|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #270 : Mart 31, 2010, 04:23:13 ÖS » |
|
Bırakmıyorum ki, gönülde düşünce olasın, istemiyorum ki, gözlerde değersiz kalasın; Seni canımda saklıyorum; gözümde gönlümde değil. Tâ ki son nefesime kadar bana yâr olasın! (Makalat)
|
|
|
|
|
|
 Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
|
|
|
|
kaybolan düşler
|
 |
« Yanıtla #271 : Mart 31, 2010, 05:28:54 ÖS » |
|
Kanmadım aynalara sana kandığım kadar, içimde bir boşluk sana yandığım kadar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çamur
|
 |
« Yanıtla #272 : Mart 31, 2010, 10:23:49 ÖS » |
|
Kanmadım aynalara sana kandığım kadar, içimde bir boşluk sana yandığım kadar...
Çok güzel.
|
|
|
|
|
|
Ölümünün üzerinden taaa 72 sene geçtikten sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada?
|
|
|
|
nisa2
|
 |
« Yanıtla #273 : Nisan 13, 2010, 05:09:11 ÖS » |
|
Duydum ki kapıma gelmiş, tokmak olmadığı için kapıya vurmadan geri dönmüşsün. bilmez misin kalp kapısının tokmağa ihtiyacı yoktur; o ancak içeriden açılır. ''Mevlana''
|
|
|
|
|
|
Bir bakışki açıyor gönül muammasını, İki sevdalı kalbin en gizli yarasını, Bir bakış ki kudreti hiç bir lisan da yoktur, Bir bakış ki bazen şifa, bazen zehirli oktur.
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #274 : Nisan 13, 2010, 07:20:01 ÖS » |
|
Bir gece, Gecede bir uyku, Uykunun içinde ben. Uyuyorum, Uykudayım, Yanımda sen..
Uykunun içinde bir rüya, Rüyamda bir gece, Gecede ben. Bir yere gidiyorum, Delice. aklımda sen..
Ben seni seviyorum, Gizlice. El-pençe duruyorum, Yüzüne bakıyorum, Söylemeden, Tek hece..
Seni yitiriyorum Çok karanlık bir anda. Birden uyanıyorum, Bakıyorum aydınlık; Uyuyorsun yanımda, Güzelce...
Özdemir Asaf( 1923 - 1981 )
|
|
|
|
|
|
"Tarif edilmez güllerin yankısı gözlerin" (Sezai Karakoç)
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #275 : Nisan 13, 2010, 07:21:04 ÖS » |
|
"Mecnun değilim dost;lakin çağırırsan çöllere gelirim.Sana yalan halde gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim. Kapıyı çaldığımda "Kim o?" dersen; ben olmam kapında sen olur gelirim.Sen gel de yeter ki,yola yük olmam,yol olur gelirim.." (Mevlana Celalettin Rumi)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #276 : Nisan 13, 2010, 07:22:27 ÖS » |
|
Bir şehrin uzak semtleri gibi gözlerin / Üzgün, kara, ayaklanmaya hazır / Ben yaralar kuşanıp katılırım onlara/ Onlara katılırım yedek mermi ve şarkılar alarak/ Seni alırım sonra her bir yanım çağıldar/ Bir oyuna kalkarız sıkılmış yumruklarla/ Yazarız duvarlara fırtınalı yazılar...İSMET ÖZEL
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #277 : Mayıs 08, 2010, 01:14:38 ÖS » |
|
Sanma ey hace ki senden zer-u sim isterler "Yevme La yenfeu'da" kalbi selim isterler. EY HOCA ZANNETME Kİ SENDEN ALTIN GÜMÜŞ İSTECEKLER.MENFAATLERİN BİTTİĞİ HİÇ BİR ŞEYİN MENFAAT VERMEDİĞİ O GÜNDE KALB-İ SELİM İSTEYECEKLER...
BU BEYİTTE ŞUARA SURESİNİN 88. VE 89. AYETLERİNE TELMİH (HATIRLATMA) VARDIR
(Yevme la yenfau malun vela benun )( Illa men eta'llahe bi kalbin selim) (Şuara Suresi 88. 89. ayetleri)
Manası "o günde ne mallarınız ne de çocuklarınız size fayda verir o günde ancak ve ancak kalbi selim istenir"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #278 : Mayıs 08, 2010, 10:26:24 ÖS » |
|
Değer verdiğin insanların verdiğin değere layık olmadıklarını anlarsan, sen üzülme bırak layık olamadıkları için onlar utansın. { Necip Fazıl Kısakürek }
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HÜSN-İ DİLÂRÂ
|
 |
« Yanıtla #279 : Mayıs 09, 2010, 07:31:13 ÖS » |
|
"Ve AŞK öyledir ki nerede imkansız varsa onu seçer."
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2010, 07:32:39 ÖS Gönderen: meryemozcan »
|
|
"hayat boş geçti geri kalan korkulu her adımım dolu olsa işe yaramaz katında biliyorum bağışlanmamı diliyorum "
|
|
|
|
meryemozcan
|
 |
« Yanıtla #280 : Mayıs 12, 2010, 07:51:04 ÖS » |
|
''Sevgisiz evlilik hatadır bence.. ya hekime ya hakime götürür.. bir kez daha düşün imzadan önce.. aşksız nikah, nikahsız aşk getirir! ''
Cemal Safi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
golgeli_yol
|
 |
« Yanıtla #281 : Mayıs 12, 2010, 07:58:12 ÖS » |
|
Ne zaman gözlerinin içine baksam,bliyorum İkimizi de aşar,o kapının ardındaki masal...
|
|
|
|
|
|
sevdâ denilir düştüğümüz gizli melâle/bir hâile ömrüm ki alınmaz bile kâle
|
|
|
|
nisa2
|
 |
« Yanıtla #282 : Mayıs 14, 2010, 06:07:41 ÖS » |
|
Irzımızdır Çiğnenen, Evlâdımızdır Doğranan, Hey Sıkılmaz..! Ağlamazsan, Bâri Gülmekten Utan..! (Mehmet Akif Ersoy)
|
|
|
|
|
|
Bir bakışki açıyor gönül muammasını, İki sevdalı kalbin en gizli yarasını, Bir bakış ki kudreti hiç bir lisan da yoktur, Bir bakış ki bazen şifa, bazen zehirli oktur.
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #283 : Mayıs 17, 2010, 04:28:53 ÖS » |
|
"İsterdim ki gelecek güzel sofraların çeşnisi için kurusun diye kilere asılan bir ayva dalı gibi sallantısız halde sen bul beni." (Hasanali YILDIRIM/Ababeth)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ser-mest
|
 |
« Yanıtla #284 : Mayıs 18, 2010, 04:20:21 ÖS » |
|
Ben çiçek gibi taşımıyorum göğsümde aşkı
Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum
Gelmiş dayanmışım demir kapısına sevdanın
Ben yaşamıyor gibi yaşamıyor gibi yaşıyorum
Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum
(Sezai KARAKOÇ)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|