EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 04:57:25 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: EN SON SATIN ALDIĞINIZ KİTAP/KİTAPLAR  (Okunma Sayısı 3359 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 10, 2011, 09:20:16 ÖS »

Oscar Wilde - Dorian Gary'in Portresi
İskender Pala - Katre-i Matem
İnci Aral - Sadakat
İnci Aral - Yeşil
« Son Düzenleme: Eylül 10, 2011, 10:58:20 ÖS Gönderen: KORKMAZERBİL » Logged
Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Ve bir orman gibi kardeşçesine ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2011, 10:20:42 ÖS »

Yazmama kararı almıştım ama duramadım yine Gülümseme

Göksagun Eraltay - Gümüş Moğol Kurdu Cengiz Han
Cemile - Cengiz Aytmatov
Halid Ziya Uşaklıgil Romancılığı ve Romanımızdaki Yeri - Olcay Önertoy
Fethü'l Rabbani - Abdülkadir Geylani
« Son Düzenleme: Eylül 10, 2011, 11:04:11 ÖS Gönderen: KORKMAZERBİL » Logged

"Bu memlekette sağcı solcu yoktur, ilerici gerici yoktur.
- Bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır."

Cemil Meriç

Ölmez bu vatan, farz-ı muhâl, ölse de hattâ,
Çekmez kürenin sırtı o tâbût-ı cesîmi.

Mithat Cemal Kuntay
Nur-i Didem
VIP Üye

ESKİYEN YÜZÜMÜN YENİ GÜLÜMSEYİŞİ, Hoş geldin!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2011, 04:09:40 ÖS »

Çöl Çiçeği - Iris Johansen
Moskof Cariye Hürrem - Demet Altınyeleklioğlu

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2011, 08:56:39 ÖS »

Neden yazmama kararı aldın sen Erbil?
Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2011, 10:31:37 ÖS »

Neden yazmama kararı aldın sen Erbil?

Bilmiyorum ki içimden gelmiyor, önceden sabahlara kadar çıkmazdım, her paylaşılanı okur, incelerdim, onlarla ilgili bir şeyler yazardım, son zamanlarda olanlar belki de bilemiyorum gelmiyor içimden, oysa hala paylaşacak birçok şeyim var, sanki boşa yazıyormuşum geliyor, bu konuya da sırf siz açtığınız için yazdım ..

Cemil Meriç

Mithat Cemal Kuntay
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2011, 11:11:13 ÖÖ »

Bilmiyorum ki içimden gelmiyor, önceden sabahlara kadar çıkmazdım, her paylaşılanı okur, incelerdim, onlarla ilgili bir şeyler yazardım, son zamanlarda olanlar belki de bilemiyorum gelmiyor içimden, oysa hala paylaşacak birçok şeyim var, sanki boşa yazıyormuşum geliyor, bu konuya da sırf siz açtığınız için yazdım ..
Teşekkür ederim yazdığın için. Ben de durumun farkındayım. Pek insan girmiyor. Gerçi artık biraz daha kalabalık oluruz. Eskiden daha kalabalıktı. Bu kalabalık güzeldi ama nitelik olarak çok hoş olmayan şeyler de yaşadı. Hatta bir kere ben bile işin içine giriyordum. O kavgalar ciddi şeylerdi. Herkes buradaki sanal ortamın bilgi paylaşımı bölümünü unutup kişilik savaşına girdi. Şimdi ise herkes o kavgalara alıştığından mıdır nedir bilgi paylaşımı için bile gelmiyor. Ben bu dinginliği seviyorum. Ama o kalabalığı (kavgalar olacaksa tabiki böyle düşünmem) da özlemiyor değilim. Ben her zaman buradayım. Günde birkaç kez giriyorum. Meryem ve Lale de burada, Nuh Hocam da burada. Leo, sözedebiyattan, Gülşah, Tebessüm, Hüsnü Dilara, Çamur ve aklıma gelmeyen birkaç dost daha var. Gidenlerin yolu açık olsun. Geleceklere de kucak açarız. Herkese kapımız açık. Buyursunlar. Her üye bizim için çok ama çok değerli. Giderek büyüyeceğimize ve güzzel paylaşımlarda bulunacak birçok üyeyle buluşacağımıza inanıyorum.
« Son Düzenleme: Eylül 12, 2011, 11:12:53 ÖÖ Gönderen: Edebiyat Öğretmeni » Logged
Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2011, 11:43:16 ÖÖ »

