ftoprak
Yeni Üye
|
 |
« : Ekim 04, 2008, 08:58:58 ÖS » |
|
'sınırsız özgürlük tehlikeli değildir' tezini savunacağımız münazaramız var.zor bir konu.fikri olan varsa şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2008, 09:10:50 ÖS » |
|
Zor olan tarafı seçmişsiniz. Bu fikre inanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.  Savuna arkadaşlarımız olabileceğinden beklemenizi tavsiye ediyorum. 
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
ftoprak
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2008, 09:30:49 ÖS » |
|
Biz seçmedik,bize bu düştü.Nasıl savunacağız bilmiyorum.Ben bile buna inanmazken.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2008, 11:48:12 ÖS » |
|
E tehlikelidir tabi, sen zaman kaybetmeden diğer gruba geç... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mevt
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2008, 11:49:26 ÖS » |
|
insan inanmadığı şeyi nasıl savunabilir ki :S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ftoprak
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2008, 03:37:29 ÖS » |
|
Ben savunmayacağım ki öğrencileri savunacak.Amacım bilgi alış verişinde bulunup öğrencilerime yardımcı olmak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2008, 03:49:41 ÖS » |
|
Kusura bakmayın sizi öğrenci olarak düşünüyordum. Hocam siz de kaleyi özgür düşünceden yola çıkarak fethetmeye çalışın. Birçok yaratıcı düşüncenin özgür düşünmekten geçtiğini örneklendirerek anlatın. Ortaçağ Avrupası geldi aklıma örnek olarak .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LiLyum
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2008, 04:29:35 ÖS » |
|
özgürlük kavramının anlamı değiştirilmezse saptırılmazsa tabii ki sınırsız özgürlük tehlikeli değildir...şeytan ayrıntıda gizlidir,sinsidir ..kavramları çarpıtır kafaları karıştırır ...sorumsuzluğu rahatlğı özgürlük diye kakalayıverir. aynen abd nin ırak ı özgürleştirme safsatası gibi..abd ırak a kan gözyaşı ölüm götürdü..ama ben özgürleştiriyorum dedi......
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2008, 04:43:06 ÖS Gönderen: LiLyum »
|
|
.. Bir gerçeği erken Bir açlığı tokken Anladınız mı? Özdemir ASAF
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2008, 04:34:48 ÖS » |
|
Bize bu konu düştü deyince ben de öğrenci diye düşündüm. Kusura bakmayın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
güziş
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2008, 12:43:08 ÖS » |
|
genetik biliminden yola çıkabilirsiniz.insanın zamana hükmedebilmesi için bilimerde özgür olması gerekmektedir.CERN deneyinden örnek verebilirsiniz.Ortaçağ Avrupasında özgürlük yokken dünyanın tepsi şeklinde olduğu yoromlarını araştırın.Ayrıca insanlar bilimin sınırsız özgürlüğü sayesinde istediği herşeye her mevsim ulşabilir olmuştur.Bunların yan etkilerini düşünmeyi de unutmayın.Ben artık münazaraların doğru yapıldığına inanmıyorum amacının dışına saptırılıyor bu yüzden bu yıl girmeme kararı aldık oy birliğiyle size kolay gelsin adil jürilerle çalışmanız dileğiyle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslı
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2008, 06:38:05 ÖS » |
|
özgürlük sınırsız bile olsa tehlikeli değildir. tehlikeli olan insanların davranışlarıdır o özgürlük içinde yapabilecekleridir. davranış konusu ise başka soruları getirir. Özgürlüğü sınırlamak insanın olumsuz davranışlarını engeller mi? Yasaklar ve yasalar bu konuda çözüm sağlar mı? Ya da hırsızlığı adam öldürmeyi özgürlük kavramı altında değerlendirebilir miyiz? bence özgürlük kavramının içeriğini düşünün kavramın alanını belirleyin gerisi gelir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ftoprak
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 07, 2008, 10:10:24 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ftoprak
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2008, 10:34:51 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ftoprak
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2008, 09:47:29 ÖS » |
|
arkadaşlar fikirleri olan arkadaşlara teşekkür ederim.bugün münazarayı kazandık.sınırsız özgürlük tehlikeli değil kazandı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2008, 09:53:12 ÖS » |
|
arkadaşlar fikirleri olan arkadaşlara teşekkür ederim.bugün münazarayı kazandık.sınırsız özgürlük tehlikeli değil kazandı.
Sizi ve öğrencilerinizi tebrik ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|