EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:51:50 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: YAZIMDAKİ HASSASİYET NEREYE KADAR?  (Okunma Sayısı 653 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 16, 2011, 01:36:08 ÖS »

Günümüzde yazımkonusundaki hassasiyetimiz oldukça fazla. De'nin yazımı ki'nin yazımı, mi'nin yazımı... Bu liste sürüp gidiyor. Ancak bunlara uyanların sayısı da azınlıkta. Ayrıca eski gazetelere bakıyorum da bu konuda çok da hassas davranılmıyormuş. Biz yazım ile ilgili bir sürü kuralları çıkarıp insanları boğuyor muyuz. Yoksa bu yapılan yerinde mi?
LEO
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2011, 04:48:11 ÖS »

ASLA PES ETMEMELİYİZ DOSTUM KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE YENİ JENERASYONUN NASIL MESAJ YAZDIĞINI, VERİLEN ÖDEVLERİ NASIL BİRER FACİAYA DÖNÜŞTÜRDÜKLERİNİ, BİR KEZ DAHA DÜŞÜN.TEK KİŞİ BİLE KALSAM BU MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİM .LÜTFEN KONUYLA İLGİLİ DUYARLILIĞIMIZI KAYBETMEYELİM.EN AZINDAN BİZ...
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2011, 02:09:58 ÖÖ »

ASLA PES ETMEMELİYİZ DOSTUM KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE YENİ JENERASYONUN NASIL MESAJ YAZDIĞINI, VERİLEN ÖDEVLERİ NASIL BİRER FACİAYA DÖNÜŞTÜRDÜKLERİNİ, BİR KEZ DAHA DÜŞÜN.TEK KİŞİ BİLE KALSAM BU MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİM .LÜTFEN KONUYLA İLGİLİ DUYARLILIĞIMIZI KAYBETMEYELİM.EN AZINDAN BİZ...

Sana katılıyorum. benim kastettiğim günümüz gençliğinin yazımı değil kesinlikle. Onlar ayrı bir boyutta. Ünlü harfleri unutacaklar. W, q harflerini söylemiyorum bile. Sadece dahi anlamındaki de'nin yazımında (ve diğerlerinde) çok mu kasıyoruz acaba diye bir soru aklıma geldi.
glsh142
VIP Üye

giden gitmiştir ağlamak boşa...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2011, 09:51:29 ÖS »

Avrupa ülkelerinde ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklara kompozisyon vs yazdırılırken noktalamaya dikkat etmemeleri gerektiği çünkü imla kurallarının onları kısıtlayıp yaratıcılıklarını etkilediğini bir hocamız söylemişti. Yani insanlar kural kaygısı ile yazma zevkinden uzaklaşmaktalar. Ben de kurallar olmasın demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Özellikle günümüzde tabiri caizse Türkçenin bozulmuş halini görmek güzel değil.
İmla kurallarını bir öğrenci, bir vatandaş ihmal edebilir, önemsemeyebilir, bunu anlayışla karşılamak bir nebze. Ama bir gazete ya da yayın kuruluşunun bu tür bir hata veya vurdumduymazlık yapması dilimize hakaret olarak değerlendirmekteyim. Görevimizin bilinci olarak bunları korumak için duyarlılığımızı korumalıyız.
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2011, 07:07:51 ÖS Gönderen: Edebiyat Öğretmeni » Logged

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM