|
glsh142
|
 |
« Yanıtla #15 : Eylül 12, 2011, 09:33:04 ÖS » |
|
Evet izledim o filmi.Pek beğendim ya.Hani o konuda merak uyandırması açısından iyi bir film bence.Cengiz Han'ı anlatan bir film daha çekiliyormuş şimdi,diye duydum.
|
|
|
|
|
|
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. 
|
|
|
|
Maverâ_Erbil
|
 |
« Yanıtla #16 : Eylül 12, 2011, 09:39:09 ÖS » |
|
Evet izledim o filmi.Pek beğendim ya.Hani o konuda merak uyandırması açısından iyi bir film bence.Cengiz Han'ı anlatan bir film daha çekiliyormuş şimdi,diye duydum.
İyi iflmdir Mongol, güzeldir, hala aklıma geldimi izlerim en son dün akşam izledim yine  Hımm evet Kazaklar çekecekti bilmiyorum ne durumda ..
|
|
|
|
|
|
"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur. - Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."
Cemil Meriç
Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ, Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.
Mithat Cemal Kuntay
|
|
|
|
glsh142
|
 |
« Yanıtla #17 : Eylül 13, 2011, 10:55:10 ÖÖ » |
|
İyi iflmdir Mongol, güzeldir, hala aklıma geldimi izlerim en son dün akşam izledim yine  Hımm evet Kazaklar çekecekti bilmiyorum ne durumda .. Valla o filmden sonra daha çok sevdim Cengiz Han'ı desem inanır mısın?  En son aldığım kitaplar; Kâmus-ı Türk-i Şemsettin Sami. Tip Tahlilleri Mehmet Kaplan.
|
|
|
|
|
|
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. 
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #18 : Eylül 13, 2011, 04:15:55 ÖS » |
|
Kendilik Bozukluklarının Psikoterapisi - James F. Masterson Aşk ve Dergah -Şemsi Tebrizi,Rumi,Ferididdin Attar,Sultan Veled Tavuk Suyuna Çorba -Zor Zamanlar Güçlü İnsanlar - J.Canfield,M.V.Hansen,A.Newmark
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maverâ_Erbil
|
 |
« Yanıtla #19 : Eylül 13, 2011, 04:30:16 ÖS » |
|
Valla o filmden sonra daha çok sevdim Cengiz Han'ı desem inanır mısın?  En son aldığım kitaplar; Kâmus-ı Türk-i Şemsettin Sami. Tip Tahlilleri Mehmet Kaplan. İnanırım da Türkler pek sevmezler Cengiz'i , bazım bilim insanları da arasında milliyeti ile ilgili önemli tartışmalar olmuştu ve hala olmakta ... Avrupalılar da Türk der, Cengiz'in yaptığı " taş üstünde taş, omuz üstünde baş" bırakmama politikasını Türkler'e mâl ederler...
|
|
|
|
|
|
"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur. - Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."
Cemil Meriç
Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ, Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.
Mithat Cemal Kuntay
|
|
|
|
LEF
|
 |
« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2011, 07:40:31 ÖS » |
|
Bir Halk Sinemacısı OSMAN FAHİR SEDEN -Pınar Tınaz Gürmen
|
|
|
|
|
|
GÖZYAŞLARIMLA SULADIM MEZARINI LEFKER
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #21 : Eylül 13, 2011, 10:25:16 ÖS » |
|
Bugün Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk'ı aldım.Okumak için sabırsızlanıyorum... 
|
|
|
|
|
|
Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #22 : Ekim 10, 2011, 07:32:05 ÖS » |
|
Od'u sipariş ettim bekliyorum. (12 TL) iskender Pala
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
Maverâ_Erbil
|
 |
« Yanıtla #23 : Ekim 10, 2011, 11:41:36 ÖS » |
|
Italo Calvino : Görünmez Kentler Italo Calvino : Amerika Dersleri Umberto Eco : Genç Romancının İtirafları Umberto Eco : Anlatı Ormanlarında Altı Gezinti Prof.Dr.Ahmet Buran : Kurşunlanan Türkoloji Franz Kafka : Dava
|
|
|
|
|
|
Cemil Meriç
Mithat Cemal Kuntay
|
|
|
ATİK
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #24 : Ekim 11, 2011, 12:45:18 ÖS » |
|
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezince yayımlanan Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'ın "Atatürk Döneminde Türkçe ve Türk Dil Kurumu" adlı makalesinde yer alan bilgiye göre 1 Ocak 1929 günü açılan Millet Mekteplerinin açılışlarında tören yapıldığından ve Atatürk’ün Türk harfleri hakkında konuşmasının yer aldığı Gazi Hitabesi Plâğı'nın öğrencilere dinletildiğinden bahsedilmektedir.Adı geçen plakla ilgili herhangi bir bilgisi olan arkadaş var mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #25 : Ekim 11, 2011, 08:31:21 ÖS » |
|
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezince yayımlanan Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'ın "Atatürk Döneminde Türkçe ve Türk Dil Kurumu" adlı makalesinde yer alan bilgiye göre 1 Ocak 1929 günü açılan Millet Mekteplerinin açılışlarında tören yapıldığından ve Atatürk’ün Türk harfleri hakkında konuşmasının yer aldığı Gazi Hitabesi Plâğı'nın öğrencilere dinletildiğinden bahsedilmektedir.Adı geçen plakla ilgili herhangi bir bilgisi olan arkadaş var mı?
Hocam, bunu konuyu ayrı başlıkta ve yardım bölümümüze açar mısınız? Burada göze çarpmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hayâli
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #26 : Ekim 14, 2011, 12:03:00 ÖS » |
|
İskender Pala - Od Ömer Faruk Dönmez - Bir Yobazın Günlüğü
|
|
|
|
|
|
Gezdim halep ile şamı Eyledim ilmi talep Meğer ilim bir hiç imiş İllâ edep illâ edep !..
|
|
|
deniz_ZZ
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #27 : Kasım 10, 2011, 02:04:00 ÖS » |
|
Sessiz Göç /Ötüken /Asuman Güzelce
UNESCO tarafından 2008 yılının Kaşgarlı Mahmud Yılı ilan edilmesi sebebiyle Türk ülkeleri arasında düzenlenen hikaye yarışmasında birinci olan eserdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|