edebiyatogretmeni.net forum
Aralık 03, 2008, 02:31:52 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
  Yazdır  
Gönderen Konu: HAYALLERİNİZİ PAYLAÅžIR MISINIZ BENİMLE?  (Okunma Sayısı 5589 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
baysal
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2007, 08:40:46 ÖS »

Benim hayalim de (bu "de" lilyim içindi.. Gülümseme umarım kızmazsın) herkesin birbiriyle içinden geldiği gibi, saklının gizlinin olmadığı, iki yüzlülük yapmadan açıkça konuşabileceği bir dünyada yaşayabilmekti ama olmadı. Bu kesinlikle güzellik yarışmasına katılan mankenlerin dileklerinden değil... ciddiyim!
yenilmez savaşçı
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2007, 11:39:14 ÖS »

arkadaslar üzülerek diyorum ki ahmerin de dediği gibi anlayışlı öğretmenlere çok ihtiyzcımız var Kahkaha
yenilmez savaşçı
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Kasım 10, 2007, 11:41:58 ÖS »

insanlar arasında saklı gizli olmamalı ama konuşurkende karşımızdaki insanın duygularını da düşünmeliyiz. degil mi? Gülümseme
yenilmez savaşçı
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Kasım 10, 2007, 11:45:13 ÖS »

aslıhan belki ilk hayalin olan helikopter pilotu olamamışsın ama bir çok helikopter pilotu ve senin gibi iyi öğretmenler yetiştireceğini düşünüyorum. Göz kırpan
sevda20
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 11, 2007, 12:13:59 ÖÖ »

benim hayalim barışın sağlandığı ve barışa darbe vuran amerikanın dünya üzerinden silinmesi
ahmer
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 11, 2007, 12:17:27 ÖÖ »

bakıyorum da herkes ahkam kesmeye başlamış. yargılamaktan bahsedenler kendi yazdıklarına bir baksınlar. dedikodudan tutun da kendi eksiklerini görmeye kadar, hatta tanımadıkları bir öğretmene taş atmaya kadar getirmişler olayı. burası sınıf değil, sizler de öğrenci değilsiniz. ve ben dilimizi düzgün kullanmakla ilgili bir açıklama yaptım, kimsenin kişiliğine veya mesleğine bir laf söylemedim. tartışmayı bilmek insanların iyi niyetini suistimal etmek veya eleştiri yapanları yerden yere vurmakla gerçekleşmiyor. siz ne derseniz deyin benim hayalim bu. dokuz yıllık bir edebiyat öğretmeni olarak Türkçe' nin düzgün kullanılmasını hayal ediyorum... bunu anlayabilen çıksın çıkmasın ben ne dediğimi biliyorum.
Bizim dilimiz tabi ki en güzel hazinemiz. "de"lerin, "mi" lerin "ki" lerin yazımı elbet bir gün düzelir. Elbet insan dikkat ettiğinde doğrusunu yazar. Noktadan sonra büyük harfle başlamamış varsın olsun, elbet dikkat edilir. Türemiş özel bir isme getirilen ek, kesme işaretiyle ayrılmış, varsın kesilsin. Silgi vardır elde, bilgisayarda "delete" tuşu vardır. Yanlışlıklar kolay düzelir yazılarda. Ama ya akıllara kazınan yanlışlar, kalp kıran söylemler düzelir mi kolay kolay? Yapmayın arkadaşlar böyle, biz bu forum ortamında sınıfta olduğumuzdan daha güvensiz bir konumdayız. Sınıfta yaptığımız hatayı kırk kişi görür en fazla. Burada ettiğimiz laflar ise milyonlarca insan tarafından görülür ve tüm öğretmenlere mâl edilir. "Öğretmenler de ne geçimsiz insanlarmış!" dedirtmeyin lütfen.
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2007, 12:23:20 ÖÖ Gönderen: ahmer » Logged

artık bize başka bir hayat lazım
LiLyum
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 11, 2007, 10:11:57 ÖÖ »

benim hayalim barışın sağlandığı ve barışa darbe vuran amerikanın dünya üzerinden silinmesi

hayalıniz benim de hayalim.bir de aç çocuklar olmasın yaşlı insanlar ızdırap çekmesin...
ozturk01
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 11, 2007, 01:25:35 ÖS »

