EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:52:30 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: YENİ EDEBİYAT ÖĞRETMENİ  (Okunma Sayısı 1306 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nihal_tde
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 07, 2011, 08:19:19 ÖS »

merhaba edebiyat öğretmeni arkadaşlarım, milli eğitime öğretmen olarak yeni atandım. endüstri meslek lisesine gideceğim. deneyimli arkadaşlardan başlarken neler yapmalıyım, öğrencilerle diyologlarım nasıl olmalı vb. konularda yardımcı olabilirseniz sevinirimm
glsh142
VIP Üye

giden gitmiştir ağlamak boşa...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2011, 08:45:40 ÖS »

Hayırlı olsun öğretmenliğiniz.Hocalarımız size muhakkak yardımcı olurlar.

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2011, 10:47:48 ÖS »

Hayırlı olsun Nihal hocam.  Dersler konusunda zamanla sıkıntılarınız gidecektir. Taze bilgileriniz yeri ve zamanına göre size faydalı olacaktır. Öğrencilerle diyaloglarınıza gelince ; öğrencilerinizin çoğunluğunu erkekler oluşturacak bir bayan olarak çok güçlü olmak ve görünmek zorundasınız. Bir yıl önce ben de Gemlik EML'de çalışıyordum. İlk yılımda özellikle ilk dönem zorluklar yaşadım. Öğrenciler özellikle kültür derslerinde yapamadıkları bütün yaramazlıkları sergiliyorlar. Kararlılık bizim meslekte çok önemli. Ders içinde aldığınız kararlardan hiç taviz vermeyin. Onlarla ilk tanıştığınız gün ilkelerinizi söyleyin.
Benim yaşadığım sorunlardan bahsedeyim. Öncelikle öğrenci okula gelirken defter kitap getirmiyor çoğu zaman yazılıya kalemsiz girenler bile oluyordu. Çantamda mutlaka kurşunkalemim, silgim olurdu. Gülümseme daha sonra derse almadım idareye gönderdim, küçü bir deftere tarih atarak sorunlarını öğrenci adı numarasını kaydettim sözlü notlarınızı düşürmek istiyorsanız bu deftere kayıt olmazsınız dedim. Zamanla sorunlar azaldı.
Son dakikaya kadar onları hep meşgul ettim. Az bir boşluk anından sonra toparlamak çok zor oluyor buna dikkat edin. Sizinle ilgili her soruya cevap vermeyin meslekte yeni olduğunuzu asla hissettirmeyin gizeminizi koruyun ki sizden çekinsinler hangi durumda ne yapacağınızı kestiremesinler...
11 ve 12'leri inşallah başlangıçta size vermezler biraz uğraşmak zorunda kalırsınız. Başarılar sizinle olsun, sıkıntısız sevgi dolu bir eğitm öğretim yılı geçirmenizi diliyorum.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
nihal_tde
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2011, 10:14:50 ÖS »

Çok teşekkür ederim Meryem hocam tavsiyeleriniz için. Ben de ilk gün samimi yani kendim gibi mi olmalıyım yoksa gözleri korksun diye sert mi durmalıyım bilemiyorum. Etrafımdaki hocalarıma soruyorum kimisi kendin gibi ol diyor kimisi otoriteyi ilk günden kaptırma diyor. Ben de kararsızlık yaşadım. Benim içimden gelen her zaman kendim gibi olmak ama bunun öğrenciler üzerindeki tesiri nasıl olur onu kestiremiyorum. Çok acemiyim dimi belli oluyor:) Hocam bir sorum da yardımcı kitaplarla ilgili olacak. hangi yayını tavsiye edersiniz?
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2011, 10:45:45 ÖS »

Nihal hocam oldukça genç olduğunuzu hayal ediyorum. Bu gençliğe samimilik de eklenirse işiniz oldukça zorlaşır. İlk hafta pek verimli ders yapamazsınız bu dönemde çocuklar sizi çok iyi gözlemler. Tahammül sınırınızı ölçerler nerede durmaları gerektiğini duruşunuzla bakışınızla onlara hissettirmeniz lazım. Hepimiz bu acemiliği yaşadık bu hiç sorun değil.

Yardımcı kitap kullanmayın madem hiç almadınız. Yıllık plandaki kazanımlar size yol gösterecektir. İnternetten günlük planları araştırın birçok öğretmen sevmez bunu ama size çok faydası olur. Akşamları da fırsat buldukça buraya uğrayın sıkıntılarınız olduğunda seve seve paylaşırız Nihal hocam... 

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
kurtuluş53
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2011, 08:46:06 ÖS »

iyi ki ki ki ki doğdun yeni edebiyatöğretmeni
ölene ka ka ka kadar  doğum sancısı çekeceksin.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM