|
LEO
|
 |
« : Şubat 16, 2008, 09:53:55 ÖS » |
|
En iyi bestelenmiş şiir hangisi sizce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elzem
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2008, 10:31:22 ÖS » |
|
Ümit yaşar oğuzcan:Dost bildiklerim.Cahit sıtkıTARANCI:Memleket isterim,Faruk Nafız ÇAMLIBEL:Kızkanç,Yolcu ile Arabacı bence harika bestelenmiş şiirler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
minerva_dada
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2008, 12:33:24 ÖÖ » |
|
SIYRILIP GELEN Soluk bir ay dolanıyor kentin üstünde her gece Her gece bilge bir gezgin tavrıyla adımlıyor yolunu
Güz yanığı bir durgun sessizlikle örtülü her şey ve yırtılmış bir tül gibi savrulup duruyor zaman
Suların sesini dinle şimdi ormanın fısıldayışlarını usulca yarılıyor dağların göğsü bir aşkı dinlendirmek için
Ve gözleri uzak yamaçlarda aranıp dururken bir şeyleri sessiz ve sakin beklemekte bekledikçe bileylenen yürek
Belli ki dağların, denizlerin ve göllerin üzerinden sıyrılıp gelmektedir seher Belli ki yakındır doğayı ve hayatı sarsacak saat
Ahmet TELLİ
|
|
|
|
|
|
Minerva'nın Baykuşu ancak ve ancak alacakaranlıkta uçmaya başlar.
|
|
|
|
|
elizan
Newbie
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2008, 03:55:32 ÖS » |
|
VEDA BUSESİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raiş
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2008, 05:16:19 ÖS » |
|
en iyi bestelenmiş şiirimiz istiklal marşı ve çanakkale şehitleri şiirleriyle tanınlanan mehmet akif ersoy ve şiirleridir. tabi bunun yanında orhan veli kanık;necip fazıl kısakürek;aşık veysel e de sözümüz yok 
|
|
|
|
|
|
söLéDikLérimDén çok sakLaDıkLarımDa sakLıyım .. wé qizLéDikLérimDé qizLiyim .. ßéni anLamak iÇin konu$tukLarımDan çok sustukLarıma kuLak wérin
|
|
|
aHBe
Newbie
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2008, 02:51:43 ÖS » |
|
kuranı kerimin her ayeti şiirdir.usulüne göre okununca en güzel beste en güzel şiir en güzül sözler ondadır.bu arada dünyada en çok satan şiir kitabıda denebilir.ama o bizim kutsalımız şiir katogorisine sokmamak en güzeli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kafkamanik
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2008, 12:54:38 ÖÖ » |
|
en güzeli hangisi bilmem ama sessiz gemi'yi dinleyince daha iyi olabilirdi diye düşündüm.
|
|
|
|
|
|
ne sezgisel şiire, ne aşka mecalim var. öpme beni bu akşam, isteksiz bie halim var.
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2008, 01:01:22 ÖÖ » |
|
HALK ŞİİRLERİ ALEVİ BEKTAŞİ ŞİİRLERİ SEMAİLER DEMELER NEFESLER....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rüveyda...
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2008, 04:51:17 ÖS » |
|
Faruk Nafiz ÇAMLIBEL-Bizim Memleket
|
|
|
|
|
|
Birgün nehirler gibi çağlayarak derinden...
|
|
|
|
ürgüplü
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2008, 05:42:43 ÖS » |
|
nazım hikmet ve ilhan berkin şiiri olan seviyorum seni(onur akının söylediği) bir elinde cımbız bir elnde ayna(orhan veli) yıldızların altında(ömer seyfettin) aziz istanbul(yahya kemal)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaknüs
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2008, 08:19:05 ÖS » |
|
Nurullah Genç'in Yağmur Şiiri ve Abdurrahim Karakoç'un Mihriban'ı en sevdiğim bestelenmiş şiirlerin başında gelir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LEO
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2008, 08:19:53 ÖS » |
|
MİHRİBANI BEN DE SEVERİM.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lαякαsση
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2008, 11:02:35 ÖS » |
|
beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın öylesine yıktın ki bütün umutlarımı beni sensiz bıraktın beni sensiz bıraktın..
güfte ümit yaşar , beste timur selçuk
|
|
|
|
|
|
Şem'i Gör kim Yanmadan Yandırmadı Pervâneyi..
|
|
|
|
hüsamdikit
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 12, 2008, 01:44:41 ÖÖ » |
|
Abdurrahim Karakoç-Mihriban, Musa Eroğlu tarafından bestelenmiş. Sebahattin Ali-Çocuklar Gibi, Sezen Aksu tarafından bestelenmiş Hüseyin Nihat Atsız-Yolların Sonu, Atilla Yılmaz tarafından bestelenmiş. Orhan Seyfi Orhon-Veda Busesi Cahit Sıtkı Tarancı-Kara Sevda, Fatih Kısaparmak
|
|
|
|
|
|
Şirler bile pençe-i kahrımda olurken lerzan Beni bir gözleri âhuya zebun etti felek Yavuz Sultan Selim Han
|
|
|
|