EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:24:52 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Seçmeli edebiyat ve dil anlatım dersi planları nasıl olmalı, bilen var mı?  (Okunma Sayısı 5467 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
asto
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 30, 2009, 07:14:50 ÖS »

Seçmeli  edebiyat  ve  dil  anlatım  dersi   planları nasıl  olmalı  bilen   var  mı  yardımınızı   bekliyorum  teşekkürler......
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2010, 11:00:50 ÖS Gönderen: Lâle » Logged
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2009, 07:34:56 ÖS »

Hocam normal üç saatlik edebiyat dersi planınızı 2 saat olarak ayarlamanızı tavsiye edebiliriz. Dil ve anlatım planlarını sınıflara göre planlar başlığında bulabilirsiniz. Anasayfaya bakmanız yeterli.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
ser-mest
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2010, 06:34:15 ÖS »

Meryem Hocam,  10. Sınıfta 3 saat Türk Edebiyatının yanında 1 saat seçmeli Türk Edeiyatı var.Sizce plan konusunda nasıl bir yöntem izlemeliyiz?

"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin"
 (Sezai Karakoç)
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2010, 07:58:26 ÖS »

Allah aşkına siz 4 saatlik dersi 2 ye indirip sonra da seçmeli 2 saat daha koy. 4 saatlik dersi 3 saate indirip 1 saat de ona seçmeli koy. İkisini de eskisi gibi 4 saat yap. Öğretmeni ve öğrenciyi +1 yazılıyla daha uğraştır. Aynı hesaba gelecek şeyi neden değiştiriyorsun be kardeşim.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2010, 08:58:48 ÖS »

Meryem Hocam,  10. Sınıfta 3 saat Türk Edebiyatının yanında 1 saat seçmeli Türk Edeiyatı var.Sizce plan konusunda nasıl bir yöntem izlemeliyiz?

Hocam biz de zümre olarak henüz teslim etmedik bu planı... ben kazanımların azaltılarak normal planı aynen uygulamayı düşünüyorum.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
bengisu07
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2010, 10:58:41 ÖÖ »

Arkadaşlar,10.sınıf Seçmeli Türk Edebiyatı yıllık planlarını hazırlayan var mı?
mustikarli
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2010, 06:52:52 ÖS »

Hocam biz geçen sene 10. sınıfta seçmeli türk edebiyatı ve dil - anlatım dersleri seçmiştik. Yıllık planını da 9. sınıf ve 10. sınıf müfredat programlarından seçmeler yaparak uyguladık. Bu sene forumda olduğu gibi başta bize normal dersin kazanımlarını arttırarak aynı planla ders işlememiz söylendi. biz de sadece ders saatlerini ayarlayıp aynı planı seçmeli dersler için uyguladık. Geçen haftalarda Manisa Milli Eğitimi Müdürlüğünün türk edebiyatı / dil ve anlatım dersine yönleik semineri vardı. Orada aynı planla ders yapılamayacağı, bizim geçen yıl uyguladığımız gibi ayrı bir yıllık plan yaparak ders işlenmesi gerektiği belirtildi. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konudaki resmi yazısı hala okula ulaşmadı.
  Biz geçen sene 10. sınıf dil ve anlatım dersinde 9. sınıf dil anlatım müfredat programında önemli olan ama ders saatinin azlığı nedeniyle tam kavratılamayn konuları ünite başlığı altında seçtik. ayrıca 10. sınıf müfredat programında YGS ve LYS ye dönük konuları belirleyip yıllık plan hazırlayıp uyguladık. Türk edebiyatı dersinde de aynı yöntemle yıllık plan hazırlayıp uyguladık. Bunu yaparken bir önceki yıl gelen bakanlık müfettişinden görüş almıştık..
  Bnec bu sene hem ana derste, hem aynı dersin seçmelisinde aynı konuları işlemek saçmalıktı.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM