|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #345 : Nisan 23, 2011, 08:43:13 ÖS » |
|
Tenasüp de var diyebilir miyim 
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #347 : Haziran 26, 2011, 10:29:43 ÖÖ » |
|
”Ben insanları arabanın camına vuran yağmur damlalarına benzetiyorum. Bazen, bir damla aşağı doğru kayarken, başka bir damlaya karışıp, güçlenerek daha hızlı ilerler.
Ben de sana karıştım aşkım.İnsanlar acımasız, savurgan. Hiçbir şeyin sonu gelmeyecekmiş gibi davranıyorlar. Bir gün, şoförün camı açabileceğini hiç düşünmüyorlar.
"İncir Reçeli" filminden...
|
|
|
|
|
|
Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar, ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek. Elif Şafak
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #348 : Haziran 26, 2011, 02:38:40 ÖS » |
|
Alaaddin çıkageliyor günün birinde: ‘Hoca, benim kardeş hasta'', diyor. ''Nesi var?'' diyorum. Ateşi var çok, diyor. Ölecek. İlaç vereyim mi? diyorum. Hayır, portakal ver, diyor. Portakal yememiştir hiç.’
(Hakkari'de Bir Mevsim,Ferid EDGÜ)
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #349 : Ağustos 10, 2011, 02:08:25 ÖS » |
|
Hızır Paşa bir gün Pir Sultan Abdal’ı huzuruna çağırtır. Pir Sultan o sırada dergâhta halkla sohbet etmektedir. Askerler köye gelmeden onların geleceğini anlar. Allah tarafından kendisine ayan olur. Dergâhtakilere,
― Onlar gelmeden, ben gideyim, der. Musahibİ Ali Baba da: ― Pirim sen kal, ben giderim. Sen gidersen köyümüz dağılır, ...der. Pir Sultan Abdal ise, Ali Baba’ya: ― Sen Hızır’ın zulmüne dayanamazsın, der. Ali Baba, yine de gider. Ali Baba giderken köyün girişinde askerlerle karşılaşır. Askerlere:
― Kimi arıyorsunuz? Niçin geldiniz? Diye sorar. Askerler de: ― Pir Sultan Abdal’ı almaya geldik, der. Ali Baba bunun üzerine: ― Pir Sultan Abdal benim. Hızır beni niçin istemiş? Diye sorar. Askerler, Ali Baba’ya şu cevabı verir: ― Bunu bilmeyecek ne var... Ya asacak, ya zindana atacaktır, derler. Bunları duyan Ali Baba, kendisinin Pir Sultan olmadığını, Pir Sultan’ın köyde olduğunu söyler. Askerler köye girip Pir Sultan Abdal’ı köyden alırlar ve yola koyulurlar.
Hızır Paşa, Pir Sultan’ı darağacına gönderirken, çevrede biriken halka zorla Pir Sultan’ı taşlattırır. Pir Sultan’ın musahibi Ali Baba, taş atmaya kıyamadığı için yolda topladığı kır çiçeklerini pirine atar. Ali Baba’nın bu davranışı Pir Sultan’ı yürekten yaralar. Bunun üzerine aşağıdaki deyişi söyler:
"Pir Sultan Abdal’ım can göğe ağmaz Hakk’tan emr olmazsa irahmet yağmaz Şu ellerin taşı bana hiç değmez İlle de dostun bir tek gülü yaralar beni"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rengârenk
|
 |
« Yanıtla #350 : Ağustos 22, 2011, 01:27:47 ÖÖ » |
|
" Bazen kendim bile Kendime kalabalık geliyorum..."
M.ÜSTÜNDAĞ
|
|
|
|
|
|
...
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #351 : Ağustos 22, 2011, 10:58:28 ÖÖ » |
|
Bugünün en anlamlı cümlesini rengarenge söylüyorum. "Kız cadı nerelerdesin bakiim"
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
HÜSN-İ DİLÂRÂ
|
 |
« Yanıtla #352 : Ekim 09, 2011, 08:13:43 ÖS » |
|
"İnsan daha ilk çığlığında 'insan' olarak doğmaz mı zaten?Ama bunu taşıması güçtür,yalnızca bununla yetinmesi daha da güçtür.."
|
|
|
|
|
|
"hayat boş geçti geri kalan korkulu her adımım dolu olsa işe yaramaz katında biliyorum bağışlanmamı diliyorum "
|
|
|
|
kurtuluş53
|
 |
« Yanıtla #353 : Aralık 20, 2011, 08:41:30 ÖS » |
|
dize niyetine bir kelime olur mu "ben"den olmaz demeyin senden de olmaz derim "ben" hangi "ben" bir sürüsünden biri olan "ben" "ben" saçmaladım sakın saçmalama ister"sen"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
heft
Üye

Dediğim aynıyla vaki ; öyle bir geçer zaman ki...
|
 |
« Yanıtla #354 : Mart 30, 2012, 04:00:11 ÖS » |
|
bazen seni sevmiyorum;sonra geçiyor... Cemal SAFİ
|
|
|
|
|
|
Yalnız susayan suyu aramaz ; su da susayanı arar bulur... (MEVLANA)
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #355 : Mart 31, 2012, 07:43:28 ÖS » |
|
bazen seni sevmiyorum;sonra geçiyor... Cemal SAFİ
Harika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #356 : Nisan 01, 2012, 06:52:10 ÖS » |
|
"Ne varsa öğrendiğim hayata dair inan sendendir çünkü sen varoluş denizinde kaybolduğum günden beri tek umut ışığımsın ve sen önümü aydınlattığından beri acının ve hüznün adresi bil ki bu bedendir" (Ser-mest)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #357 : Nisan 01, 2012, 06:53:26 ÖS » |
|
“Yaşadığımız dünya, belki bir görünümler dünyasıdır; zamanın, mekânın, duyularımızın ve idrakimizin elinden kaçan, daha derin bir gerçekliğin köpüğüdür. Ama ayrılıktan, dağılmadan ve sonluluktan oluşan dünyamız, aynı zamanda cazibenin, sevginin, kavuşmanın, coşkunun da dünyasıdır.” (Edgar Morin-Aşk, Şiir, Bilgelik)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|