Tamam buldum işte burada eşsiz rayihalarla dolu kek tarifimi verebilirim artık.
Önce malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 Su bardağından biraz az sıvı yağ
1 bardak toz şeker
1 kabartma tozu ve vanilya
2 Yumurta(sevmiyorsan 1)
2 havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
Gelelim yapılışına, önce sıvıyağ, yumurta, şeker bolca çırpılır. Sonra un katılır hemen üzerine kabartma tozu ve vanilya konur iyice karıştırılır sonra tarçın ilave edilir. havuç rendelenir o da katılır en son ceviz eklenir bütün malzeme bir defa daha karıştırılır. yağlanan kalıba veya tepsiye dökülür. Yarım saat 180 derecede pişirilir sonra ısı 160 veya 150 ye düşürülür 15 dakika daha pişer iyice kabarır ve servise hazır hale gelir... Bu kadar... ne denir tabi ki yiyenlere afiyet olsun...
Güzel beğendim, ama " 1 su bardağı ceviz" yerine " 1 su bardağı kavrulmuş fındık" görseydim daha da beğenirdim, evinizde yemeklerde fındık kullanın, fındık yağı kullanın bizde para kazanalım

1. kalite fındık Giresun'da yetişiyor ama dındık fiyatı Hamburg'ta belirleniyor işte burada Türkiye ... Ağustos ayındayız ya ben hep fındıktan konuşurum artık her şeyi fındığa bağlarım

Alın size bi tarifte benden

Galdirik Kavurması : Malzemeler: 1 bağ galdirik, 3-4 adet yeşil veya kuru soğan, yarım demet maydanoz, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, pulbiber, tuz.
Yapılışı : Galdirik temizlenip yıkanır, ince doğranır, tuzlu kaynar suda haşlanır. Üzerinden soğuk su geçirilir. Bir tencereye sıvı yağ konur. Doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Pulbiber ilave edilip galdirik eklenir ve karıştırılarak kavrulur. Kıyılmış maydanoz, çırpılmış yumurta eklenip servisi yapılır.