|
aslı
|
 |
« : Mart 12, 2008, 11:56:26 ÖS » |
|
öğrencilerime önerebileceğim- olumsuz davranış oluşturmayacak türde- roman önerilerinizi bekliyorum.yüz temel eser demeyin zira onlardan okunabilecek olanları ben seçtim...Amaç okuma zevki kazandırmak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2008, 04:35:42 ÖS » |
|
Bende öğrenciyim hocam ama: Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk (İskender Pala). Küçük Şeyler(Üstün Dökmen). Gelibolu(Buket Uzuner). Devlet Ana(Kemal Tahir) Ölü Ozanlar Derneği(Kleinbaum). Beyaz Gemi,Toprak Ana(Cengiz Aytmatov). Eskici ve Oğulları (Orhan Kemal).
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 13, 2008, 07:29:38 ÖS Gönderen: Günay »
|
|
|
|
|
|
hüzn-ü aşk
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2008, 04:46:39 ÖS » |
|
cengiz aytmatov diş kurdun rüyaları,elveda gülsarı,gün olur asra bedel ahmet turan alkan kurşun kalem yazıları,yatağına kırgın ırmaklar cemil meriç bu ülke
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emremyunus
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2008, 07:35:14 ÖS » |
|
Ahmet Şerif İZGÖREN'in bütün kitapları, Tavuk Suyuna Çorba serileri, Mustafa Necati SEPETÇİOĞLU'NUN bütün eserleri, Yavuz Bahadıroğlu'nun çoğu eseri vb.
|
|
|
|
|
|
Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Yunus Emre
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2008, 11:32:08 ÖÖ » |
|
cemil meriç bu ülke
"Bu Ülke"çok uygun bir kitap lise öğrencileri için.Onlardaki bütün tuğlaları kırar.Hem 100 temel eser içindede var. Buna ek olarak: Hayvan Çiftliği George Orwell Mutluluk Zülfü Livaneli Anton Çehov Hikayeler Bu başlık benimde açmayı düşündüğüm bir başlıktı.Lise çağında bulunan bir öğrencinin hangi kitaplardan hoşlanabileceğini bizim anlamamız biraz zor.Ancak onlardan gelen tepkilere göre karar verebiliriz.Bizim hoşumuza giden kitaplarla onların beğenecekleri kitaplar birbirinden farklıdır.Bence cinsiyette önemli.Bir kız öğrenciye Mutluluk kitabını önerebilirim fakat erkek öğrenciye biraz daha zor.Mutluluk kitabı köy kökenli öğrencilere daha rahat önerilebilir fakat gelir düzeyi yüksek şehir yaşamından başkasını görmeyenlere zor.Okulumuzdaki öğrencilerin genel özelliklerinin farkında olmak gerekir. Benim Türkçe öğretmenim bana Mai ve Siyah'ı önerdi 6.sınıfta.O kitabı okuduktan sonra uzun süre kitaplardan nefret ettim elime bile almadı.Öğretmenin önereceği kitap çoook önemli.Hele okuma alışkanlığı kazanmamış öğrencilere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raiş
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2008, 05:56:00 ÖS » |
|
ben de ögrenciyim ve ipek olgunun gençlik serisini okuyorum çok güzel bir kitap  kitabı elime aldıgım zaman bitirmeden bırakamıyorum 
|
|
|
|
|
|
söLéDikLérimDén çok sakLaDıkLarımDa sakLıyım .. wé qizLéDikLérimDé qizLiyim .. ßéni anLamak iÇin konu$tukLarımDan çok sustukLarıma kuLak wérin
|
|
|
|
eylul11
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2008, 06:41:51 ÖS » |
|
cinsiyet, yaş, yetişilen ortam elbette önemli ama belli bir okumadan sonra genel ilgi alanı dışına çıkıp farklı(!) eserlerde okumanın faydalı olacağını düşünüyorum. "mutluluk" mesela şehir ortamında yetişmiş birinide tavsiye edilebilir, farklı yaşam tarzlarını okumak farklı bakış açılarıda kazandırır kişiye. Burd öğrenciyi tanımak ve bireye göre tavsiye vermek gerekiyor sanırım. Genç kızlara yönelik, ilgiyle okuyabielcekleri Canan Tan ın kitaplarını öneririm (piraye, eroinle dans, yüreğim seni çok sevdi), Ilgın Olut un Neva romanının erkeklerinde ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. Tavuk suyuna çorba seriside sıkılmadan okunabilecek türden kitaplar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2008, 07:07:41 ÖS » |
|
