|
ahmer
|
 |
« Yanıtla #60 : Haziran 17, 2008, 09:23:45 ÖS » |
|
Olasılıksız'ı neden beğenmedin minerva - dada?
|
|
|
|
|
|
artık bize başka bir hayat lazım
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #61 : Haziran 17, 2008, 10:23:33 ÖS » |
|
Olasılıksız—Adam Fawer
Uzun zamandır çok satan kitaplardan okumuyordum.İçeriğinde bilim,bilim-kurgu olduğu için tercih ettim ama daha çok macera türü bir romanla karşılaştın.Olasılık,kuantum fiziği gibi konulara ilgi duyanların hoşlanabileceği kitaplardan.Kitap okumaktan hoşlanmayan öğrencimin zevkle okuduğu bir romandı.Kitabın değerini okuduktan epey sonra ondan kalan izlerle anlarım.Daha yeni bitti. Sadece kitaptan bir bölüm aktaracağım: ” Satranç hayat gibidir.Her parçanın kendi işlevi vardır.Bazıları zayıftır bazıları ise güçlü.Bazıları oyunun başında işine yarar bazılarıysa sonunda.Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın.Aynen hayatta olduğu gibi satrançta skor tutulmaz.On parçanı kaybedip,yine de kazanabilirsin oyunu.Satrancın güzelliği budur işte.İşler her an tersine dönebilir.Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirebilmektir. --Yani bu geleceği tahmin etmek gibi bir şey mi? --Tahmin etmek imkansızdır;ama şimdiki zamanı çok iyi bilirsen geleceği kontrol edebilirsin. (Bu son söz kitabın en can alıcı fikri)
kitapta çok fazla haraket var.adı olasılık ama kurguyu sürekli olasılıklar üzerine kurmaları beni sıktı.bilimsel alt yapı da var ama o da çok sığ.Tek can alıcı kısmı üstte.tek o kaldı.
|
|
|
|
|
|
Minerva'nın Baykuşu ancak ve ancak alacakaranlıkta uçmaya başlar.
|
|
|
|
ahmer
|
 |
« Yanıtla #62 : Haziran 17, 2008, 11:05:47 ÖS » |
|
şizofreniye yaklaşımını beğendim ben de. hareket iyidir, en azından sadece vakit geçirmek için okunası bir kitap. sen o zaamn dan brown'ı bir dene. hareketli belki ama tarihi gerçeklere de dayandırma var en azından.
ya da en iyisi Ayn Rand'ın HAyatın KAynağı ya da Atlas VAzgeçti'yi oku. HEpsini okurum diyorsan Hayatın KAynağı'ndan başla.
OLmadı dersen Steinback'in Cennetin DOğusu'nu tavsiye ederim. İyi ve kötü tezatını ve kötülüğü çok güzel vermiş kanımca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #63 : Haziran 17, 2008, 11:08:17 ÖS » |
|
şizofreniye yaklaşımını beğendim ben de.
Filmdi ama söylemeden geçemeyeceğim.Akıl oyunları...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahmer
|
 |
« Yanıtla #64 : Haziran 17, 2008, 11:14:47 ÖS » |
|
şizofreniye yaklaşımını beğendim ben de.
Filmdi ama söylemeden geçemeyeceğim.Akıl oyunları... kesinlikle tek geçerim o filmi , alakası yok şizofreniyle ama yağmur adam da iyiydi. madem ruha hastalıkları sırası Sana Gül BAhçesi Vaat Etmedim - ruh hastası bir kadının yaşamı , mükemmel bir kitap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahmer
|
 |
« Yanıtla #65 : Haziran 17, 2008, 11:16:15 ÖS » |
|
Ayrıca aynı dönemde okuduğum başka bir kitap : Seni İçime Gömdüm.
çok sevdiği eşi ölünce onu gelenekleri gereği kendi ülkesine gömmek için cenazeyi tek başına yiriyerek götüren bir adamın hikayesiydi yanlış hatırlamıyorsam. Hiçbir kitaptan bu kadar etkilenmemiştim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #66 : Haziran 17, 2008, 11:19:02 ÖS » |
|
önerdiğiniz kitaplarla ilgileneceğim.teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahmer
|
 |
« Yanıtla #67 : Haziran 17, 2008, 11:19:34 ÖS » |
|
rica ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #68 : Temmuz 01, 2008, 01:46:52 ÖS » |
|
Ayşe Kulin- Köprü Daha önce dizisini takip ettiğim bir kitap, Köprü. Ayşe Kulin'in okuduğum 3'üncü ve en güzel kitabı. Sevdalinka ve Nefes Nefese'de bu kadar tat almamıştım okurken. Yine geçmiş bir tarihe ışık tutan kitabıyla aydınlattı beni. Bir valinin köprü yapımı için ortaya koyduğu insan üstü çaba ve yöre halkının köprüye bağladığı umutları çok güzel anlatmış KULİN. Olayların gerçek hayattan alınması ayrı bir değer katıyor kitaba. Kimi zaman heyecanla kimi zaman gözlerim yaşlı okudum kitabı. Önümüzdeki günlerde (5 Temmuz) 15. yıldönümü anılacak olan ''Başbağlar Katliamı''nı da aktarıyor yazar bize. Okurken tüylerim diken diken oldu. Otuz yıl sonunda kavuşulan köprüleri için verdikleri mücadeleler, sonunda da Recep Yazıcıoğlu'nun(vali) ve halkın insan üstü gayretlerle devletine yük olmadan diktikleri köprü anlatılıyor.“Gidemediğin yer, senin değildir.” Anlayışıyla inanılmaz bir teşkilatlanma sergiliyor ve imece usülü köprüyü dikmeyi başarıyorlar. Okumadıysanız daha fazla zaman kaybetmeyin.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2008, 01:59:15 ÖS Gönderen: Günay »
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #69 : Temmuz 02, 2008, 08:45:54 ÖS » |
|
Grigory Petrov- Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Kitap, ülkesini ilerletmek arzusu uğrunda nasıl çalışılabileceği ve neler yapılması gerektiğini göstermektedir. Sefaletten, yok olmaya yüz tutmuş bir Finlandiya'nın dayanışma içinde gelişmişlik düzeyine çıktığını gözler önüne seriyor bu kitap. Batı Ülkeleri özellikle Finlandiya'nın nasıl büyük bir gelişme gösterdiğini anlamamızı sağlayacak önemli bir kitap. Özellikle genç nesilin dikkatle okuması gerektiğini düşünüyorum. Dipçe: Atatürk bu kitabı askeri okulların müfredatına konulmasını emretmiş.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 02, 2008, 08:47:55 ÖS Gönderen: Günay »
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #70 : Temmuz 04, 2008, 02:05:41 ÖS » |
|
Ölü Ozanlar Derneği- N.H KleinbaumÖğretmen öğrenci ilişkisi ve dayanışması etkili biçimde anlatılmış. Carpe Diem terimi sıkça kullanılmış. Öğretmeni de bunu yapmalarını öğrencilerinden sürekli istiyor. Yani ''anı yaşa''malarını. Velilerin isteklerinin öğrenci üzerindeki etkilerini onları nasıl bir çıkmaza soktuklarını da görebiliyoruz. Bu kitabı okuduktan sonra, hayatta derslerden, geleceği tasarlamaktan daha önemli şeylerin olduğunu anlayacaksınız. Kitabı sonu acı bitiyor; ama umarım verilen mesajları iyi anlarız.Bu kitap elinizde yoksa ya da ulaşamıyorsanız dilerseniz internetten okuyabilirsiniz. Buradan buyrun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günay
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #71 : Temmuz 04, 2008, 02:07:27 ÖS » |
|
Evet arkadaşlarım, öğretmenlerim, siz de okuyup beğendiğiniz kitapları bizimle paylaşın kitap seçiminde faydalanmış oluruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #72 : Temmuz 04, 2008, 05:27:25 ÖS » |
|
Zülfü Livaneli'nin "Sevdalım Hayat"ını okuyorum. Bu kitapla beraber Zülfü Livaneli'nin 3. kitabını okumuş oluyorum ve daha önceden kitaplarını neden okumadım diye hayıflanıyorum. Yazarın dili gerçekten sürükleyici. Ona belli bir siyası görüş yükleyenlerin sanki aksini söylüyor. Gençliğindeki düşüncelerini ve yaptıklarını yazıyor ama kendini ve çevresindekileri eleştirmeyi ihmal etmiyor. O kimlikten sıyrılmış gibi bir hali var.
Zülfü Livaneli'nin yazarlığıyla tanıştığım -geç de olsa- için kendimi şanslı hissediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #73 : Temmuz 04, 2008, 10:14:11 ÖS » |
|
Olasılıksız'ı ben de okudum ama kuantum fiziğini hiç görmediğim için can alıcı kısımlarını anlayamadım. O kitabı okumak için fizik konusunda bilgi sahibi olmak gerek. Yoksa pek bir anlamı kalmıyor. İlgi çekici bir kitapken birden sıkıcı bir kitap halini alıyor. Okuyan bazı arkaaşlarıma o bölümleri nasıl anladıklarını sordum "Anlamadık ki..." dediler. İşte ben de böyle bir kitap okumaya karşıyım. Sadece olay örgüsü anlamak değil iş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yekavaz
Newbie
|
 |
« Yanıtla #74 : Temmuz 09, 2008, 11:50:17 ÖS » |
|
ayşe kulin VEDA sürükleyici bir eser kitap okumayı alışkanlık haline getirmemiş planları bile içine çekeceğini düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|