|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #30 : Eylül 19, 2009, 07:57:53 ÖS » |
|
Gökçegöl, İlginizden dolayı size de teşekkür ediyorum.
Rica ederim... Gönül nedir bilene,gönül veresim gelir Gönülden bilmeyene sersem diyesim gelir.Akbıyık Sultan'dan bir bilge beyit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sozedebiyattan
|
 |
« Yanıtla #31 : Eylül 19, 2009, 08:30:33 ÖS » |
|
LÂLE, İlginizden dolayı size de teşekkür ediyorum.
Rica ederim... Gönül nedir bilene,gönül veresim gelir Gönülden bilmeyene sersem diyesim gelir.Akbıyık Sultan'dan bir bilge beyit. LÂLE,Gerçekten enfes bir beyit, çok teşekkürler...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2009, 08:27:51 ÖS Gönderen: sozedebiyattan »
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #32 : Eylül 19, 2009, 08:48:08 ÖS » |
|
Rica ederim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NURAY ERBİNEL
Sürekli Üye

Bir tek selamına güveniyorum...
|
 |
« Yanıtla #33 : Eylül 21, 2009, 01:54:58 ÖS » |
|
UMUT YAPRAKLARI Öyle bir ilkyaz ol ki korkut yaprakları, Öyle bir son yaz ol ki tut yaprakları, Sararıp dökülürken güz rüzgarlarında Ardında savrulsunlar, unut yaprakları. Sevinçlerinde onlar vardı, hüzünlerinde onlar Seninle yeşerdiler, seninle soldular.. Olsunlar senden sonra da umut yaprakları. ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Düş Bahçesi
|
 |
« Yanıtla #34 : Eylül 25, 2009, 08:44:37 ÖS » |
|
Bir aşk vardır, aşkların yücesi.Bayrak, vatan, millet aşkıdır yüceler yücesi...
BAYRAK Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım.
Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter.
Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün. Kızıllığında ısındık, Dağlardan çöllere düşürdüğü gün. Gölgene sığındık.
Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan; Barışın güvercini, savaşın kartalı... Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim.
Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen ! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim !
ARİF NİHAT ASYA
|
|
|
|
|
|
Biliyorum sana giden yollar kapalı Üstelik sen de hiç bir zaman sevmedin beni
Ne kadar yakından ve arada uçurum; İnsanlar, evler, aramızda duvarlar gibi
Uyandım uyandım, hep seni düşündüm Yalnız seni, yalnız senin gözlerini Cemal Süreyya
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #35 : Eylül 25, 2009, 08:53:00 ÖS » |
|
Bu konuyu görmemişim çok güzel düşünülmüş eklenenler de her yürekten bir ışık düşürmüş sayfaya. Gurbet sözcüğü en neşeli anımda bile söylense beni çok etkiler hüzünlendirir. Bu dünyada çektiysem eğer en çok gurbettendir. Pir Sultan Abdal'ın bir şiiri var bir bölümünü ekleyeceğim okuyunca hemen mırıldanacağınızı düşünüyorum çok güzel bir türkümüz aynı zamanda. Gurbet elde bir hal geldi başıma, Ağlama gözlerim mevlâ kerimdir. Derman arar iken derde düş oldum, Ağlama gözlerim mevlâ kerimdir.Gurbette olan gurbette sevdiği olan bütün arkadaşlarımızın bir an önce vuslata ermelerini diliyorum. 
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
Düş Bahçesi
|
 |
« Yanıtla #36 : Eylül 25, 2009, 09:09:21 ÖS » |
|
Bu konuyu görmemişim çok güzel düşünülmüş eklenenler de her yürekten bir ışık düşürmüş sayfaya. Gurbet sözcüğü en neşeli anımda bile söylense beni çok etkiler hüzünlendirir. Bu dünyada çektiysem eğer en çok gurbettendir. Pir Sultan Abdal'ın bir şiiri var bir bölümünü ekleyeceğim okuyunca hemen mırıldanacağınızı düşünüyorum çok güzel bir türkümüz aynı zamanda. Gurbet elde bir hal geldi başıma, Ağlama gözlerim mevlâ kerimdir. Derman arar iken derde düş oldum, Ağlama gözlerim mevlâ kerimdir.Gurbette olan gurbette sevdiği olan bütün arkadaşlarımızın bir an önce vuslata ermelerini diliyorum.  Ah Meryem Hanım, ben de bilirim o acıyı, hüznü..Bir de Necip Fazıl'ın gurbeti analatan şiiri vardır kii, okunmaya değer...
