ahcar
Yeni Üye
|
 |
« : Ağustos 04, 2008, 06:14:23 ÖS » |
|
Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman
Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara, bozulmamış ütüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim sana Şimdilik bağlayıcı bir takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Ay, şafağa yakın bir mum gibi erimeden Dağlar çivilendikleri yerde çürümeden Bebekler hayta hayta yürümeden Geleceğim diyorum, geleceğim sana Ne olur kesin bir takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Beklesen de olur, beklemesen de Ben bir gök kuruşum sırmalı kesende Gecesi uzun süren karlar-buzlar ülkesinde Hangi ses yürekten çağırırsa beni sana Geleceğim diyorum, takvim sorma bana -Ihlamur çiçek açtığı zaman.
Bu şiir böyle doğarken dost elin elimdeydi Sen bir zümrüd-ü ankaydın, elim tüylerine deydi Sevda duvarını aştım, sendeki bu tılsım neydi? Başka bir gezegende de olsan dönüşüm hep sana Kesin bir gün belirtemem, n`olur takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Eski dikişler sökülür de kanama başlarsa yeniden Yaralarıma en acı tütünleri basacağım ben Yeter ki bir çağır beni çiçeklendiğin yerden Gemileri yaksalar da geleceğim sana On iki ayın birisinde, kesin takvim sorma bana -Ihlamur çiçek açtığı zaman.
Bak işte, notalar karıştı, ezgiler muhalif Hava kurşun gibi ağır, yağmursa arsız Ey benim alfabemdeki kadîm Elif Ne güzellik, ne de tat var baharsız Güzellikleri yaşamak için geleceğim sana Geleceğim diyorum, biraz mühlet tanı bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman Ben güneş gibi gireceğim her dar kapıdan Kimseye uğramam ben sana uğramadan Kavlime sâdıkım, sâdıkım sana Takvim sorup hudut çizdirme bana Ben sana çiçeklerle geleceğim -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Bahattin Karakoç
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2009, 11:10:29 ÖS Gönderen: meryozcan »
|
|
Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası Ayak seslerinden tanırım Ne zaman bir köy türküsü duysam Şairliğimden utanırım
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2008, 06:52:40 ÖS » |
|
Şiirde bir yıl belirtilir on iki aydan biri denir.  Gemileri yaksalar da geleceğim diye geçer. Belli bir zaman istenmesini istemiyor şair. Açıkça da söylüyor bunu zaten. Ama gelecekmiş, orası kesin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryozcan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2008, 10:27:03 ÖS » |
|
Merak ettiğim bir şey daha var her ıhlamur ağacı aynı zamanda mı açar....yarin bahçesindekini mi baz almak lazım bu durumda... Ya bahçede ıhlamur yerine başka ağaç varsa ne olacak... Kızı boşuna oyalıyor bence bu şiirde... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2008, 11:53:30 ÖS » |
|
İncir ağacı varsa mesela  Canım zaten gelecek olsa niye ıhlamur seçsin adam, der ki ibibikler ötmeden ordayım filan 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryozcan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2008, 12:10:35 ÖÖ » |
|
Fuzuliyeye katılıyorum gelecek olan gelir... Kimi elbet bir gün buluşacağız der, kimi de ıhlamurlarla kandırır ... Biz hanımlar da kuzu kuzu bekleriz yaş 40'lara vurana kadar... Şarkıları ve şiirleri dinleyeceğiz ama aldanmayacağız tek çözüm .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erhunturk
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2008, 12:21:23 ÖÖ » |
|
haklısınız hocam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2008, 12:35:27 ÖÖ » |
|
Hiiç... Hem keresteyse ıhlamur açmasını da beklemek var yüz yaşına kadar. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2009, 11:16:49 ÖS Gönderen: ƒuzuℓїyє »
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 01, 2009, 12:02:29 ÖÖ » |
|
Güzel bir sohbet çıkmış ortaya kim kaldırmış bu konuyu. Eğer ben de yöneticiysem ve taşıyacak kudretim varsa ait olmadığı yerden alıyorum.
Bir sene geçmiş aradan belki açmıştır ıhlamur kokusunu duyar gibi oldum kendisini göremesem de.
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2009, 11:13:51 ÖS » |
|
Şiiri neden tekrar ekledin diye bana kızabilirsin.  Not: Yukarıdaki şiir bazı sebeplerden açan arkadaşımız yüzünden silinmiş ve Fuzuliye hocamın konu silinmelerine şiddetle kızdığı için tekrar tarafımdan eklenmiştir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2009, 11:17:53 ÖS » |
|
Yoo, sanmıyorum ki ahcar şiiri tekrar ekledin diye kızsın.  Konuyu asla ben kaldırmamışımdır ayrıca, biliyorsun... Bak hem kaldırıyorsun hem geri çöpten getiriyorsun, ne zor iş. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2009, 11:20:31 ÖS Gönderen: ƒuzuℓїyє »
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2009, 11:23:14 ÖS » |
|
Biz kızalım kızmayalım diye konuşurken ıhlamur çiçek açıyor ve beklenen sevgili gelip kızı atın terkisine atıp götürüyormuş. ( Bu cümlenin yapısını beğenmedim ama daha güzelini yazmaya üşeniyorum)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2009, 11:26:38 ÖS » |
|
Onu bunu bilmem ama, bizim aprtmanın bahçesinde var iki tane, harika kokuyorlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|