|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #30 : Ocak 28, 2009, 08:31:57 ÖS » |
|
AY İLE GÜNEŞ
Bir gün Ay'a sordular:
-En çok neyi seversin?
-Güneşin tutulup ebediyen perde altında, bir bulutun gerisinde saklı kalmasını severim.
-Neden ona bunu reva göresin ki?
-Çünkü onu kendi gözümden bile kıskanıyorum. Üstelik güneşe olan aşkımla bütün âlemi nura boğmak gelir elimden!
-Sözün doğruysa eğer, gece gündüz durmadan ona koşmalısın ki ona ulaşabilesin. Ona ulaştığın vakit de zaten onda yok olursun, varlığın görünmez olur. O zaman onun ışıkları seni yakar, varlığını ortadan kaldırır. Aksi takdirde hangi küstahlık ile onun önünde ışık saçabilirsin?
-Ben yok olunca, onun cemaliyle öyle görünmeye başlarım ki, işte o vakit halk beni parmağıyla birbirine gösterir ve onunla bir olduğumuzu asla fark etmez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #31 : Ocak 28, 2009, 08:37:35 ÖS » |
|
Bu düşünce tasavvufta fenafillah fikrine götürür insanı. Biz yaradanın nurundan bir nuruz sonunda.
Hallac-ı Mansur, Seyyid Nesimi bu yüzden yargılanmamışlar mıydı?
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
canan75
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #32 : Ocak 30, 2009, 01:06:12 ÖS » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2009, 01:08:31 ÖS Gönderen: canan _canan »
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #33 : Ocak 30, 2009, 08:34:57 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #34 : Ocak 30, 2009, 09:20:12 ÖS » |
|
Sevgi ile aşk arasındaki fark hâkimiyet derecesiyle ölçülür. İnsan, gönlündeki hâle hâkim olabiliyorsa buna sevgi denir. Ama gönlündeki hâl insana hâkim ise onun adı aşk olur. Sevgide irade vardır ama aşkta irade elden gider.
Bütün bunlardan sonra Fuzûlî üstat diyorki, ''Varlık Allah'a aittir. Gerisi hep hayal ve düşten ibarettir. Bugüne dek bildiğim, bulduğum ve sahip olduğum herşey gerçekte O'ndan ibaret imiş. Zannım, hakikate yönelince sevgim de aşk oluverdi.''
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zehr_i sukut
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #35 : Ocak 31, 2009, 02:58:39 ÖÖ » |
|
“Yalnızca bir türlü aşk vardır; ama görüntüleri binlerce türlüdür” der bir bilge. Üç çeşidini söyleyelim: Aşk beşeridir; şakayla baslar, sorumluluk getirir. Gözden girer, gönülde yasar. Surete meyledenler ziyandadır. Aşk platoniktir; sohbetle baslar, zahmet getirir. Zihinden girer, gönülde yaşar. Siretini süslemeyenler yol şaşırır. Aşk İlahidir; imanla başlar, vahdete götürür. Gönülde doğar, gönülde yasar. Sırrı saklamayanlar, başını verir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canan75
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #36 : Şubat 02, 2009, 11:40:49 ÖÖ » |
|
Öyle bir zamana geldik Küfrün adı iman oldu Doğru dürüst gider iken Hakkın yolu duman oldu
Koyun sesi kurdun sesi Bir çıkıyor neyin nesi Adamın adam sevmesi Geçti hayli zaman oldu
Dost rüzgarı kesti hızı Okşadı gitti camızı Daha dünün suratsızı Şimdi kaşı keman oldu
Irgat koşar ekmek zalım Ele geçmez de bakalım Der Mahzuni benim halim Korkuyorum yaman olur
MAHSUNİ ŞERİF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
halilakbay
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #37 : Şubat 02, 2009, 11:15:59 ÖS » |
|
Ben bir insanım ve ben her şeyim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zehr_i sukut
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #38 : Şubat 02, 2009, 11:36:45 ÖS » |
|
Savaşlar, barışlar insanlık suçları, Felsefe fikir sonu, bulamaçları, Merhametsizlerin sorumsuzlukları, Fikren iflas etmiş, düşünce koması.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #39 : Şubat 02, 2009, 11:56:12 ÖS » |
|
Haberin var mı taş duvar? Demir kapı, kör pencere, Yastığım, ranzam, zincirim, Uğrunda ölümlere gidip geldiğim Zulamdaki mahzun resim. Görüşmecim yeşil soğan göndermiş Karanfil kokuyor cigaram Dağlarına bahar gelmiş memleketimin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Belce
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #40 : Şubat 03, 2009, 12:06:42 ÖÖ » |
|
O'ra Dağ! Bir tanrı gülümsüyor Dağlı insanları sarı buzağa tapmalarına İnsanlar elleriyle oydukları taşlara tapıyorlar bumerang kendi ateşleri cehennem!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aybilgesi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #41 : Mart 12, 2009, 03:53:29 ÖS » |
|
Aşk icre azab olduğun andan bilirim ki Her kimse ki âşıktır, işi ahu figandır."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #42 : Mart 12, 2009, 04:05:16 ÖS » |
|
Boşuna ah u figan etmemişim aşıklığımdan gelen bir şeymiş bu; üyelerimizin teşhisi sayesinde kendimi daha iyi hisseder oldum. 
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
canan75
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #43 : Mart 14, 2009, 11:45:31 ÖS » |
|
Gökten nazire indi siham'i kazasina Nef'î diliyle ugradi Hakk'in belâsina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beyoğlu
Ziyaretçi