BEN İSTERİM

Ben isterim ki
Bulutlar ağlasın
Çocuklar ağlamasın.
Hiçbiri öksüzlük
Yetimlik duymasın.
Ben isterim ki
Konuşsun her çiçek kendi dilince
Silahların kesilsin sesi.
Ben isterim ki
soğuğa, karanlığa kapansın kapılar,
Gözler kapanmasın,
Sözler kapanmasın.
Ben isterim ki,
Yangınlar sönsün,
Umutlar sönmesin.
Erişsin her meyve kendi çağında.
Yüreklere acı söz değmesin.
Ben isterim ki,
eÄŸilsin dallar bereketten.
İnsanoğlu başını eğmesin
utançtan ya da güçsüzlükten.
Ben isterim ki
gözyaşı gibi aksın pınarlar
berrak, duru toprağın üzerinde.
Pınar gibi akmasın gözyaşı
yeryüzünün hiçbir yerinde.
Ben isterim ki
Her şey eğilsin insanın önünde
insan insana tutsak olmasın.
Ben isterim ki
sevinç, mutluluk bol olsun.
Yürekten yüreğe,
ülkeden ülkeye
açık yol olsun...

Resul Rıza

Hayal sayısı biraz fazla oldu galiba.  Kararsız Ama olsun, ne çıkar? Kahkaha Benim de hayalim dünyanın bu ÅŸiirdeki dilekler doÄŸrultusunda yaÅŸanacak bir dünya olması... Göz kırpan Gülümseme Kahkaha

« Son Düzenleme: Kasım 11, 2007, 01:28:38 ÖS Gönderen: ozturk01 » Logged

Canımız  gül bahçesi; sizsiz gül bitmesin,
Bitmis olan gülleri de sizsiz gülmesin kokmasın.
yenilmez savaşçı
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Kasım 11, 2007, 04:13:26 ÖS »

ahmer yorumların için çok teşekkür ederim. bugüne kadar sürçü lisan ettiysem af ola.. Utandım
esezi
Jr. Member
**

Muhabbetle bakan kusur görmez

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 11, 2007, 09:09:33 ÖS »

Gelecek endiÅŸesi olmadan yaÅŸamak. Dünyanın barış içinde olmasını ve kimsenin açlıktan ölmemesini isterdim. Bir sihirli deÄŸneÄŸim olsaydı tüm insanların yüreÄŸine sevgi ekerdim.
yenilmez savaşçı
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Kasım 11, 2007, 10:06:26 ÖS »

keÅŸke öyle bir deÄŸneÄŸimiz olsaydıda herkesin kalbine sevgi ekebilseydik.baska bir sey yapmaya gerek kalmazdı zaten.sizce de  kalbinde sevgi olan insan  herkese yardım etmez mi?.
esezi
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 12, 2007, 12:35:09 ÖS »

Haklısınız her güzel ÅŸeyin başı sevgidir.
Fuzuliye
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 12, 2007, 11:14:53 ÖS »

