EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:17:41 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: MÜNAZARA: "Para her kapıyı açar."  (Okunma Sayısı 1437 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cemre95
Ziyaretçi
« : Aralık 11, 2011, 01:57:59 ÖS »

Foruma yeni üye oldum ve sizlerden bir ricam olacak. Okulda münazara yarışması var ve ben hem konuşmacı hem de sözcüyüm bana çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Sizlerden "Para her kapıyı açar." başlığı adı altında bilgiler istiyorum.Ayrıca karşı takımın tezlerini çürütebilmek içinde bir kaç paylaşım bekliyorum. Onlar "Para her kapıyı açmaz." tezini savunacak. Bana lütfen yardımcı olun çok acil. Şimdiden teşekkürler. Gülümseme

Yusuf
Site Yöneticisi
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2011, 05:24:44 ÖS »

Zor bir konu düşmüş sana... Para her kapıyı açmaz ama nasıl savunabilirsin bir düşüneyim:

Paranın çağımızda önemi üzerinde duralım. Öncelikle paranızın olmadığını düşünün, parası olmayan insana günümüzde kim değer veriyor ki?   Hiç kimse... Paranız varsa değerlisiniz yoksa hiçbir değeriniz yok. (Zengin bir adamın şaşalı bir fotoğrafı ile fakir bir adamın düşkün fotoğrafı bu esnada jüriye gösterilebilir ve aradaki farkları sorulabilir. ) Bu iki adamın tek farkı birinin parasının olması diğerinin ise olmamasıdır.

Silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'e tüm kapılar açılmadı mı? Yabancı ülkelere tedavi için gitmedi mi? Yabacı doktorlar ayağına kadar getirtilmedi mi? Bunları yaptıran nedir acaba? Elbette para. Aynı saldıraya fakir biri uğrasaydı, aynı yarayı alsaydı, acaba bugün hayatta kalma ihtimali ne kadardı? Tabi oldukça düşük...

( Karşı taraf maneviyattan girecektir: aşk, sevgi, fedakarlık, anne sevgisi, ölüm, çaresiz hastalıklar, vatan sevgisi vs bunlara şimdiden cevap aramanda fayda var.)  
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2011, 05:27:23 ÖS Gönderen: Yusuf » Logged

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM