edebiyatogretmeni.net forum
Kasım 21, 2008, 02:25:39 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 ... 6
  Yazdır  
Gönderen Konu: EN SON OKUDUÄžUMUZ KİTAPLARLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİZ  (Okunma Sayısı 5307 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
minerva_dada
Hero Member

sevgisiz asla.

Üyelik Bilgileri
« : Åžubat 28, 2008, 10:39:55 ÖÖ »

Bu konu başlığını, en son okuduğumuz kitaplarla ilgili düşüncelerimizi yazacağımız bir bölüm olması için açtım.Okuduğumuz kitapları,beğendiğimiz yazarları yazıyoruz.Niçin kitap hakkındaki görüşlerimizi biraz fazla anlatmayalım.Sadece iyi-kötü deyip kestirip atmadan kitap eleştirileri yapabiliriz.Katılacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Minerva'nın Baykuşu ancak ve ancak alacakaranlıkta uçmaya başlar.
minerva_dada
Hero Member

sevgisiz asla.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Åžubat 28, 2008, 11:01:02 ÖÖ »

1984   George Orwell.Öteden beri adını duyduÄŸum fakat yeni okuduÄŸum kitaplardan birisi. Kitap bence bir komünist rejim eleÅŸtirisi olarak göze çarpıyor.Kendisininde sosyalist düşünceleri benimsediÄŸi düşünülürse özellikle Stalin karşıtı olduÄŸu daha fazla söylenebilir.Bilim-kurgu özelliklerinin fazlalığı bu eleÅŸtirilerin bazılarının ayaklarının yere basmadığını düşünmekteyim.YaÅŸadığımız toplum için geçerli olabilecek eleÅŸtirilerde oldukça fazla.
Kitap beklentilerimin üzerinde oldukça akıcı -yani hemen elinizden kolayca bırakamayacağınız- bir kitap.Heyecan ve bazen gerilim sık sık yükseliyor.
Dil ve düşünce arasındaki bağlantıyı ortaya koyan bizler çok faydalı olabilecek örneklerle dolu bir kitap.Okunmasını önereceğim kitaplardan.
http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/sayi45/akcadag.htm
http://www.ntvmsnbc.com/news/419012.asp

ürgüplü
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Åžubat 28, 2008, 04:26:36 ÖS »

martin lingsin hz.Muhammed adlı kitabını okuyorum.geçen yıllarda çok konuşuluyordu.gerçekten çek güzelmiş.su kasidesindeki telmihleri daha iyi anladım.
[^^Laneth_Pislick^^]
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2008, 10:11:11 ÖS »

dale carnegie den dost kazanmak ve insanları etkileme sanatını okumuştum..çok geniş kapsamlı bir araştırma sonucu yazılmış bir çok ünlü insnaların yaşamlarından örnekler almış harika bir kitap tavsiye ederim

oysa yitirdiklerimiz belkide görmeyi bilemediğimiz ve belki bulduklarımız zaten unutmaya çalıştıklarmız...
ahmer
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2008, 10:15:57 ÖS »

bugünlerde kafam çok yoÄŸun olduÄŸu için akıcı ve  kafamı vermek zorunda olmadığım kitaplar okuyorum. polisiye macera anlamında Tess GErritssen'ı kesinlikle öneririm. Türkçeye çevrilen 4 romanını okudum. Kitap çok akıcı. Yazarın cerrah olması olayları ve cinayetleri daha gerçekçi ele almasında faydalı olmuÅŸ. En son Çıark adlı kitabını okudum. Yazar, Cerrah adını verdiÄŸi seri katil romanının devamı olarak seri katil geleneÄŸini seri kitaba dönüştürmüş. Kitap o kadar sürükleyici ki kitabı bitirmek pahasına uykusuz kalmayı göze almalısınız.

artık bize başka bir hayat lazım
minerva_dada
Hero Member

sevgisiz asla.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2008, 10:32:41 ÖS »

bugünlerde kafam çok yoÄŸun olduÄŸu için akıcı ve  kafamı vermek zorunda olmadığım kitaplar okuyorum.
Aynı şeyi bende yapıyorum.En doğrusu bu sanırım.
"tutunamayanları" okuyorum.Ama bir türlü kitaba kendimi veremiyorum.Zor kitap.Offf offf...

dennis
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2008, 05:40:12 ÖS »

Evet bazı kitaplarda bu oluyor galiba.
Ben de "Kara Kitap"ta yaşadım bunu oysa diğer kitaplarını çok rahat okudum.
(Cevdet Bey ve Oğulları,Benim Adım Kırmızı,Yeni Hayat...)
Ruh haliyle mi ilgili yoksa eser-okuyucu bağlamıyla mı bilemiyorum !
halilakbay
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2008, 09:21:22 ÖS »

SEVGİLİ ARKADAŞLAR !
KİTAPLARIN DA -ÖZELLİKLERİNE GÖRE- OKUNACAKLARI  FARKLI ZAMANLAR VAR . DİNGİN OLDUÄžUNUZ BİR ZAMANDA "FELSEFENİN TESELLİSİ" 'Nİ OKUYUN. DENNİS HOCAM, SİZİN ÅžU ARALAR KAFANIZ PEK RAHAT DEĞİL. SİZ BİRAZ ERTELEYİN.
 SAYGILAR .
ÜSTAD 66
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2008, 11:16:44 ÖÖ »

