|
rüveyda...
|
 |
« Yanıtla #60 : Ocak 31, 2008, 08:09:54 ÖS » |
|
Size katılıyorum sayın hocam
|
|
|
|
|
|
Birgün nehirler gibi çağlayarak derinden...
|
|
|
|
edebiyat06
|
 |
« Yanıtla #61 : Ocak 31, 2008, 08:30:25 ÖS » |
|
Teşekkür ederim hocam, dilimize sahip çıkmak zorundayız.Türkçe olmazsa Türkiye olmaz...
|
|
|
|
|
|
BİR DEFA YÜKSELEN BAYRAK BİR DAHA İNMEZ.
Bir gece Kerkük'te vurdular beni. Geçti sokaklardan bir kızıl ordu. İslam'ı ve Türk'ü vuruyordu kurşunlar Peygamber kabrinde ağlıyordu.
|
|
|
mor mürekkep
Newbie
|
 |
« Yanıtla #62 : Ocak 31, 2008, 08:43:51 ÖS » |
|
Hayâl? Sanırım şu anda hayâlini kurduğum tek şey; riyakar olmayan, dürüstçe, safça ve çıkarsız yaşanabilecek bir aşk...Hayâl işte... Yunus Emre ne demiş: "Aşk, uzun bir hece..."
|
|
|
|
|
|
Neden"MoR MüRekKep"? Kağıt üzerine düşen mürekkebin, zamanla sükûnetin ve şiddetin birleşimi olan mora dönüşü mor mürekkep..İçinde zıtlıkları taşır benim gibi...
|
|
|
|
derin
|
 |
« Yanıtla #63 : Ocak 31, 2008, 10:47:56 ÖS » |
|
Yunus Emre ne demiş: "Aşk, uzun bir hece..." sevgili mor mürekep sanırım bende böyle uzun bir hecenin hayalini kuruyorum bizi mısra kadar güzelleştirecek bir hecenin peşinden gidebilmek..... gidelim öyleyse gitmek güzeldir. bu uzun hecenin..hayali bile güzel
|
|
|
|
|
|
vaz-geç-tim
|
|
|
|
rüveyda...
|
 |
« Yanıtla #64 : Åžubat 01, 2008, 12:46:16 ÖÖ » |
|
Allah yüreğinize göre en önemlisi hayırlısını versin arkadaşlar...
|
|
|
|
|
|
Birgün nehirler gibi çağlayarak derinden...
|
|
|
karaaga
Newbie
sevginin olduğu yerde ne yoktur ki iyilik adına
|
 |
« Yanıtla #65 : Åžubat 01, 2008, 01:37:17 ÖÖ » |
|
Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkileri burslu okuyup ateşeliklerde çalışmak istemiştim. Ama 40 mat yapmam gerekti. Ben 10 mat yapabildim öys'de. Ortaokul mat hocam beni mat'tan soğutmuştu. Ah diyorum mat daha iyi olsaydı. Formları teslim etmeye bir hafta kala edebiyatı yazdım. Puanım boşa gitmesin diye. Lisede edebiyattan hoşlanmazdım. Edebiyat öğretmenimiz Muharrem Ergin'in öğrencisiymiş Çok çektik çok... Bu yüzden edebiyatı sevemedim. Ama şimdi derslerimde öğrencilerime şiir, hikaye, tiyatro oyunu, masal yazdırıyorum kendi kafalarından. Sevsinler sürekli bilgiye boğulmasınlar diye. Edebiyatçı olmaktan mutluyum arkadaşlar şu an.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yenilmez savaşçı
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #66 : Åžubat 01, 2008, 11:01:06 ÖÖ » |
|
Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair… arkadaşlar bu şiiri bana sevdigim bir arkadasım yollamıstı hayallerinizi okuyunca paylasmak istedim. bir kusur ettiysem afola...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zabusat
Newbie
|
 |
« Yanıtla #67 : Nisan 28, 2008, 10:31:46 ÖS » |
|
aşk maşk rüya edebiyat desen bir bulmaca engüzeli bir kaç patent alıp nikola tesla gibi dünyaya elektriği kablosuz ve bedava dağıtmak... 
