|
vatikannüshası
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 10, 2008, 08:58:48 ÖS » |
|
 sayısı üçü beşi geçmeyen şerefli amerikalılardan biri jack london. oku delikanlı.
|
|
|
|
|
|
Bir uçurumun içine baktığınızda uçurum da sizin içinize bakar.
|
|
|
gokhan91
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 10, 2008, 09:00:44 ÖS » |
|
sineklerin tanrısı da güzel birşeye benziyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eskici
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 10, 2008, 10:13:54 ÖS » |
|
fakir baykurt yaşar kemal ferit edgü tüm kitapları önerilir şiirde özdemir asaf edip cansever orhan veli cahit sıtkı ve nazım hikmet.......
|
|
|
|
|
|
Şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir Müptela-yı gama sor ki geceler kaç
|
|
|
|
kendi(m)
|
 |
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2010, 12:13:41 ÖS » |
|
Meğer Annem HaklıymışKısacık iki saatte bitecek bir kitap.Okumayan bin pişman benden söylemesi.  
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2010, 12:16:46 ÖS Gönderen: eset-nod-32 »
|
|
Kendi(m) Herkes kendi(n)(m)i tanıyınca iş bitmeyecek, başlayacak (.) Özdemir Asaf
|
|
|
|
Maverâ_Erbil
|
 |
« Yanıtla #19 : Haziran 14, 2010, 01:01:23 ÖS » |
|
Sabahattin Ali ve Ömer Seyfettin Öyküleri Zülfü Livaneli-Mutluluk,Son Ada(Lise üstü olabilir),Leyla'nın Evi Yaşar Kemal-İnce Memed 1,Teneke Attila İlhan-Ben Sana Mecburum Şiir Kitabı Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirleri Ernest Hemingway-Çanlar Kimin İçin Çalıyor (Başlangıcı sıkıcı gelebilir) Sait Faik-Kayıp Aranıyor -Mahalle Kahvesi Nazım Hikmet,Can Yücel ve Özdemir Asaf Şiirleri
"Gençler için kitap okumanın sıkıcılığı,direkt olarak roman okumaya ve kendine hitap etmeyen,zorunlu bırakılan (100 Eser ya da diğer) eserleri okuma zorunluluğundan ve zorluğundandır.Öğrenci hayatta hikaye okumamıştır;ama siz onu roman okumaya teşvik edersiniz veya zorunlu tutarsınız,gençler öncelikle hikayeden hatta masal okumaktan işe başlamalıdır,ondan sonra roman ve şiir ile alakadar olmalıdır."
|
|
|
|
|
|
"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur. - Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."
Cemil Meriç
Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ, Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.
Mithat Cemal Kuntay
|
|
|
|
HÜSN-İ DİLÂRÂ
|
 |
« Yanıtla #20 : Haziran 14, 2010, 08:24:10 ÖS » |
|
Meğer Annem HaklıymışKısacık iki saatte bitecek bir kitap.Okumayan bin pişman benden söylemesi.   Okumaya çok niyetlendim ama henüz alıp okuyamadım...
|
|
|
|
|
|
"hayat boş geçti geri kalan korkulu her adımım dolu olsa işe yaramaz katında biliyorum bağışlanmamı diliyorum "
|
|
|
|
kendi(m)
|
 |
« Yanıtla #21 : Haziran 15, 2010, 03:28:35 ÖS » |
|
Okumaya çok niyetlendim ama henüz alıp okuyamadım...
 e-kitabını buldum ama unutmuşum nasıl eklendiğini,hatırlayınca eklerim buraya
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2010, 03:31:16 ÖS Gönderen: eset-nod-32 »
|
|
Kendi(m) Herkes kendi(n)(m)i tanıyınca iş bitmeyecek, başlayacak (.) Özdemir Asaf
|
|
|
|
HÜSN-İ DİLÂRÂ
|
 |
« Yanıtla #22 : Haziran 19, 2010, 12:08:53 ÖS » |
|
 e-kitabını buldum ama unutmuşum nasıl eklendiğini,hatırlayınca eklerim buraya Çoookk teşekkürler 
|
|
|
|
|
|
"hayat boş geçti geri kalan korkulu her adımım dolu olsa işe yaramaz katında biliyorum bağışlanmamı diliyorum "
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #23 : Haziran 27, 2010, 06:19:47 ÖS » |
|
Saatleri Ayarlama Enstitüsü,(Tanpınar) Esir Şehrin İnsanları (Kemal TAHİR) Aylak Adam, Anayurt Oteli (Yusuf ATILGAN)
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
Giza
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 04, 2011, 09:11:28 ÖÖ » |
|
TAVSİYE KİTAP LİSTESİ
4. Çalı Kuşu Reşat Nuri Güntekin
10. Fatih-Harbiye Peyami Safa 12. Sefiller Victor Hugo 16. Simyacı Paulo Ceolho 21. İnsan Ne ile Yaşar Tolstoy 30. İki Dirhem Bir Çekirdek İskender Pala 41. Sinekli Bakkal Halide Edip Adıvar 44. Kuyucaklı Yusuf Sabahattin Ali 50. Bir Çift Yürek Marla Morgan
Bunlar iyi güzel de neden kimse Ahmet Ümit'ten bahsetmemiş?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|