ORHAN PAMUK KADAR SIKICI, DİLİ BERBAT, ANLATIM TEKNİĞİ SORUNLU YAZAR YOK. BEN OKUYAMADIM. BU ÜLKEDE NOBELİ HAK EDECEK TEK ROMANCI KEMAL TAHİR.
 TANPINARI YENİDEN OKUYORUM. MUHTEÅžEM Bİ ZEKA. BENCE HOCASINI GEÇMİŞ BİR TALEBE. ŞİİRDE DEĞİL BELKİ AMA DÜŞÜNCEDE YAHYA KEMALDEN İLERİ.
dennis
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2008, 10:34:27 ÖS »

Üstad hocam biliyoruz ki herkes her kitabı okuyamaz bunun pek çok nedeni olabilir ama siz sert bir üslupla yazarı çizip attınız.Sanırım bu kadarını hakketmiyor."Kar" çok rahat okunan bir kitap.Niteliksiz olsaydı bu kadar dile çevrilmezdi...
ÜSTAD 66
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2008, 05:19:01 ÖS »

DENNİS HOCAM, BU ÜLKE DEÄžERLERİNDEN BENCE HABERSİZ. KİM OKUR KİM YAZAR TANPINARI, KEMAL TAHİRİ, PEYAMİ SAFAYI. TARIK BUÄžRA 92 DE ( YANLIÅž OLMASIN)ÖLÜRKEN  KEÅžKE ORHAN PAMUK GİBİ OLABİLSEM DEDİĞİNİ OKUMUÅžTUM. ÇOK DÜŞÜNDÜM BUNUNE DEMEK DİYE. BUNLARDA OLUP DA ORHAN PAMUK DA OLMAYAN NEYDİ BİLİYOR MUSUN: BU ÜLKENİN ISTIRABI YOK ONDA. ÇİLESİ, KOKUSU, DURUÅžU, ALGISI VE  EN ÖNEMLİSİ DİLİ... BEN ONDAN ÖYLE DEDİM.YOKSA SÖYLEDİĞİ SÖZLER AYRICA ELEÅžTİRİLİR. VEYA DÜNYANIN ONU ALGILAMASINDA SİYASETİN YERİ DE TARTIÅžILIR.
Günay
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2008, 07:51:37 ÖS »

DENNİS HOCAM, BU ÜLKE DEÄžERLERİNDEN BENCE HABERSİZ. KİM OKUR KİM YAZAR TANPINARI, KEMAL TAHİRİ, PEYAMİ SAFAYI. TARIK BUÄžRA 92 DE ( YANLIÅž OLMASIN)ÖLÜRKEN  KEÅžKE ORHAN PAMUK GİBİ OLABİLSEM DEDİĞİNİ OKUMUÅžTUM. ÇOK DÜŞÜNDÜM BUNUNE DEMEK DİYE. BUNLARDA OLUP DA ORHAN PAMUK DA OLMAYAN NEYDİ BİLİYOR MUSUN: BU ÜLKENİN ISTIRABI YOK ONDA. ÇİLESİ, KOKUSU, DURUÅžU, ALGISI VE  EN ÖNEMLİSİ DİLİ... BEN ONDAN ÖYLE DEDİM.YOKSA SÖYLEDİĞİ SÖZLER AYRICA ELEÅžTİRİLİR. VEYA DÜNYANIN ONU ALGILAMASINDA SİYASETİN YERİ DE TARTIÅžILIR.
Sizinle tartışacak kapasitede değilim hocam, ama şunu söylemek isterim ki: okumadığınız bir yazarı nasıl eleştirebiliyorsunuz. ''Bilgi sahibi olmadan, yorum sahibi...''
kaknüs
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2008, 07:58:00 ÖS »

BEN OKUYAMADIM.
Belki okumaya çalışmıştır;fakat dilini ağır bulduğu için kitabı rafa kaldırmıştır.Bir de bu açıdan bakmak lazım.
ÜSTAD 66
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2008, 08:08:04 ÖS »

EVET OKUMAYA ÇALIÅžTIM. DİLİ AÄžIR OLMASI İÇİN BİR DİL OLMASI LAZIM. YENİ HAYATI OKUMUÅžTUM FAKÜLTEDEYKEN.DİĞERLERİNİ EMİN OLUN SABREDİP OKUMAK İSTEDİM.NAFİLE... ÖNYARGIM YOK. HEM ARKADAÅžLAR TRTIÅžMA DEMİYELİM BUNADA KİKİR ALIÅžVERİŞİ DİYELİM. 
Fuzuliye
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 08, 2008, 10:32:55 ÖS »

Pınar KÜR' ün Akışı Olmayan Sular' ını okudum. Kitabın başında hissettiğim okuma isteğinden eser kalmamıştı sonunda. Tam bir fiyaskoydu.
Sayfa: [1] 2 3 ... 6
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!