Teşekkür ederim yazdığın için. Ben de durumun farkındayım. Pek insan girmiyor. Gerçi artık biraz daha kalabalık oluruz. Eskiden daha kalabalıktı. Bu kalabalık güzeldi ama nitelik olarak çok hoş olmayan şeyler de yaşadı. Hatta bir kere ben bile işin içine giriyordum. O kavgalar ciddi şeylerdi. Herkes buradaki sanal ortamın bilgi paylaşımı bölümünü unutup kişilik savaşına girdi. Şimdi ise herkes o kavgalara alıştığından mıdır nedir bilgi paylaşımı için bile gelmiyor. Ben bu dinginliği seviyorum. Ama o kalabalığı (kavgalar olacaksa tabiki böyle düşünmem) da özlemiyor değilim. Ben her zaman buradayım. Günde birkaç kez giriyorum. Meryem ve Lale de burada, Nuh Hocam da burada. Leo, sözedebiyattan, Gülşah, Tebessüm, Hüsnü Dilara, Çamur ve aklıma gelmeyen birkaç dost daha var. Gidenlerin yolu açık olsun. Geleceklere de kucak açarız. Herkese kapımız açık. Buyursunlar. Her üye bizim için çok ama çok değerli. Giderek büyüyeceğimize ve güzzel paylaşımlarda bulunacak birçok üyeyle buluşacağımıza inanıyorum.

Haklısınız hocam her zamanki gibi, zikrettiğiniz bütün herkese tanıyıp tanımadığım hepsine ayrı ayrı değer veriyorum, ben sadece o bahsettiğiniz olaylar olmayana kadar, edebiyattan daha fazla bahsedilene kadar, yenileşene kadar, her zaman rahatsız olduğum ve içine dahil de olduğum eğlence kısımlarının edebiyat kısımlarının gerisinde kaldığı güne kadar takipteyim , 3 yılı aşkın üyeyim ve bundan da hiç rahatsız değilim, aksine benimle aynı şeyleri paylaşan ve aynı işleri yapan insanlarla birlikte olduğum için hep mutluyum, bir üye giderken demiş ki " siyaset her alanda olduğuna göre edebiyat ayrı düşünülemez" buna benzer bir ifade, evet siyaset her alanda ama bizim işimiz değil, edebiyatın üzerinde olmamalı, eserleri yorumlarken, izah ederken olmalı, propagandaya dönüşmemeli, Necip'le Nazım birkaç satırın dışında neredeyse hiç tartışmaya girmemiş ama sürekli girsinler istiyoruz, uyduruyoruz, iki başlı edebiyat yaratmaya çalışıyoruz, ya bununlasın ya da bununla ve buna siyaseti karıştırıyoruz, karıştıralım elbette, ama edebiyatı unutmayalım, onu siyasetin altında bırakmayalım, benim canım sıkılıyor gerçekten, yoksa bahsettiğiniz kişilerle biz bize zaten yeteriz benim sıkıntım bundan yana değil, biri çıkıyor geliyor, her şeyi allak bullak ediyor, sonra da gidiyor, tamam gelsin ama kendi edebiyatıyla gelsin, siyasetiyle değil, kavgasıyla değil, sizler benim için değerlisiniz, ben yazmayacağım dediysem, yine burdayım bir yere gittiğim yok, sadece "çevrimiçi" değilim o kadar, yine takip ediyorum ama biraz renk gelsin, daha yeni insanlarla tanışalım, gelen "ben geldim" deyip bizde "hoş geldin" deyince kaybolmasın, anlatabiliyor muyum ? Yoksa ben burayı ve sizi bırakıp bir yere gitmem .. Gülümseme

Cemil Meriç

Mithat Cemal Kuntay
glsh142
VIP Üye

giden gitmiştir ağlamak boşa...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 12, 2011, 02:24:22 ÖS »

