kişi. Ne demek? Anlaşılması zor bir durum, anlaşılması zor bir kişi demektir. Kompleks sözcüğüyle, ‘bazı psikolojik karmaşaları olan kişi’ anlamından bahsedemezsiniz. Olsa olsa şu olabilir, ‘aşağılık duygusundan kaynaklanan kompleks bir kişilik’ diyebilirsiniz.

‘Bu nasıl bir dengesizliktir…’ diye başlayıp devam eden cümleleri, Larkason’un cümleleri yani, edebiyat öğretmenlerinin derslerinde ‘bu ne perhiz, bu ne turşu’ deyiminin açıklamasını yapmak için güzel bir örnek teşkil etmektedir. Edebiyat öğretmeni olsaydım, sayın Larkason’un bu cümlelerini bir kenara kaydederdim.

O hocamın bu kadar rahat yazmamasının sebebi de belki bilinçaltından sizin gibi düşünmesi. Oysa benim böyle bir derdim yok.

Larkason ne diyosun sen? Bilinçaltı milinçaltı ne? Ayıptır ayıp. Bilinçaltı sözcüğünü birisine bu şekilde uluorta kullanamazsın Larkason. Lütfen akıllı ve nezaketli ol. Bilinçaltı sözü, klinik psikolojisine, derinlikler psikolojisine ait bir kavram olup, bazı psiko patolojik vak’aları ve cinsel bazı psikozları ifade etmek için kullanılır. Benim bilinçaltım mutlaka vardır veya olabilir, bazı karmaşalarım da olabilir belki, bilemem ama, bunu ima etmek sana düşmez ve şu forumda böyle bir yüzümle kimse karşılaşmamıştır sayın larkason. Benden sana tavsiye, bu sözcüğü, resmi olmak durumunda olduğun veya eşit ilişki içerisinde olduğunu düşünmediğin kişilere karşı asla kullanma. Sana, ‘ne biçim edebiyat öğretmenisin’ diyen çıkabilir ve zor durumda kalırsın. Lütfen bir kenara not et bunu. Mesela ben, bir amirime veya senli benli olmadığım birisine karşı, ‘senin bilinçaltın’ diye söze başlamam, böyle bir imada bulunmam mümkün olabilir mi? Ne kadar ayıp bir şey.

Önce düşüncelerinizi sonra cümlelerinizi düzgün kurmanızı tavsiye ederim.

saygılar sevgiler aziz dostlarım Karizmatik

Doğru söylüyosun Larkason, hem de çok doğru söylüyosun. Bilmukabele, sevgiler, saygılar tabii ki.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 18, 2010, 05:57:18 ÖS »

Alçakgönüllülük ve hoşgörü; bu iki kavramı  öğrenemeden allame-i cihan olsak boş. Negatif enerji taşıyor bu sayfa girmek zorunda kalmam inşallah. Üzgün((

Yusuf
Site Yöneticisi
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 18, 2010, 06:35:32 ÖS »

Sayın Larkason hocamızın yorumlarını ve açıklamalarını büyük bir beğeniyle takip ettim şu ana kadar. Ama bu yorumu son derece kırıcı ve yıkıcı buldum. Üzüldüm doğrusu.

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
naprev
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 18, 2010, 11:14:07 ÖS »

Sayın Larkason, çok şey söylüyosun ama, bir şey demiyosun kardeş. Ne diyosun, biraz anlaşılır yazsana hocam. Sen şimdi birilerinin hukukunu korumak istediğini mi söylüyosun? Ağzından çıkanı kulağı duymayan birinin böyle bir gaye içerisinde olduğuna kimse inanmaz Larkason. Yapman gereken en makul şey, tarzını değiştirmek ve burdaki önemsediğimiz arkadaşlarımız için kötü sözler yazmamaktır. Aksi halde bu söylediklerin anlamlı değildir ve bizleri de üzmektedir. Yazdıklarını eleştirdik diye 'ne haliniz varsa görün' diyosun. Senin arkadaşlığın suya yazılmış, kuma çizilmiş gibi bir şey Larkason. Özür dilemek zor olabilir belki ama, biraz uzlaşmak durumundasın Larkason. Yoksa 'ne güzel yazmışın Larkason' dememizi mi bekliyosun? Yazdıklarımızı da hafife alıp ıskalamaya çalışma bence. Yaz o zaman, kendin yaz, kendin oku der çıkarız ama, ayıp olur, olmaz ki öyle, benim gönlüm razı değil buna.
Lâle
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 18, 2010, 11:27:51 ÖS »

Kıymetli meslektaşlarım,
Bu tartışmayı burada noktalayalım.
Rica ediyorum.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 19, 2010, 03:55:41 ÖS »

Larkason'un ne dediğini gayet iyi anlıyorum. Sanırım anlayabilecek olan da burada sadece benim:) Herkese sevgiler.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 19, 2010, 03:56:45 ÖS »

Önerileriniz için teşekkürler. Konu tarafımca kilitlenmiştir.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ekim 19, 2010, 05:22:56 ÖS »

Çok şükür adminliğin bir faydasını görüyorum. Kapı istediği kadar kilitli olsun sen açabiliyorsun.
larkason hocam çok değer verdiğim bir insan foruma gelmediği zaman özlediğim bir insan. O birilerinin kırılmadığını düşünüyor ama ben kırıldım.
Niye mi ?

"benim tepkim bana yapılan bir hakaret ya da terbiyesizlikten tevellüt etmiyor."diyor hocam ama kendisi cümlelerininde hakaretvari konuşabiliyor.
 İşte bir tane diğerleri yukarıda...

"birileri de gelmiş. "ben bu meseleyi ne yapacağım"  sorusunu sormak gayesinden  öte bir gayeyle, bir köylü kafası gafletiyle , kuyuya taş atma isteği ve hevesiyle bir şeyler sormuş etmiş falan.

O birileri kim ben söyleyim biri benim. Çünkü bu sayfaya ben de yazdım. Aman Meryem hocam uzatma artık meseleyi Edebiyat Öğretmenim Larkason'u anlamış işte diyeceksiniz. O kadar ağır ithamlardan sonra ben hocamı hala anlayamıyorum yazmasam bir iki hafta girmezdim foruma bence bir helalliği hak ediyorum. Kırıldım tanımadığım biri yazsaydı kırılmazdım...

Edebiyat Öğretmeni kardeşim affına sığınarak konuyu gündeme getirmek zorunda kaldım içime atamadım.

Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ekim 19, 2010, 09:45:19 ÖS »

Gülümseme
Kırılsam ne fayda? Var mı artık çaresi. Yok. O yüzden kırılmaya da gerek yok.
Lâle
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 19, 2010, 10:23:37 ÖS »

Hiç hoş şeyler olmadı burada.Forumda yapılan tartışmalar, nezaket ölçüsünü aşınca hepimizi üzüyor,sarsıyor.Yazılı iletişimde beden dilini kullanma şansımız yok.Bu da yazılanların %80'ini okuyucunun yorumuna bırakıyor.
Umarım bu son olur.Umarım...
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM