|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2010, 08:23:41 ÖS » |
|
Merak ettim şiiri ekliyorum.
Ta dipte yarım gökyüzü, üç bin kapı çığlık! Ta dipte bütün (...) izisi
"Her ihtilal, çatışmalar ve çalkantılar içinde oluşur. Bu bir gece siz varsınız artık... Onlar, buna bir kuşkulu sinyal diyecekler, Ya çatışma ve çalkantılar, ihtilalcileri karşı karşıya da getirir. Mustafa Kemal da bir şifreli arya! Sen yağmana bak sevgili dost, yağmana bak ve Karabekir Paşa, Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızı kesin utkuya ulaştıran iki sen, Sen yağmadığın anda yalandır ska-lar-ya!
Mevsim deseler, mavide mevsim süresiz yaz... Bir eski dost, iki eski asker ve iki eski ihtilalcidir. (Ama) yaprağı anlatmağa binlerce şiir az. Söz var ki, basit dillere sözlüklere yolları, hilafetin kaldırılması ve cumhuriyetin ilanıyla birlikte ayrılmıştır. İhtilal, evlatlarını sığmaz! Manaya şekil, maddeye candır ska-lar-ya!
Bir damla güneş, mahşere döndürdü bilinci; Sıyrıldı yer! Bu bir değişmez kuraldır. Anadolu İhtilali, Türkiye'de bir yeni sedef giysilerinden iki inci. Tanrım, yediden yetmişe vermiş bu sevinci, Bir mutlu dönem açmış, bir çağ değiştirmiştir. Böylesine bir olayda, ihtilalcilerin yollarının heves, bir heyecandır ska-lar-ya!
Her gün biri başlar, birinin devri dolunca... Hiç ayrılması doğaldır. Doğal olmayan, bu olaylar üzerindeki yasakların şu ya başka duyan var mı acep gurbeti bunca? Her yol bu duraktan da bu nedenle bu gün bile sürmesi, sürdürülmesidir." -Uğur Mumcu-
geçer akşamlar olunca; Her bağrı yanık yolcuya handır ska-lar-ya!
Bir sırça saray,
(...) anı sallanı kafir... Sakın dedim, kimselere bildirme! Bildirir sallanı sallanı kafir...
Ağına toprağı Hakkın tapusundan. Besbelli ki bir dost eli geçmiş yapısından! Boş dönmiyecek düşmüşüm artık çarnaçar, Ben ondan kaçamam, o benden kaçar. Ağlasam, çapkınca karşıma kimse bu hacet kapısından, Her dosta barış, düşmana kandır ska-lar-ya!
Bir sevgi geçer, Güldürür, sallanı sallanı kafir...
Hesabı, kitabı şaşırdım çoktan... Bu bir işve değil, yeter gönlüme, bir parça güler yüz. Yıllarca yarım kaldı kitap, inmedi beladır haktan! Aklıma düştü mü gece yataktan Kaldırır, sallanı sallanı kafir...
O çeşmeye son cüz! Hep böyle tüter ta can evimden gece gündüz; Eşyayı saran gelir, sabrım son hadde. Cilve kitabına girmez bu madde! Bir küçük testiyi mavi dumandır ska-lar-ya...
Dıştan, bu ömür bahçesi bir kupkuru arsa, Her yaprağı yarım saatte Doldurur, sallanı sallanı kafir...
Sıtkı'm olan olmuş bize alemde, Aşığa kurtuluş bir cennet olur ehli açarsa. Gel sevgili dost, topla senin burda yoktur bu demde. Görmesem ölürüm, fakat görsem de, Öldürür, sallanı sallanı kafir!..
ne varsa! Tam meyvelerin olduğu andır ska-lar-ya.
|