Tekrar merhaba arkadaşlar, aradan geçen zaman içinde hala kaliteli bir senaryo çıkaramadım; ancak - bilenler bilir - geçenlerde sitemize sistemli saldırılar oldu. Geçen hafta oldukça yoğun günler geçirdim, bu esnada düşündüm: Bu gençler aylarca oturup gece gündüz demeden neden bir sitenin açığını ararlar? Bunların başka işi yok mu? 5 dakika ekran karartınca ellerine ne geçiyor? (Kısa metrajlı filmle ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim

)
İşte bu sorulara cevap ararken yazacağım senaryonun da konusunu ve vermek istediğim mesajı da belirlemiş oldum
Mesaj: Zeki ve yetenekli gençler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmezse illegal yollara başvururlar.
Bu mesajdan yola çıkarak şöyle bir konuyu ele alabilirim diye düşündüm:
Bir sınıfta çok zeki ve bilgisayar yeteneği çok gelişmiş bir genç vardır; ne var ki bu genç derslerde çok başarısız olduğu için öğretmenleri tarafından da itilip kakılır ve sürekli azarlanır. Klasik eğitim veren öğretmenler bu öğrenciyi bir türlü keşfedemez. Kendisine sürekli aptal muamelesi yapan öğretmenlerine karşı çok içlenir ve kendisinin aptal olmadığını kanıtlamaya çalışır. Sonuç olarak genç bilgisayar korsanı olur ve her ele geçirdiği sisteme "ben aptal değilim" notunu düşer.
Yukarıda konuyu kısaca özetledim. Tabi bu kafamda ilk şekillenen hali. Bunu istediğimiz gibi değiştirip geliştirebiliriz. Daha önceden film çekme, senaryo yazma gibi tecrübelerim hiç olmadığı için açıkçası zorlanıyorum.
Sahneler, diyaloglar, merak unsurları, olay gelişimi, bitiriş nasıl olmalı? Bu noktalarda sorunlar yaşıyorum ve değerli görüşlerinizi bekliyorum. Bu konuyu bu sayfada sizlerin de yardımıyla geliştirmek ve son şeklini vermek istiyorum.