|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #285 : Mayıs 18, 2010, 04:20:21 ÖS » |
|
Ben çiçek gibi taşımıyorum göğsümde aşkı
Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum
Gelmiş dayanmışım demir kapısına sevdanın
Ben yaşamıyor gibi yaşamıyor gibi yaşıyorum
Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum
(Sezai KARAKOÇ)
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
|
siyah_karga
|
 |
« Yanıtla #286 : Mayıs 19, 2010, 11:49:13 ÖS » |
|
""Korkulacak bir yanı yoktur aşkların, insan bütün derilerden soyunabilseydi eğer. "" Can Yücel
|
|
|
|
|
|
Ben; Zirvesi karlı dağlarda, kutuplarda yaşar ısınırım. Sen; O'ra da yaşıyorsun aşk a özlemle, vuslatsızca
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #287 : Mayıs 23, 2010, 09:30:33 ÖS » |
|
"Dünyada hepimiz sallantılı, korkuluksuz bir köprüde yürür gibiyiz. Tutunacak bir şey olmadı mı insan yuvarlanır. Tramvaylardaki tutamaklar gibi. Uzanır tutunurlar.Kimi zenginliğine tutunur; kimi müdürlüğüne;kimi işine,sanatına.Çocuklarına tutunanlar vardır. Herkes kendi tutamağının en iyi, en yüksek olduğuna inanır. Gülünçlüğünü fark etmez."(Aylak Adam)
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
|
mintiminti
|
 |
« Yanıtla #288 : Mayıs 24, 2010, 07:56:18 ÖS » |
|
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma. Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda. Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim...
(MEVLANA)
|
|
|
|
|
|
Sen ana renkken ara renge dönüşme mesela. . Kırmızıysan kırmızı kal.Yanına mavi geldiğinde bordo olma sakın ! Kendin ol. . Kendin kal. . Sevdiğin , sevildiğin gibi . . ! 
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #289 : Haziran 19, 2010, 10:50:13 ÖÖ » |
|
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. . MEHMET AKİF
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
Lâle
|
 |
« Yanıtla #290 : Temmuz 06, 2010, 03:50:21 ÖS » |
|
Eğer gerçekten güçlüysen,rüzgarın önüne düşme,ayağa kalk ve rüzgarın yönünü değiştir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mintiminti
|
 |
« Yanıtla #291 : Temmuz 13, 2010, 10:09:53 ÖS » |
|
Hoştur bana senden gelen. Ya gonca gül, yahut diken. Ya hayattır, yahut kefen. Nârın da hoş, nurun da hoş. Kahrın da hoş lütfun da hoş... Yunus Emre
|
|
|
|
|
|
Sen ana renkken ara renge dönüşme mesela. . Kırmızıysan kırmızı kal.Yanına mavi geldiğinde bordo olma sakın ! Kendin ol. . Kendin kal. . Sevdiğin , sevildiğin gibi . . ! 
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #292 : Temmuz 13, 2010, 10:27:29 ÖS » |
|
Sen de hoşsun canım arkadaşım benim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mintiminti
|
 |
« Yanıtla #293 : Temmuz 14, 2010, 05:49:19 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mintiminti
|
 |
« Yanıtla #294 : Temmuz 14, 2010, 06:42:19 ÖS » |
|
''İki gözünü de kapamışsın.. Aydın gün nerede diyorsun.. Halbuki,günü aydınlatan,güneş gözüne düşüyor da.. Sana aç kapıyı diyor.. BEN BURDAYIM!!!'' Mevlana Celaleddin-i Rumi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
|
 |
« Yanıtla #295 : Temmuz 18, 2010, 10:52:56 ÖÖ » |
|
Hemen hemen her gün buraya gelip sade bir kahve istememe rağmen,
bana hâlâ aynı soruyu soruyor.
-"Ne alırdınız?"
{Biraz yalnızlık ve biraz da sessizlik alayım.
Getirirken dökmeyin, mutsuzluğum eksilir diyorum içimden}
-"Sade bir kahve lütfen"
|
|
|
|
|
|
"Her çi gûyem 'ışk-râ şerh ü beyân Çün be-'ışk âyem hacil başem ez-ân"
"Aşk üzerine ne zaman şerh ve beyanda bulunsam aşka gelirim ve ondan utanırım."
|
|
|
|
Mevlânâ muhibbi
|
 |
« Yanıtla #296 : Temmuz 18, 2010, 10:57:13 ÖÖ » |
|
Sen;
Kandili bile görmeyen kör!
Kandille neyi göreceksin?
...
Sadi Şirâzî
|
|
|
|
|
|
"Her çi gûyem 'ışk-râ şerh ü beyân Çün be-'ışk âyem hacil başem ez-ân"
"Aşk üzerine ne zaman şerh ve beyanda bulunsam aşka gelirim ve ondan utanırım."
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #297 : Temmuz 23, 2010, 09:42:06 ÖS » |
|
Verdiğin bütün acılara dayanıyorsam; seni özlediğim içindir. Beklemenin korkunç zehiri öldürmüyorsa beni; seni özlediğim içindir. Yaşıyorsam, içimde umut varsa yine seni özlediğim içindir. Seni bunca özlemesem bunca sevmezdim ki! Ü.Y. Oğuzcan
|
|
|
|
|
|
Çok vagonlu bir trende, her istasyonda yeniden başlayan çok seferli bir yolculuktur yalnızlık. Yalnızlık, sana gelirken yolları günlerin ardında bitirmek; senden giderken, yollarda “ömrümü” bitirmektir...
KAHRAMAN TAZEOĞLU
|
|
|
|
Nur-i Didem
|
 |
« Yanıtla #298 : Temmuz 24, 2010, 06:56:45 ÖS » |
|
Bir şey yap, güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir Şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Güzel bir şey gör; veya güzel bir şey yaz. Beceremez misin? Öyleyse güzel bir şeye başla.. Ama hep güzel seyler olsun. Çünkü, her insan ölecek yaşta.. Geç kalmayasın! ŞEMS-İ TEBRİZ
|
|
|
|
|
|
Çok vagonlu bir trende, her istasyonda yeniden başlayan çok seferli bir yolculuktur yalnızlık. Yalnızlık, sana gelirken yolları günlerin ardında bitirmek; senden giderken, yollarda “ömrümü” bitirmektir...
KAHRAMAN TAZEOĞLU
|
|
|
|
HÜSN-İ DİLÂRÂ
|
 |
« Yanıtla #299 : Temmuz 25, 2010, 12:13:30 ÖS » |
|
" Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişirsen; Yolunu Kaybedersin...Bir şeyi neden sevdiğini biliyorsan,artık çıkarın vardır. Bırakmıyorsan, artık çaresizliğe girmiştir sevgin. Umudunu Sevgin Sanma...Yola çıkmadan önce bir daha düşün.. Çünkü hevesle yola çıkanın sonu hüsran... Aşkla yola düşenin sonu yanmaktır..."
|
|
|
|
|
|
"Elin ekmeğiyle yaşayan kurt kahrolsun,
Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun,
Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, ... Kahrolsun kurt postunu, giyen yalancı kuzu.
Dağıtanlar kahrolsun, kurt sesli ordumuzu..."[/b
|
|
|
|