Ne makale ne deneme ne sohbet ''Az bildiğimiz bir şeyden kuşkulanmayız. Ama bilgiyle birlikte kuşku da artar.'' sözüyle ilgili kompozisyon yazdırdı umarım doğru yerden ele almışımdır.4 parafraf yaptım 1 giriş 2 örnekle toplam 2 paragraflık gelişme ve 1 sonuç bölümü.Örnek olarak mesela futbol maçını izleyen 2 kişiyi ele aldım birisinin futbol bilgisi fazlaysa maçı izlerken daha derin düşüncelere hakim olur daha fazla kafa yorar gibilerinden bi şeyler yazdım.Fazla bilgisi olmayan birinin ise zaten umursamayacağını sadece dışardan öylesine izlediği gibilerdenm bi şeyler yazdım.Diğer örneği yazamıyorum baya uzun çünkü değerlendirmenizi bekliyorum
Yazdığınız metni tam olarak bilememekle beraber öğretmeniniz daha doğru değerlendirmeyi yapacaktır. Giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinde bir paragraf sınırlaması yoktur. Ancak konuyu giriş, gelişme ve sonuç olarak iyi nitelendirmeniz önemlidir.Yani girişten gelişmeye geçtiğinizde konunuzun içeriğinin gelişmeye uyup uymadığı veya sonuç bölümünde bir sonuca,bitirişe varıp varmadığınız önemlidir. Öğretmeninizin vermiş olduğu sözde ise "kuşku" kelimesi daha ön planda siz kompozisyonunuzu oluştururken bilgi-kuşku ilişkisi üzerinde durmanız gerekmektedir. Söz de biraz felsefi olduğu için anlama ve yorumlama bakımından gayet geniştir. Tabii şunu da unutmamak gerek, öğretmeniniz size yalnız yazdıklarınızdan puan vermeyecektir, yazım kuralları, imla vs. de bu değerlendirmede önemli rol oynayacaktır. İyi bir not almanız ve her zaman bir öncekinden daha iyi başarılara ulaşmanız dileklerimle, başarılar ...