Bu forumu canlandıracak olanlarda bizleriz.Her gün girdiğimiz de muhakkak birilerine yorum yapsak.Sonra merakla girilmeye başlanır foruma.Fakat çokdurgun onun bende farkındayım.Ama bırakmak doğru değil.Özellikle Erbil sen bir yere gidemezsin bak kulaklarını çekerim.Aramızdaki yaş farkına bakmadan haberin olsun. Kahkaha Edebiyat Öğretmenimin dediğine katılıyorum.
Her yerde kavga,gürültü mevcut.Aslında buraya gelen insanlar daha çok kafa dinlemek için girmeli fakat öyle bir izlenim şu an veremiyoruz herhalde.Birde bu aralar ben dahil çok fazla konu paylaşımı yok.Gelen üyeler bakıyorlar her şey aynı sonra uçup gidiyorlar.İnşallah zamanla daha da iyi olacağına inanıyourm.

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

nurseli
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 12, 2011, 02:40:22 ÖS »

Vedat Türkali-Yalancı Tanıklar Kahvesi
glsh142
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 12, 2011, 02:41:16 ÖS »

Göksagun Eraltay - Gümüş Moğol Kurdu Cengiz Han

Cengiz Han'ı anlatan Moğol Kurdu diye bir kitap var.Acaba içeriği aynı mı?

Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

LEO
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2011, 04:18:06 ÖS »

Bu forumu canlandıracak olanlarda bizleriz.Her gün girdiğimiz de muhakkak birilerine yorum yapsak.Sonra merakla girilmeye başlanır foruma.Fakat çokdurgun onun bende farkındayım.Ama bırakmak doğru değil.Özellikle Erbil sen bir yere gidemezsin bak kulaklarını çekerim.Aramızdaki yaş farkına bakmadan haberin olsun. Kahkaha Edebiyat Öğretmenimin dediğine katılıyorum.
Her yerde kavga,gürültü mevcut.Aslında buraya gelen insanlar daha çok kafa dinlemek için girmeli fakat öyle bir izlenim şu an veremiyoruz herhalde.Birde bu aralar ben dahil çok fazla konu paylaşımı yok.Gelen üyeler bakıyorlar her şey aynı sonra uçup gidiyorlar.İnşallah zamanla daha da iyi olacağına inanıyourm.
O KADAR ÇABUK PES ETMEK YOK DOSTLAR HEPİMİZ BURDAYIZ SADECE TATİL REHAVETİ DİYELİM YAKINDA CANLANACAĞINA İNANIYORUM EDEBİYAT DOSTLARININ BU ARADA EN SON ALDIĞIM KİTABI DA PAYLAŞAYIM KAVİM... GEÇ KALDIM FARKINDAYIM AMA TAKDİR EDERSİNİZ Kİ ZAMAN CİDDİ SORUN BUNUN DIŞINDA İTİRAF EDEYİM AHMET ÜMİT'LE İLGİLİ ÖNYARGILARIMIN ETKİSİNİ DE GÖZ ARDI EDEMEM AMA KENDİSİYLE TANIŞINCA SAMİMİYETİ VE DOĞALLIĞI BENİ ETKİLEDİ GERİLİM TÜRÜNDE DAHA ÇOK YOL KAT ETMESİ GEREKTİĞİNİ  DÜŞÜNÜYORUM HALA ANCAK YAZAR KİSVESİ ALTINDA HER GÜN PAZARLAMA HARİKASI OLARAK LANSE EDİLEN yazarların  Ney YANINDA KENDİSİNİ VE YARATILARINI DEĞERLİ BULUYORUM SEVGİLER...
Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2011, 04:52:01 ÖS »

Haklısın Gülşah, yok gittiğim yok bir yere sadece takipteyim o kadar Kahkaha Çek tabi kulaklarımı ihtiyacı var zaten bu aralar çok yaramazlar söz dinlemiyorlar Kahkaha

Cengiz Han'ı anlatan Moğol Kurdu diye bir kitap var.Acaba içeriği aynı mı?

o Homeric'in kitabı, roman türüne yakın, bu biraz kişi üzerine, biyografik türde, gerçekler ve "Moğolların Gizli Tarihi" gibi birçok kaynaktan ..