emremyunus hocama ek olarak; Türkçe'yi daha iyi anlayabilmeleri ve anlatım bozukluğu konusundaki sorunlarını gidermek için Feyza Hepçilingirler'in tüm kitapları, şiir zevkini kazanabilmek ve pekiştirmek için Orhan Veli Kanık ile Attila İlhan'ın bütün şiirleri, günümüzdeki olayların geçmişini anlayabilmek ve günümüzdeki şekillerini yorumlayabilmek için Atatürk'ün Nutuk adlı eserini okumaların tavsiye ederim.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 21, 2008, 07:10:34 ÖS Gönderen: Edebiyat Öğretmeni »
|
|
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2008, 10:12:03 ÖS » |
|
TAVSİYE KİTAP LİSTESİ
1. Şeker Portakalı Jose Moura De Vasconcelos 2. Kiralık Konak Yakup Kadri Karaosmanoğlu 3. Sözde Kızlar Peyami Safa 4. Çalı Kuşu Reşat Nuri Güntekin 5. Yalnızız Peyami Safa 6. Mesnevi’den Seçmeler Mevlana 7. Küçük Ağa Tarık Buğra 8. Osmancık Tarık Buğra 9. Yaban Yakup Kadri Karaosmanoğlu 10. Fatih-Harbiye Peyami Safa 11. Savaşçı Doğan Cüceloğlu 12. Sefiller Victor Hugo 13. Fareler ve İnsanlar John Stainback 14. Sarıkamış Beyaz Hüzün İsmail Bilgin 15. Gün Olur Asra Bedel Cengiz Aytmatov 16. Simyacı Paulo Ceolho 17. Sergüzeşt Sami Paşazade Sezai 18. Müfettiş Gogol 19. Dönüşüm Franz Kafka 20. Araba Sevdası Recaizade Mahmut Ekrem 21. İnsan Ne ile Yaşar Tolstoy 22. Uzun Beyaz Bulut Gelibolu Buket Uzuner 23. Suç ve Ceza Dostoyevsk 24. Eylül Mehmet Rauf 25. Beyaz Geceler Dostoyevski 26. Ateşten Gömlek Halide Edip Adıvar
27. Hayatın İçinden Cüneyd Suavi 28. Ladesçi Üstün Dökmen 29. Küçük Şeyler Üstün Dökmen 30. İki Dirhem Bir Çekirdek İskender Pala 31. Beyaz Diş Jack London 32. Ölü Ozanlar Derneği N.H. Kleinbaum 33. Memleket Hikayeleri Refik Halit Karay 34. Yaprak Dökümü Reşat Nuri Güntekin 35. Devlet Ana Kemal Tahir 36. Buhara Yanıyor Yavuz Bahadıroğlu 37. Ömer Seyfettin Seçme Hikayeler 38. Açlık Knut Hamsen 39. Şu Çılgın Türkler Turgut Özakman 40. Acımak Reşat Nuri Güntekin 41. Sinekli Bakkal Halide Edip Adıvar 42. Toprak Ana Cengiz Aytmatov 43. Kitab-ı Aşk İskender Pala 44. Kuyucaklı Yusuf Sabahattin Ali 45. Sodom ve Gomore Yakup Kadri Karaosmanoğlu 46. Selahattin Eyyubi Yavuz Bahadıroğlu 47. Yeniden İnsan İnsana Doğan Cüceloğlu 48. Kumral Ada Mavi Tuna Buket Uzuner 49. Beyaz Gemi Cengiz Aytmatov 50. Bir Çift Yürek Marla Morgan
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
Sonsuzufuk
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2008, 12:00:05 ÖÖ » |
|
Arkadaşlar yüz temel eser önerilir ama tümü okunacak zevk verecek düzeyde değildir. Benim tavsiyeleri şunlar.Bunlar yüz temel eserin içinden. Notre Dame'in Kamburu Sefiller Yüzbaşının Kızı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gokhan91
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2008, 08:13:24 ÖS » |
|
sevgili hocalarım bana bi kitap önerebilirmisiniz en son don kişot u okudum çok güzel miş kitap okumayı sevmediğime halde okudum şimdi vadideki zambak ı okumaya başladım ama hiç sevmedim hatta okuduğum sölenemez don kişot gibi güzel bi kitap varmı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vatikannüshası
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2008, 08:37:06 ÖS » |
|
sevgili hocalarım bana bi kitap önerebilirmisiniz en son don kişot u okudum çok güzel miş kitap okumayı sevmediğime halde okudum şimdi vadideki zambak ı okumaya başladım ama hiç sevmedim hatta okuduğum sölenemez don kişot gibi güzel bi kitap varmı aman Gökhan sen de! şimdi 100 temel eser diye başlarlar..
|
|
|
|
|
|
Bir uçurumun içine baktığınızda uçurum da sizin içinize bakar.
|
|
|
|
derin
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2008, 08:46:16 ÖS » |
|
aman Gökhan sen de! şimdi 100 temel eser diye başlarlar.. [/quote] niye sen farklı yerden başlamıyorsun değişiklik olur 
|
|
|
|
|
|
vaz-geç-tim
|
|
|
|
vatikannüshası
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 10, 2008, 08:49:11 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vatikannüshası
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 10, 2008, 08:52:51 ÖS » |
|
ha ha ha. Kitab-ı Dede Korkut Lisan-ı Taife-i Oğuzhan diicemi sandınız di mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|