|
sozedebiyattan
|
 |
« : Eylül 14, 2009, 05:25:48 ÖS » |
|
Edebiyat Dostları, Aranıza yeni geldim. Anlayacağınız "yeniyim" yani. Edebiyat dostlarının birikimlerini, güzelliklerini paylaşmak ümidiyle... Tartışmaya açtığım konu: "Edebiyat öğretmenleri edebiyatımızı, okullarda öğrencilere yeterince sevdirebiliyorlar mı? Sorumu değiştireyim: "Edebiyatımızı öğrencilere sevdirebilmek için neler yapılabilir?"
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 17, 2010, 09:06:35 ÖS Gönderen: sozedebiyattan »
|
|
|
|
|
|
HÜSN-İ DİLÂRÂ
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2009, 05:26:52 ÖS » |
|
Ben bir öğrenci olarak söyliyim birazda yetenek işi  bence zorlada olmaz ki .. 
|
|
|
|
|
|
"hayat boş geçti geri kalan korkulu her adımım dolu olsa işe yaramaz katında biliyorum bağışlanmamı diliyorum "
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2009, 05:28:37 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
|
|
|
|
katre_i_hayat
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2009, 06:11:01 ÖS » |
|
ben de bir öğrenci olarak söyliyim... hele bir okulu bitirip atanayım var ya... okulumdaki eeeennn sevilen dersi edebiyat yapmazsam bana da....  (nimet çubukçu duyar belki) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mtree
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2009, 06:51:59 ÖS » |
|
Okuldaki değil ama dershanedeki Edebiyat hocamız harikaydı..
|
|
|
|
|
|
valizimi hazırlamama yardım et... kelimeleri sol tarafa koy... söylenmemiş olanları, yürünmemiş yolların yanına.. kollarını mavi gömleğimin boynuna... ayrı ayrı koy... güneşli günlerle karlı günleri karıştırma..
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2009, 07:06:50 ÖS » |
|
Öğretmen dersinden önce kendini sevdirmeli derler genelde. Dersine girdiğim sınıflarda beni sevsinler diye özel bir gayretim olmadı zaman içinde kendiliğinden oluşuyor sevgi. Öğrencilerim kendilerine olan sevgimi gözlerimden anlıyorlarmış sen öğrencini sever ona değer verirsen karşılığını alıyorsun. Bizim mesleğimiz sevgisiz olmuyor. Hamurumuz, işleyeceğimiz hammadde kalp taşıyor. Yüreğimizden geçenleri de hissedecek kadar zekiler. Öncelik sırasına koyacak olursam önce duygular daha sonra bilgi. beni seven ister istemez dersimi de seviyor ondan sonra edebiyat deryasına bir dalış yapıyoruz aşk olsun bizi tutabilene...
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
sozedebiyattan
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2009, 07:17:52 ÖS » |
|
Meyem Hocam, güzel yorumunuz için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2009, 07:29:52 ÖS » |
|
Söz edebiyattan açılmış ben de konuşma fırsatı verdiğin için böyle güzel bir konuda teşekkür ediyorum.
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
LEO
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2009, 07:36:50 ÖS » |
|
EDEBİYATA DAHA EL KADAR BEBEKKEN GÖNÜL VERDİM ABATMIYORUM ANNEMDEN GEÇMİŞ KÜÇÜKKEN DİŞÇİYE GİDERKEN BENİ ANCAK KİTAP ALMAYA SÖZ VEREREK KANDIRIRLARDI BU ARADA SÜTDİŞLERİMİN EN AZ 3 İĞNE VE SPREYLE YERİNDEN OYNATILABİLDİĞİNİ FİNALİ BAYILARAK BİTİRDİĞİMİ EKLEYEYİM BÖLÜMÜME BİRİNCİ OLARAK GİRDİĞİMİ DE UNUTMAMAK GEREKİR  BUNCA AŞKA RAĞMEN MÜFREDATIN ELİMİ KOLUMU BAĞLAMASINDAN HOŞLANMIYORUM YENİ BAKANIMIZDAN BU KONUDA DUYARLI ÇALIŞMALAR BEKLİYORUM UMUDUM VAR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sozedebiyattan
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2009, 09:17:05 ÖS » |
|
Hocam, Paylaştığınız özel bilgileriniz, edebiyat sevginiz, ilginiz için teşekkürler... Gönlünüzdeki edebiyat sevgisini öğrencilerinizle de paylaşmak; edebiyatımızın önemli isimlerini öğrencilerinize tanıtmak, sevdirmek için müfredat niye engel olsun ki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LEO
|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2009, 09:22:27 ÖS » |
|
HOCAM BU KONU ÖSS DE ÇIKYO MU HA ÖYLE Mİ BOŞUNA KAFAYI YORMAYAYIM MANTALİTESİ DİYELİM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuliye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 14, 2009, 10:00:54 ÖS » |
|
Hevesle derse giriyorsam karşılığını muhakkak almışımdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LiLyum
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 14, 2009, 10:32:26 ÖS » |
|
Ben formundaysam öğrenci ilgiliyse süper dersler işlerim
|
|
|
|
|
|
.. Bir gerçeği erken Bir açlığı tokken Anladınız mı? Özdemir ASAF
|
|
|
|
Ebruyum
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 14, 2009, 11:00:53 ÖS » |
|
Ogretmen oldugunuzu bilmiyordum.  Ne guzel..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LiLyum
|
 |
« Yanıtla #14 : Eylül 15, 2009, 08:36:07 ÖS » |
|
Ogretmen oldugunuzu bilmiyordum.  Ne guzel.. Çok şaşırdınız ..Nedenini ben söyleyeyim..Diğerleri gibi değilim..Kendime has olabildim elhamdülilah... 
|
|
|
|
|
|
.. Bir gerçeği erken Bir açlığı tokken Anladınız mı? Özdemir ASAF
|
|
|
|