GURBET
Dağda dolaşırken yakma kandili, Fersiz gözlerimi dağlama gurbet! Ne söylemez, akan suların dili, Sessizlik içinde çağlama gurbet! Titrek parmağınla tutup tığını. Alnıma işleme kırışığını Duvarda, emerek mum ışığını, Bir veremli rengi bağlama gurbet Gül büyütenlere mahsus hevesle, Renk dertlerimi gözümde besle! Yalnız, annem gibi, o ılık sesle, İçimde dövünüp ağlama gurbet!..
NECİP FAZIL KISAKÜREK
|
|
|
|
|
|
Biliyorum sana giden yollar kapalı Üstelik sen de hiç bir zaman sevmedin beni
Ne kadar yakından ve arada uçurum; İnsanlar, evler, aramızda duvarlar gibi
Uyandım uyandım, hep seni düşündüm Yalnız seni, yalnız senin gözlerini Cemal Süreyya
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #37 : Eylül 25, 2009, 09:24:29 ÖS » |
|
Sürekli rahmetle anılmak istiyor sanırım Muhsin Yazıcıoğlu. Düş Bahçesi'nin paylaştığı NFK imzalı şiiri okuyunca kendi sesinden dinlediğim şiiri geldi aklıma Yazıcıoğlu'nun. Çok özledik onu temiz siyaset gerçekten onu çok arayacak.
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum..
Muhsin YAZICIOĞLU
Allah rahmet eylesin nur içinde yat Koca Reis...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sozedebiyattan
|
 |
« Yanıtla #38 : Eylül 25, 2009, 09:41:06 ÖS » |
|
"meryemozcan" Hoca'm katkıların, değerlendirmelerin için teşekkür ediyor; sizin ifadenizle temiz siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'na ben de buradan fatihalar gönderiyorum. Nur içinde yatsın! Sonsuzluğu istedi, Allah lütfetti...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #39 : Eylül 25, 2009, 09:48:03 ÖS » |
|
Fatiha'ya ben de iştirak ediyorum. Rica ederim hocam. Kendi aciz kelimelerimizle anlatamadığımız duygularımıza tercüman oluyor şiirler. Hüzünle sınırlı kalmaz bir gün sevinçlerimizle de katılırız inş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #40 : Eylül 25, 2009, 09:56:44 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #41 : Eylül 25, 2009, 10:04:46 ÖS » |
|
Çıkasım gelmedi bu sayfadan. Lale bu kadar teşekkürü ne yapıyorsun? Yine teşekkürler ellerin dert görmesin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #42 : Eylül 25, 2009, 10:06:44 ÖS » |
|
Çıkasım gelmedi bu sayfadan. Lale bu kadar teşekkürü ne yapıyorsun? Yine teşekkürler ellerin dert görmesin.
Rica ederim... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #43 : Eylül 26, 2009, 12:25:35 ÖÖ » |
|
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Rıhtımda Uyuyan Gemi isimli şiirinde sonsuzluğa özlem vardır.
N'olur bir sabah saati Çağırsa bizi sonsuzluk Birden demir alsa Başlasa güzel yolculuk...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sozedebiyattan
|
 |
« Yanıtla #44 : Eylül 26, 2009, 03:56:16 ÖS » |
|
LÂLE Hoca'm, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun şiirini buraya eklediğin için teşekkür ediyorum.  Çok makbule geçti.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2009, 08:24:30 ÖS Gönderen: sozedebiyattan »
|
|
|
|
|
|