|
kayra
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 21, 2008, 09:18:11 ÖS » |
|
canlı gorsem boyle bır atısmayı sanırım yerlerde yatarı gulmekten  ]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a.hermenci
Sürekli Üye

Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân...
|
 |
« Yanıtla #16 : Ekim 27, 2008, 07:35:34 ÖS » |
|
"Edebiyat Öğretmeni"; bir tane daha göndereceğim, demişssin.Onu da gönderirsen sevinirim.Ayrıca paylaştığın atışma çok güzel.oynatmayı düşünüyorum o skeci.teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
Yüce dağ başında yağan kar idim, Yağdı yağmur, güneş vurdu eridim. Evvel yarin sevdiceği ben idim, Şimdi uzaklardan bakan el oldum.
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #17 : Ekim 27, 2008, 10:13:56 ÖS » |
|
Süper Aile diye göndermiştim hocam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a.hermenci
Sürekli Üye

|
 |
« Yanıtla #18 : Ekim 27, 2008, 10:39:53 ÖS » |
|
Süper aile yine bu konu içerisinde mi hocam.göremedim ben.
|
|
|
|
|
|
Yüce dağ başında yağan kar idim, Yağdı yağmur, güneş vurdu eridim. Evvel yarin sevdiceği ben idim, Şimdi uzaklardan bakan el oldum.
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2008, 10:48:20 ÖS » |
|
Tiyatro, skeç bölümünün 2. sayfasında var hocam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a.hermenci
Sürekli Üye

|
 |
« Yanıtla #20 : Ekim 28, 2008, 03:26:53 ÖS » |
|
teşekkür ederim hocam.Arkadaşlar farklı, internette çok fazla yer almayan skeçleri paylaşırsanız sevinirim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #21 : Ekim 28, 2008, 03:32:18 ÖS » |
|
Hocam, oynatacağız oyunlardan Kız İsteme (başka Kız İsteme isimli skeç varsa bilemem ama) benim öğrencilerimin yazdığı bir skeçtir. Ben bir sitede kendimin, arkadaşımın ve öğrencilerimin adıyla yayınlamıştım. O site kapandı ve bizim skeçlerimizi bir site bizden izinsiz aldı. Yayınladı. Site yönetimine ileti gönderdim. Cevap verdiler ama hiçbir girişimde de bulunmadılar. Bu olay yüzünden eskiden tepkiliydim ama artık oldukça foruma koyuyorum. Olursa da koyarım yine. Umarım bu forumdan da başka siteler izinsiz almazlar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2008, 03:34:02 ÖS Gönderen: Edebiyat Öğretmeni »
|
|
|
|
|
a.hermenci
Sürekli Üye