Cemil Meriç

Mithat Cemal Kuntay
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 12, 2011, 05:48:24 ÖS »

Dostları burada görmek güzel. Bu aralar başka bir foruma katılıyorum. Ay ne kadar ortalık güllük gülistanlık dememe kalmadı bir kavga koptu ve yöneticiler biz bununla her zaman karşılaşıyoruz dediler. Bizim birkaç sene öncesinde yaşadıklarımızdan farklıydı sorunlar. Burada kişilikler savaştı orada sitenin bilgi birikimi ile ilgili sorunlar oldu. Ama onlar gidenlerin arkasından birkaç cümle söyleyip konuyu kapadılar. Ancak bu forumda böyle olmadı. Gidenler genellikle gönlünü kırdı gitti. Gidenlerin arkadaşları onlar foruma gelmiyorlar diye gittiler. Forum arka planda kaldı.
Erbil sana şunu sorayım: sen ben girmezsek bu foruma başka kim girer? Biz ortaya bir tartışma konusu açmazsak kim açacak?
Bu durgunluğun sebebi de biziz, hareketliliğin sebebi de biz olacağız. Bunu unutma.
 Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan
glsh142
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2011, 07:48:22 ÖS »

Haklısın Gülşah, yok gittiğim yok bir yere sadece takipteyim o kadar Kahkaha Çek tabi kulaklarımı ihtiyacı var zaten bu aralar çok yaramazlar söz dinlemiyorlar Kahkaha

Belli belli hak ettin ama doğru yolu hemen buldun. Kahkaha

o Homeric'in kitabı, roman türüne yakın, bu biraz kişi üzerine, biyografik türde, gerçekler ve "Moğolların Gizli Tarihi" gibi birçok kaynaktan ..
Tamam o zaman bunu okuyayım.Çünkü CengizHan'ı çok merak ediyorum.Moğolların Gizli Tarihi'ni okudun mu Erbil?

Bu durgunluğun sebebi de biziz, hareketliliğin sebebi de biz olacağız. Bunu unutma.
Kesinlikle katılıyorum. Kahkaha

LEO ön yargını yıkmakla çokiyi etmişsin.Gerçekten okunması gereken bir yazar,ben öyle düşünüyorum.

Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

Maverâ_Erbil
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2011, 08:29:40 ÖS »

Dostları burada görmek güzel. Bu aralar başka bir foruma katılıyorum. Ay ne kadar ortalık güllük gülistanlık dememe kalmadı bir kavga koptu ve yöneticiler biz bununla her zaman karşılaşıyoruz dediler. Bizim birkaç sene öncesinde yaşadıklarımızdan farklıydı sorunlar. Burada kişilikler savaştı orada sitenin bilgi birikimi ile ilgili sorunlar oldu. Ama onlar gidenlerin arkasından birkaç cümle söyleyip konuyu kapadılar. Ancak bu forumda böyle olmadı. Gidenler genellikle gönlünü kırdı gitti. Gidenlerin arkadaşları onlar foruma gelmiyorlar diye gittiler. Forum arka planda kaldı.
Erbil sana şunu sorayım: sen ben girmezsek bu foruma başka kim girer? Biz ortaya bir tartışma konusu açmazsak kim açacak?

Haklsınız hocam, sizin dediğiniz olsun ve öyle yapalım Gülümseme

Belli belli hak ettin ama doğru yolu hemen buldun. :DTamam o zaman bunu okuyayım.Çünkü CengizHan'ı çok merak ediyorum.Moğolların Gizli Tarihi'ni okudun mu Erbil?

Kahkaha Yok okumadım, Ahmet Temir tarafından yayınlanmıştı, ancak baskısı yok, bulmak da zor, üzerine Tuncer Gülensoy tarafından yazılmış birkaç makaleye bakmıştım, bu dediğim kitabın da ana kaynağı bu eser zaten ... Homeric'in kitabı da güzel roman olarak, bir de filmi var "Mongol" öz olarak güzel ..

Cemil Meriç

Mithat Cemal Kuntay
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM