|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2010, 12:41:10 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2010, 12:47:03 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2010, 05:46:04 ÖS » |
|
Tüm forum sakinlerinin Mevlid Kandili kutlu olsun...
|
|
|
|
|
|
Çok vagonlu bir trende, her istasyonda yeniden başlayan çok seferli bir yolculuktur yalnızlık. Yalnızlık, sana gelirken yolları günlerin ardında bitirmek; senden giderken, yollarda “ömrümü” bitirmektir...
KAHRAMAN TAZEOĞLU
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2010, 05:55:40 ÖS » |
|
Hepimizin kandili mübarek olsun. Hayırlara vesile olması dileğiyle.
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
siyah_karga
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2010, 06:04:33 ÖS » |
|
"Biz Seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik"(Enbiya süresi 21/107) mevlit kandilimiz: Huzura mutluluğa ve affa ulaşmamızı nasip etsin. Hayırlı kandiller arkadaşlar
Bu Şiir Ondan Utanıyor
Bu ne güzel koku böyle,
bu ne güzel koku.
Gül bahçesinden yoksa gelen o mu?
Gece mi bu gelen, misk mi bu, amber mi bu?
Bu ne güzel koku böyle,
bu ne güzel koku.
O pazardan tezcecik yoksa o mu geliyor,
yoksa güzelimiz geri mi geliyor ne?
Bu nasıl yüz böyle,
Bu nasıl ışık?
Bu nasıl ay böyle,
Bu nasıl güneş?
Mağradan mı çıktı,
Dağdan mı iniyor,
O yalnızlığın adamı,
O dost?
Boş yere arama şarap testisini sen.
Koklama onun ağzını sen boş yere.
Şu meyhaneciden mi geliyor sandın onu;
Dostum, onu sen kendin gibi belleme.
Yolda o yapayalnızsa ne olur?
Başında sarık yoksa ne çıkar?
Ne bundan güneşe bir leke olur,
Ne ayın gösterişine zarar.
Bu gece uyuma dostum, uyuma.
Bir kolayına getir onu bul.
Sarhoşlar meclisine hep böyle geceleyin gelir o.
Bu gece uyuma dostum, uyuma.
Biz duvara asılı duran resimleriz.
Bizi yapan ressamın varlık şavkı
duvarın üzerine bir vurdumu,
bakarsın o anda canlanıvermiş, kımıldanmışız
Onun selvi boyu bir göründü mü,
bakarsın dünya güllük gülistanlık.
Kalktı bir salındı, kendinibir gösterdi mi.
bakarsın kıyamet koptu gitti.
Bakarsın Calinus gibi hastalar ülkesindendir o.
Bakarsın hayret yurdunda dolaşır hastalar gibi.
Sustum artık ben,
sustum artık
Bu şiir utanıyor ondan.
Mevlana Celaleddin Rumi
|
|
|
|
|
|
Ben; Zirvesi karlı dağlarda, kutuplarda yaşar ısınırım. Sen; O'ra da yaşıyorsun aşk a özlemle, vuslatsızca
|
|
|
|
HÜSN-İ DİLÂRÂ
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2010, 08:11:50 ÖS » |
|
Herkese hayırlı kandiller...
|
|
|
|
|
|
"Elin ekmeğiyle yaşayan kurt kahrolsun,
Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun,
Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, ... Kahrolsun kurt postunu, giyen yalancı kuzu.
Dağıtanlar kahrolsun, kurt sesli ordumuzu..."[/b
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2010, 10:15:33 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sozedebiyattan
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2010, 10:27:27 ÖS » |
|
Forumdaki arakadaşların ben de Mevlid Kandillerini tebrik ediyorum. Dualarınız makbul olsun...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2010, 10:46:12 ÖS Gönderen: sozedebiyattan »
|
|
|
|
|
|
glsh142
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2010, 09:41:25 ÖÖ » |
|
Kandilimiz mubarek olsun Allah dualarımızı kabul etsin.
|
|
|
|
|
|
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. 