bakıyorum da herkes ahkam kesmeye başlamış. yargılamaktan bahsedenler kendi yazdıklarına bir baksınlar. dedikodudan tutun da kendi eksiklerini görmeye kadar, hatta tanımadıkları bir öğretmene taş atmaya kadar getirmişler olayı. burası sınıf değil, sizler de öğrenci değilsiniz. ve ben dilimizi düzgün kullanmakla ilgili bir açıklama yaptım, kimsenin kişiliğine veya mesleğine bir laf söylemedim. tartışmayı bilmek insanların iyi niyetini suistimal etmek veya eleştiri yapanları yerden yere vurmakla gerçekleşmiyor. siz ne derseniz deyin benim hayalim bu. dokuz yıllık bir edebiyat öğretmeni olarak Türkçe' nin düzgün kullanılmasını hayal ediyorum... bunu anlayabilen çıksın çıkmasın ben ne dediğimi biliyorum.
Bizim dilimiz tabi ki en güzel hazinemiz. "de"lerin, "mi" lerin "ki" lerin yazımı elbet bir gün düzelir. Elbet insan dikkat ettiğinde doğrusunu yazar. Noktadan sonra büyük harfle başlamamış varsın olsun, elbet dikkat edilir. Türemiş özel bir isme getirilen ek, kesme işaretiyle ayrılmış, varsın kesilsin. Silgi vardır elde, bilgisayarda "delete" tuşu vardır. Yanlışlıklar kolay düzelir yazılarda. Ama ya akıllara kazınan yanlışlar, kalp kıran söylemler düzelir mi kolay kolay? Yapmayın arkadaşlar böyle, biz bu forum ortamında sınıfta olduğumuzdan daha güvensiz bir konumdayız. Sınıfta yaptığımız hatayı kırk kişi görür en fazla. Burada ettiğimiz laflar ise milyonlarca insan tarafından görülür ve tüm öğretmenlere mâl edilir. "Öğretmenler de ne geçimsiz insanlarmış!" dedirtmeyin lütfen.

sevgiler Gülenay, selamlar Gülümseme) her yerde yapılan eleştirilerden kendine pay çıkarmak isteyen insanlara rastlanır, sen de bunlardan biri olmalısın. bu yaptığın eleştirilerin benim demek istediklerimle bir bağlantısının olmadığının farkındasın. Doğan Aksan' ın "Türkçe' nin Gücü "eserini okumanı tavsiye ederim. ayrıca öğretmenler geçimsiz diyecekler bize diye boş bir düşünceyle uğraşmak yerine öğretmenler yan gelip yatarak maaş alıyorlar diyenlerden endişe duymak lazım.

İnsan kendini yalnızca insanda tanır.
buhayra
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 13, 2007, 09:56:27 ÖÖ »

selam sayın öğretmen arkadaşlar!benim kisi bir hayal mi bilmiyorum ama yine de sizinle paylaşayım dedim;çünkü sizlere güvenim sonsuz...ben şu an istanbul üniversiteesinde öğrenciyim;fakat hep edebiyat okumak istemişimdir;bu yüzden de dersaneye gidiyorum-bu sene öss ye gireceğim de-ve dersanede matematik hocama karşı bir şeyler hissettiğimi farkettim.bilmiyorum bu bel ki benim için bir hayak ama;onun sevgisine ihtiyacım var bu bu ihtiyaç ta isteiğimi bir hayale dönüştürüyor.ben 19 yaşındayım.onu kaç yaşında olduğunu bilmiyoum-sanırım 24-25 aralarında-ama bana bakuoşları farklı geliyor.öyle güzel bakıyor ki bir görseniz sanki karşımda melekler sıra sıra onu seyrdiyor.ben onu çok seviyorum.sizce bu doğru mu.ve aramızda bir şey olması imkansız mı?(ben bayanım bu arada)sizler benim birer abim birer ablam ya da kardeşlerimsiniz.lütfen beni yanlış anlamayın.sizlerden cevap bekliyor olacağım.şimdiden ilgilerinize teşekkürler...
esezi
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Kasım 13, 2007, 02:17:49 ÖS »

Ben de dersanede coÄŸrafya öğretmenime aşık olmuÅŸtum.(Ya da öyle zannettim.)Bunu da sizin yazınızı okuyunca anımsadım.Åžu ana kadar iç aklıma bile gelmemiÅŸti.Bilmem bu size bir ÅŸey ifade eder mi?
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!