EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 06:48:43 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: çoook zor :(  (Okunma Sayısı 1381 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sekermerve
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 08, 2008, 07:04:22 ÖS »

hepinize merhaba ben bu sene anadolu lisesine yeni başladım her şeye alıştım bi tek edebiyat ve dil anlatım derslerinin zorluğuna pek alışamadım o kadar zor sorular varki kitapta hele o paragraf ve şiirlerle ilgili sorular yok mu... onları anlamakta çok zorluk çekiyorum acaba ilk okuyuşumda anlamak için ne yapabilirim? mesela çok kitap mı okumam gerek?:/ şimdiden teşekkür ederim.

ayrıca kitap okumayı severim ama her başladığım kitabın devamını getiremiyorum hemen sıkılıyorum bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar neler? ben özellikle gerçek yaşanmış hikayeleri çok severim örneğin yaprak dökümü,dokuzuncu hariciye koğuşu gibi kitapları okumuştum çok hoşuma gitmişti.
siyahsemazen
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2008, 07:10:52 ÖS »

benim tavsiyem:
cümleleri kendi cümlen haline getir
okuduklarını başkasına sen söylüyormuşsun gibi oku vurgulara dikkat et ve bir müddet paragrafları sesli oku..
şimdilik bu kadar
sekermerve
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2008, 07:14:20 ÖS »

teşekkürler denicem Göz kırpan
siyahsemazen
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2008, 07:25:12 ÖS »

bir de yazım kurallarına dikkat et biraz daha  Göz kırpan
sekermerve
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2008, 07:35:44 ÖS »

bir de yazım kurallarına dikkat et biraz daha  Göz kırpan

buraya yazdığımı kastediyosanız  Ney  bilmiyorum ama ben ztn dikkat etmeyerek yazmıştım yani sınavda flan dikkat ederim Masum
burcu_1
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2008, 08:15:25 ÖÖ »

hepinize merhaba ben bu sene anadolu lisesine yeni başladım her şeye alıştım bi tek edebiyat ve dil anlatım derslerinin zorluğuna pek alışamadım o kadar zor sorular varki kitapta hele o paragraf ve şiirlerle ilgili sorular yok mu... onları anlamakta çok zorluk çekiyorum acaba ilk okuyuşumda anlamak için ne yapabilirim? mesela çok kitap mı okumam gerek?:/ şimdiden teşekkür ederim.

ayrıca kitap okumayı severim ama her başladığım kitabın devamını getiremiyorum hemen sıkılıyorum bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar neler? ben özellikle gerçek yaşanmış hikayeleri çok severim örneğin yaprak dökümü,dokuzuncu hariciye koğuşu gibi kitapları okumuştum çok hoşuma gitmişti.

ßende bu sene anadolu lisesini okuyorum seninle aynı şeyleri düşünüyordum..Dil anlatımı ve edebiyatı yapamıyorum.Yani parçayla ilgili sorulan sorular hemen aklıma gelmiyodu...Ama böyle gitmekle olmaz diye düşündüm ..Sonra siteleri dolaşıp tavsiye edilen kitaplara baktım.Birini alıp okumaya karar verdim. şuan Suç ve Ceza kitabını okuyorum.. 700 sayfalık roman gerçekten çok sürükleyici.. gecelere kadar okuyorum hatta ben ki bir kitabı bile bitirmeyi sevmezdim ama kitabı elime alınca bırakmak istemiyorum sana tek tavsiyem var şu 3 kitaptan birini oku :

1-Suç ve ceza
2-Madame Bovary
3-Açlık

gerçekten hepside güzel kitaplar.. Türkçemdede büyük gelişme var diyebilirim  Sırıtan

ama bu hemen olmuyacak çünkü kitaba yeni başladım.. biraz gelişme var ama tam anlamıyla değil
eğerki o kitabı bitirirsem herşeyin istediğim gibi olacağından eminim ama bitireceğime inanıyorum..
çok sürükleyici bir kitap  Göz kırpan
Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Ve bir orman gibi kardeşçesine ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2008, 05:36:06 ÖS »

Tavsiye edebileceğim Kitaplar;
1-Yaşar Kemal-İnce Memed
2-Victor Hugo-Sefiller
3-Richard Bach-Martı

"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur.
- Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."

Cemil Meriç

Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ,
Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.

Mithat Cemal Kuntay
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM