EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 05:38:58 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kısa Metrajlı Film  (Okunma Sayısı 12301 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yusuf
Site Yöneticisi
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 25, 2009, 01:44:45 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Okullar açıldı, daha önceki yıllarda sosyal etkinlik olarak şiir dinletisi ve tiyatro etkinlikleri  düzenliyorduk. Tamam bunlar da çok güzel ama yeni ve farklı bir şeyler yapmanın zamanı geldi diye düşünürken aklıma birden kısa metrajlı film geldi. Bu yıl okulumda yarım saatlik bir film çekmeyi düşünüyorum. Bilmem başarılı olabilir miyim? Siz değerli öğretmen arkadaşlarımın görüş ve önerilerine ihtiyacım var.

Okulum kız lisesi olduğu için erkek öğrencinin olmaması bir dezavantaj oluşturuyor. Bu durumda ne yapabilirim diye düşünürken filmin adını "Kız Lisesi" koymaya karar verdim. Bir okul filmi yapmayı düşünüyorum. Ama elimde buna dönük bir senaryo yok. Sizce nasıl bir senaryo olmalı? Bir başlangıç noktası bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2009, 07:27:33 ÖS »

Yusuf hocam bu fikriniz için sizi tebrik ederim öncelikle. Farklı etkinlikler okulun tüm havasını değiştiriyor. Bu açıdan şanslı olduğumuz bir branşımız var.

Yaptığım bir tiyatro etkinliğinin sonunda -komik 15 skeçten oluşuyordu- çekim hatalarını (provalar sırasında çekim yapıyorlardı, oyun hataları da denebilir) yayınlamıştım sahnede, bu bile ilgi çeken kısımlardan biri olmuştu. Kısa filmin de çok ilgi göreceğini ve başarılı olacağınızı düşünüyorum.

Senaryoda eğer komik unsurlar düşünürseniz, bazı kız öğrencilerin erkek kılığında oynamaları sorunu çözebilir. Bunu denemiştim, çok eğlenceli oluyor.

Konu olaraksa; öğrenciler bir sabah okullarına gittiklerinde okul düzeninin tamamen değiştiğini görebilirler: Tam istedikleri şekilde olduğunu görüp olağanüstü bi heyecana kapılabilirler ya da tam tersi... Olaylar böyle başlayabilir.

« Son Düzenleme: Eylül 25, 2009, 07:32:22 ÖS Gönderen: ƒuzuℓїyє » Logged
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2009, 07:46:38 ÖS »

Karamanoğlu Mehmet Bey'i, Nedim'i diğer edebi şahsiyetleri aynı bir zaman diliminde hayali yaşatırdım. Ortak kaygıları Türk dilinin korunması olurdu. Bunu mizahi bir dille didaktik yönü ağır basar bir şekilde senaryolaştırırdım. Cinsiyet sorununu da fuzuliye hocam gibi çözerdim. Yusuf hocam başarılar diliyorum.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Yusuf
Site Yöneticisi
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2009, 11:40:29 ÖS »

Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum hocam.

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2009, 11:44:09 ÖS »

VİP sayfası gibi olmuş bu sayfa ...  Kahkaha
Yusuf hocam film çekildikten sonra inşallah seyretme imkanı buluruz. Hayalleriniz ve fikirleriniz bereketli olsun.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Yusuf
Site Yöneticisi
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2009, 11:52:01 ÖS »

Tekrar merhaba arkadaşlar, aradan geçen zaman içinde hala kaliteli bir senaryo çıkaramadım; ancak - bilenler bilir - geçenlerde sitemize sistemli saldırılar oldu. Geçen hafta oldukça yoğun günler geçirdim, bu esnada düşündüm: Bu gençler aylarca oturup gece gündüz demeden neden bir sitenin açığını ararlar? Bunların başka işi yok mu? 5 dakika ekran karartınca ellerine ne geçiyor? (Kısa metrajlı filmle ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim Gülümseme )

İşte bu sorulara cevap ararken yazacağım senaryonun da konusunu ve vermek istediğim mesajı da belirlemiş oldum Gülümseme
Mesaj: Zeki ve yetenekli gençler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmezse illegal yollara başvururlar.