|
|
|
|
|
|
KESKİN KILIÇ
|
|
|
|
as
|
 |
« Yanıtla #68 : Nisan 29, 2008, 12:35:42 ÖÖ » |
|
karavanım olsun tatillerde onunla tura çıkayım.
|
|
|
|
|
|
Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
|
|
|
nurse52
Newbie
|
 |
« Yanıtla #69 : Mayıs 05, 2008, 06:41:22 ÖS » |
|
ben hastalarımca sevilen bir hemşire olmak istiyorum okulumu bitirmek,iş bulmak,evlenmek ve anne olmak istiyorum tabi bütün bunları yaparken İNSAN olmak istiyorum. size komik gelebilir ama ilk olarak bunlar geldi aklına napayım 
|
|
|
|
|
|
OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ...
|
|
|
|
Belce
|
 |
« Yanıtla #70 : Mayıs 05, 2008, 10:33:47 ÖS » |
|
Bende bir zamanlar baba olmak istiyordum hemd eçok. Bir futbol takımı oluşturacak çocuklar ve koscaman bir köy düşünüyordum. Şimdi mi geriye kalan sadece hayellerim. Hala baba olmayı düşünüyorum, ve hala maviyi. Bakınız gök mavi deniz mavi mavi olmayan bir ukde var mı ki? bütün ırmaklar maviye dökülüyor dökülüyor saçlarımdan boşalan sular maviye. Ama ben baba olamayacagım. Çünkü evlenmiyorum.
|
|
|
|
|
|
Şİmdi hafifim,şimdi uçuyorum;şimdi kendimi kendi altımda görüyorum.Bir Tanrı dans edip geçiyor içimden. __ sevgili "yarımındayım yarımda oldugun gibi"
|
|
|
|
as
|
 |
« Yanıtla #71 : Mayıs 05, 2008, 10:49:53 ÖS » |
|
Bende bir zamanlar baba olmak istiyordum hemd eçok. Bir futbol takımı oluşturacak çocuklar ve koscaman bir köy düşünüyordum. Şimdi mi geriye kalan sadece hayellerim. Hala baba olmayı düşünüyorum, ve hala maviyi. Bakınız gök mavi deniz mavi mavi olmayan bir ukde var mı ki? bütün ırmaklar maviye dökülüyor dökülüyor saçlarımdan boşalan sular maviye. Ama ben baba olamayacagım. Çünkü evlenmiyorum.
niye ki?Hazır sevdiğiniz varken neyi bekliyorsun? 
|
|
|
|
|
|
Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın Hayat sırrının suyunu çeşmelerden bulamazsın Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın
|
|
|
|
Belce
|
 |
« Yanıtla #72 : Mayıs 06, 2008, 06:53:03 ÖÖ » |
|
Mavi'yi seviyorum denizi gökyüzünü seviyorum tüm çiçeklerini dünyanın dünyanın mesela papatyalarını ve her düşüşünde beyaz yüreğim de adım adım kirleşiyordu.
|
|
|
|
|
|
Şİmdi hafifim,şimdi uçuyorum;şimdi kendimi kendi altımda görüyorum.Bir Tanrı dans edip geçiyor içimden. __ sevgili "yarımındayım yarımda oldugun gibi"
|
|
|
|
nergis
|
 |
« Yanıtla #73 : Mayıs 06, 2008, 04:08:34 ÖS » |
|
ne kadar acı ki artık hayal bile kuramıyorum yağmurlardan sonra büyürmüş başak meyveler sabırla olgunlaşırmış bir gün gözlerimin ta içine bak anlarsın ölüler niçin yaşarmış
|
|
|
|
|
|
Sername-i muhabbeti cânâna yazmışam<br />Hasret risâlesin varak-ı câna yazmışam
|
|
|
hasret_vuslat
Newbie
|
 |
« Yanıtla #74 : Mayıs 06, 2008, 07:54:26 ÖS » |
|
En büyük hayalim görünmez olmak ve bazen de görmemek. Mesela umursamaz olmak. Evde bir yığın iş var diyelim sırtımı dönüp yatıp uyumak. Bazen bazı insanları görmemek, bazen de işler karışıkken ortadan yok olmak:))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|