|
|
|
|
sozedebiyattan
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2010, 04:28:29 ÖS » |
|
Fırsatlar vardır hayatımızın değişik dönemlerinde. Kimimiz bu fırsatları çok iyi değerlendirir, kimimiz bu fırsatların farkında olmayız. Bu fırsatların yitip gittiğini yıllar sonra fark ederiz üzülerek... Ortaokul, lise yıllarında fırsatlar vardır; iyi, başarılı bir öğrenci olabilmek için... Hayatımızın değişik zaman dilimlerinde de fırsatlar vardır:İyi, dürüst bir insan olabilmek için, İnancımızın gereğini yerine getirebilmek için, İnsanlığımızı bir kez daha sorgulayabilmek için, Allah'a olan sorumluluğumuzu bir kez daha gözden geçirebilmek için, Anne - babamızla, yakınlarımızla, çevremizle olan insani ilişkilerimizi bir kez daha irdeleyebilmek, varsa eksikliklerimiz, bunları telafi edebilmek için... Kandiller bu fırsatları değerlendirmek için Rabb'imizin bize sunduğu zamanın altın dilimleridir.Forumdaki tüm üye arkadaşlarımın Regaip Kandili'ni tebrik ediyor; bize sunulan fırsatları, zamanın altın dilimlerini, en iyi şekilde değerlendirebilmeyi Rabb'imden niyaz ediyorum. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 17, 2010, 04:40:51 ÖS Gönderen: sozedebiyattan »
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2010, 04:30:49 ÖS » |
|
Forumdaki tüm üye arkadaşlarımın Regaip Kandili'ni tebrik ediyor; bize sunulan fırsatları, zamanın altın dilimlerini, en iyi şekilde değerlendirebilmeyi Rabb'imden niyaz ediyorum.  Arkadaşımın bütün dileklerine katılıyorum. Kandilimiz mübarek olsun.
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
kendi(m)
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2010, 04:44:19 ÖS » |
|
Üç Ayların müjdecisi olan Regaib Gecesinin tüm İslam alemine,ülkemize ve dünyamıza hayırlar getirmesini dilerim…
ALLAHIM !
BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ: Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım. Günlük yaşamda “ben” yerine, daha çok “sen” sözcüğünü kullanabileyim…
BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ: Sonsuz bir hazine gibi bitmesin, çoğalsın daha da sevdikçe, doldursun sarsın çevremi. Hatta düşmanlarımı da sevebileyim…
BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ: Herkesten daha çok çalışabileyim, tutsak düşmeyeyim doğanın koşullarına, eşim ve çocuklarımı da mutlu et ki, mutluluğu başkalarına da götürebileyim…
BANA ÖYLE BİR SAĞLIK VER Kİ: Düşünebileyim, konuşabileyim.
BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Kİ: İbadet edebileyim, iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür edenlere; bir şey yapmadım, anımsamıyorum diyebileyim.
BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ: İyi eş, baba, anne, iyi komşu, iyi arkadaş, iyi vatandaş olabileyim.
BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ: Bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için karamsarlığa düşmeyeyim, herşeyden aklanmış olarak yaşama yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim.
BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VER Kİ: düşünebildiğim, yargılayabildiğim, inandığım, kahrolduğum, varolduğum şu anda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim.
BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ : Yıllar sonra beni hatırlayanlar “herkese iyilik eden, tüm insanları seven, o düzeyde de sevilen bir kişiydi ” diye konuşsanlar ve ben de huzur içinde olabileyim.
BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ: Birgün yenilip, içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem; bu bir düşünce ise düşüncemi, bu bir adım ise ayağımı, bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim.
BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ: Sükûneti bulayım, durabileyim, düşünebileyim.
Amin
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 17, 2010, 04:52:10 ÖS Gönderen: eset-nod-32 »
|
|
Herkes kendini tanıyınca iş bitmeyecek, başlayacak (.) Özdemir Asaf
|
|
|
|
|
|
glsh142
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2010, 10:20:11 ÖS » |
|
Formumuzun kandilini kutlarım.Dualarda unutulmamak dileğiyle.
|
|
|
|
|
|
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. 
|
|
|
|