|
 |
« Yanıtla #22 : Ekim 28, 2008, 05:29:13 ÖS » |
|
hocam valla aynı piyes mi bilmiyorum ama; eğer size aitse izninizle öğrencilerime oynatmayı düşünüyorum.Eğer paylaşmayı düşünüyorsanız sizdeki kız isteme skecini bana göderirseniz sevinirim.ayrıca internette olmayan başka skeçleriniz varsa çok makbule geçer.sizden izinsiz kimseyle paylaşmayacağıma inanmanızı isterim.teşekkürler.Ayrıca öğrencileriniz çok iyi bir iş başarmışlar.tebrikler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeVLeX
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #23 : Aralık 27, 2008, 07:09:20 ÖS » |
|
çok güzelmiş hocam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #24 : Temmuz 18, 2010, 11:01:15 ÖS » |
|
hocam valla aynı piyes mi bilmiyorum ama; eğer size aitse izninizle öğrencilerime oynatmayı düşünüyorum.Eğer paylaşmayı düşünüyorsanız sizdeki kız isteme skecini bana göderirseniz sevinirim.ayrıca internette olmayan başka skeçleriniz varsa çok makbule geçer.sizden izinsiz kimseyle paylaşmayacağıma inanmanızı isterim.teşekkürler.Ayrıca öğrencileriniz çok iyi bir iş başarmışlar.tebrikler.
Hocam kusura bakmayın biraz geç cevap verdim. Elimdeki skeçlerin hepsini ben internet ortamına vermiştim. O yüzden artık bilinen skeçler oldu. Ama yenilerini sadece forumumuza koydum. Eski çalıştığım okullarda bu tip skeçler revaçtaydı ama artık bu tip çalışmalar yapmıyorum. Rastlarsam forumumuza eklerim yine de.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saban
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #25 : Ocak 15, 2012, 06:30:42 ÖS » |
|
Sahnede kaynana örgü örer ve kendi kendine, kızgınca gelinine bakar. Yanlarında komşular da vardır. Gelin ve kaynana atıştıkça duruma uygun rol yaparlar.)
KAYNANA: Bol mu buldun gız tozu?
GELİN: He, bol buldum. N’olacak. Hem onu benim gocam alıya.
KAYNANA: Senin gocansa benim oğlum. Hemben onu yedim yerdim cok cok emzirdim.
GELİN: Napiyim emzirdiysen. Ben nikâhıma aldım.
KAYNANA: Amaaa, şu utanmaza bak sen. Laf çıkışmayaaa.
GELİN: Asıl sen beni bırak da şu sararmış donlarını topla. Tertemiz suyu sapsarı etti.
KAYNANA(Kendi kendine konuşarak): Ya ben bu gelinin evden nasıl govacın. Üç tane gelini kovdum, bi bunu govamadım. Birinci gelin tam dayaklıktı. Yolladım. İkinci geline deli diye ad takdım yolladım. Üçüncü geline de döşeye eşeyo diye yolladım. Bu gız utanmaz, Bunanan getmez. Buna da işkence edeyin.
GELİN: Bi şey mi dedin goca garı?
KAYNANA (Geline dönedek) çamaşırları yıkadın mı?
GELİN: He yıkadım, Noldu?
KAYNANA: Dama indin mi?
GELİN: He indim. Noldu?
KAYNANA: Bulaşıkları yıkadın mı?
GELİN: He yıkadım. Noldu?
KAYNANA: İyi o zaman galk bi daha yıka bakıyın.
GELİN: Bana bak sen! Alnım enayimi yazıya?
KAYNANA: Bana bak gelin! Ağzını topla.
GELİN: Asıl sen bana bak. Ben eski hızmatçılarına, yani eski gelinlerine benzemen. Senin o buruşuk ağzını carddan yırtarın.
KAYNANA: Sen benim ağzımı üç kuruşluk basmam mı sandın? Nassı yırtyon?
GELİN: Ben şindi senin o buruşuk ağzunı büzüştürüvörün.
GELİN KAYNANA
Çayırda ot yoların Penceresi demir gelin Barmağımda doların Ne buyurdun emir gelin Çok söyleme ganyana O oğlanı ben doğurdum Saçlarını yoların Gel ayağımı öp gelin
Oğlunu bağa vedin Torun benim torunum Bu mudur senin derdün Gocan da benim oğlum Ben de sana oğlu verdüm İstersen gelin ben senin Torun sevmekten geberdün Gapıma bekci goydum
Çocuğumu bağa ve Boyu devrilesi gelün Altıma da minder ve Dilini keserin senün Oğlum da beni çok seve Oğlum hele bi ge’sin Ama sen derdinden geber Çıgsın bakıyın sesin
Oğlun benden yana Oğlumu elimden aldun Sanma el galdırır bağa Tilki gibi gandudun Vursa da yalandan Aaşama gada yatıyoñ Çatlayasın sen gayana Ananın evinde napadın?
Sen ne biçim anasın Gelin geliniğini bilü Gışın soğuhta donasın İki garış ağzındaki dil Sen gelin olmadın mı hiç Ben de oldum gelin Halime hiç acımazsın Sen de biraz sevildüğünü bil
Senin sevgün batsun Sen biraz saygulu ol Goca garısun Yaanuşdun dudduğun yol Vicdan yok sende Vicdansuz anandun senün Gelin derdinden ne aanaasun? Çekesen çak yoğsa çek git
Zaten bekleyodun ben Gidesen sen get Ne zaman govacan evden Oğlumu bırah da get Oğlanın gesün hele bi Anığın evinden mi götüdün Çeke giderüz hep birden Torunumu da bırah da get
Sen doğru dur yerinde Sana ne oldu bilemedim Şindi guvvet gelinde Oğlana laf diynetemedim Fazla öte beri gonuşma Böyükdün benim derdüm Gırmayun küreği belünde Seni evime gelin götüdüm
Gaynanam laf aanamaz Gelin değül canavar Sevğüden hiç aanamaz Bu iğsanlıkdan ne aanaar Oğlanına toz gondumaz Yitişin eşle dosdla Bana da laf etmeden duramaz Yoğsa su gelin beni hagla
Ganyana dilimde tüy bitti Bacahsız gelin sen de Gayrı canımı tak eddü Oğlanım sohtu beni bu derde İğsan bu gadder mi soysuz olur… Aslında oğlanımın gabati yok Garı benim gençliğimi köreltti Suç oğlana söz diğnetemeyende
GELİN: Söz diynetemeyene de bakın hele. Kaynana! Sen bağa bah…
KOMŞU: Hele durun. Bi türkü çalıya. Ne zamadun da oynayamadumdu. Hadi gelün ecük oynayalum. (Sezen Aksu’dan Ben Annemi İsterim türküsü duyulur.)
(Gelin, kaynana, komşular horon teperler ve sonunda sahneden çıkarlar.) NOT: BU OYUNU -MANİLER KISMI HARİÇ- ÖĞRENCİLERİM YAZMIŞTIR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|