Bu mesajdan yola çıkarak şöyle bir konuyu ele alabilirim diye düşündüm:
Bir sınıfta çok zeki ve bilgisayar yeteneği çok gelişmiş bir genç vardır; ne var ki bu genç derslerde çok başarısız olduğu için öğretmenleri tarafından da itilip kakılır ve sürekli azarlanır. Klasik eğitim veren öğretmenler bu öğrenciyi bir türlü keşfedemez. Kendisine sürekli aptal muamelesi yapan öğretmenlerine karşı çok içlenir ve kendisinin aptal olmadığını kanıtlamaya çalışır. Sonuç olarak genç bilgisayar korsanı olur ve her ele geçirdiği sisteme "ben aptal değilim" notunu düşer.

Yukarıda konuyu kısaca özetledim. Tabi bu kafamda ilk şekillenen hali. Bunu istediğimiz gibi değiştirip geliştirebiliriz. Daha önceden film çekme, senaryo yazma gibi tecrübelerim hiç olmadığı için açıkçası zorlanıyorum.
Sahneler, diyaloglar, merak unsurları, olay gelişimi, bitiriş nasıl olmalı? Bu noktalarda sorunlar yaşıyorum ve değerli görüşlerinizi bekliyorum. Bu konuyu bu sayfada sizlerin de yardımıyla geliştirmek ve son şeklini vermek istiyorum.

« Son Düzenleme: Aralık 18, 2009, 11:53:53 ÖS Gönderen: Yusuf » Logged

Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2009, 11:57:56 ÖS »

Öğretmene bakış açısı değiştirlmeli. Fırsatını bulduğunda zaten baasın saldırıyor öğretmenlere. Bir de biz kendimize saldırmayalım. Bence çocukların bu yönünü keşfeden bir öğretmen olmalı. Hani eskiden bir koç vardı. Dizinin adı "Beyaz Gölge"ydi. Oradaki koç gibi öğrencilerini iyiye götüren bir öğretmen. Kalsik ama iyi işlenirse güzel olabilir. Hem sonu da güzel bir şey olur. Hackerlık konusu işlenecekse öğrencilerini bundan vazgeçiren öğretmen tiplemesi daha iyi.
Not: Bugünlerde meslekle ilgili oldukça hassasım. O kadar yükün altında kalmaktan epeyce sıkıldım. (İl milli eğitimin yeni çıkardığı uygulama aklıma gelidikçe çıldıracağım.) Meslekle ilgiii kötü bir şeyi kaldıramayacak bu bünye. Gülümseme
Lâle
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2009, 12:06:11 ÖÖ »

Olay sadece bilgisayar ve netle sınırlı kalmamalı.Gençliğin sorunları hakkında öncelikle bir araştırma yapılmasında yarar var.Çağımız gençliğinin büyük bölümü yalnızlık yaşıyor.İtilmişlik ,yalnızlık ,gelecek kaygısı...Çocuk ana okuluna gönderiliyor ve o andan itibaren yarışmaya başlıyor.Çocuklar acımasızdır.Eleştirilerinde kırıcıdırlar.Sınıfta herhangi bir özelliğinizle olumsuz görünürseniz bitersiniz.Eğitimcilerin bu konuda dikkatsiz davranması çocuğu içe kapanmaya,yalnızlığa ve kendine yeni ,sessiz arkadaşlar aramaya iter.İlköğretim,lise sürekli bir çalışma temposu içinde geçer.Çocuk olamamış çocuklar,yetişkin de olamazlar.Empati yapalım ve şu an ki gençliğin yerine koyalım kendimizi...Ne hissettik?Belirsizlik...Bunların göz önüne serildiği bir tiyatro hakikaten iyi olurdu ama çok uğraştırır.Bir de kız okulu idi sanırım ve kızların erkek rolüne girmesinden bahsedilmişti daha önce.Lise öğrencisi için kızlara erkek,erkeklere kız rolünün verilmesinin sakıncalı olduğunu düşünüyorum.
hakikiaşk
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2009, 09:54:04 ÖS »

"Çocuk olamamış çocuklar,yetişkin de olamazlar." sözünü tuttum öğretmenim.Sevgiyle kalınız.
As
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2009, 10:09:27 ÖS »

Yusuf Bey,şimdiye kadar çekilmiş öğrenci filmlerinden yararlanabilirsiniz senaryo çalışmalarınız için.Belki fikir verir.Bir de düşündüğünüz zeki öğrenciyi anlamayan,dışlayanlar diğer öğrenciler olmalı diye düşünüyorum.
Bunun dışında komedi de düşünebilirsiniz.Yalan,yanlış anlamalar ya da hırs,kıskançlık sonucunda düşülen komik durumlar öğrenci üzerinde işlenebilir.

Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın
Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın
Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM