Hayırlı olsun Nihal hocam. Dersler konusunda zamanla sıkıntılarınız gidecektir. Taze bilgileriniz yeri ve zamanına göre size faydalı olacaktır. Öğrencilerle diyaloglarınıza gelince ; öğrencilerinizin çoğunluğunu erkekler oluşturacak bir bayan olarak çok güçlü olmak ve görünmek zorundasınız. Bir yıl önce ben de Gemlik EML'de çalışıyordum. İlk yılımda özellikle ilk dönem zorluklar yaşadım. Öğrenciler özellikle kültür derslerinde yapamadıkları bütün yaramazlıkları sergiliyorlar. Kararlılık bizim meslekte çok önemli. Ders içinde aldığınız kararlardan hiç taviz vermeyin. Onlarla ilk tanıştığınız gün ilkelerinizi söyleyin.
Benim yaşadığım sorunlardan bahsedeyim. Öncelikle öğrenci okula gelirken defter kitap getirmiyor çoğu zaman yazılıya kalemsiz girenler bile oluyordu. Çantamda mutlaka kurşunkalemim, silgim olurdu.

daha sonra derse almadım idareye gönderdim, küçü bir deftere tarih atarak sorunlarını öğrenci adı numarasını kaydettim sözlü notlarınızı düşürmek istiyorsanız bu deftere kayıt olmazsınız dedim. Zamanla sorunlar azaldı.
Son dakikaya kadar onları hep meşgul ettim. Az bir boşluk anından sonra toparlamak çok zor oluyor buna dikkat edin. Sizinle ilgili her soruya cevap vermeyin meslekte yeni olduğunuzu asla hissettirmeyin gizeminizi koruyun ki sizden çekinsinler hangi durumda ne yapacağınızı kestiremesinler...
11 ve 12'leri inşallah başlangıçta size vermezler biraz uğraşmak zorunda kalırsınız. Başarılar sizinle olsun, sıkıntısız sevgi dolu bir eğitm öğretim yılı geçirmenizi diliyorum.