edebiyatogretmeni.net forum
Aralık 03, 2008, 03:03:06 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bana birÅŸey söyleyin yeniden inanayım hayata  (Okunma Sayısı 3780 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
canan _canan
Hero Member

alemde bir çerağ uyandır ki sönmesin

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Temmuz 22, 2008, 04:49:31 ÖS »

hayata inanma sakın...
inanırsan hep aldatır...

şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir
müptela-yı gama sor  kim geceler kaç saat
zekeriyametin
Ziyaretçi
« Yanıtla #61 : Temmuz 25, 2008, 07:39:15 ÖS »

Ben hayat deÄŸilim. Ben aldatmam.  Sırıtan
sahara
Hero Member

http://tinypic.com

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Temmuz 25, 2008, 07:40:05 ÖS »

inanma boÅŸ ver hayatta

zekeriyametin
Ziyaretçi
« Yanıtla #63 : Temmuz 25, 2008, 07:41:40 ÖS »

Hayat bayattır. Ölüm her dem taze...
canan_canan
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Temmuz 30, 2008, 10:45:35 ÖS »

Ben hayat deÄŸilim. Ben aldatmam.  Sırıtan
o halde hayat seraptır Sırıtan
bir-sen
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Temmuz 30, 2008, 10:47:47 ÖS »

...umut etmek..hayatta en güzel olandır aslında..her şeyin anahtarıdır.aşkın,başarının..eğer umut edebiliyorsan hala..hayat yaşamaya değer...
ölümsüz
Newbie
*

yalana boya allahım beni, boya ki bileyim rengini

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Eylül 19, 2008, 12:18:41 ÖÖ »

nefesini tut. ama tuabildiÄŸin kadarıyla Göz kırpan 
Ebruyum
Hero Member

Acilarin da kendine has bir tadi var...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Eylül 22, 2008, 12:14:41 ÖS »

Saglikli oldugunu dusun kimseye muhtac olmadan yasadigini...(bu yeter de artar bile)

Kiligin kiyafetin sarmadi beni
Soyledigin turkuler bizim turkumuz degil
Baska cesmelerden doldurmussun tasini
Yureginde nakis yok, aci yok bizden
Bulutlar rahmetini kesmeden yavas yavas
iNsanlar selamini esirgemeden
Savus git icimizden...
(Yavuz Bulent Bakiler)
Zehr_i sukut
Hero Member

Gölge en iyi dosttur aydınlık anında...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Eylül 22, 2008, 04:26:23 ÖS »

Yoldaki bir tepecik seni bunaltmış,oysa önünde yüzlerce dağ var

Gölge;ancak gece yalnız bırakır, ama bu sefer gece sahiplenir beni...Simyacı değilim !
Kurşun dökerek yüreğimeYazılır şiirim .......Ve bilirim ki..Altın olamaz o .........
CananYE
Ziyaretçi
« Yanıtla #69 : Eylül 22, 2008, 05:08:54 ÖS »

Elinden geldiğince güzel yaşa ki öldükten sonra isteklerine ulaşabilesin... Göz kırpan
Zehr_i sukut
Hero Member

Gölge en iyi dosttur aydınlık anında...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Eylül 22, 2008, 06:53:26 ÖS »

Ağlayışın,feryat edişin bir sesi,sureti vardır. Zararınsa sureti yoktur. Zararda insan elini dişler ama zararın eli yoktur.

Gölge;ancak gece yalnız bırakır, ama bu sefer gece sahiplenir beni...Simyacı değilim !
Kurşun dökerek yüreğimeYazılır şiirim .......Ve bilirim ki..Altın olamaz o .........
ahker
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Kasım 19, 2008, 12:27:44 ÖS »

Bir şey değil, birçok şey söyleyeyim:

1) Aşk, şiir ve düşünmek / düşündüğünü özgürce ifade etmek, en değerli üç kavram/eylem olacakmış.

2) Hiç kimse, bir başkasını, dilinden, dininden, etnik kimliğinden, felsefi görüşünden, cinsel tercihinden ve cinsiyetinden, siyasal görüşünden, felsefi tutumundan, giyim-kuşamından, biyolojik/anatomik görünümünden, ekonomik ve/ya mesleki durumundan ötürü küçümse(ye)meyecekmiş.

3) Zam, zulüm ve işkence sözcükleri ve onların hayattaki karşılıkları, Tarih Dede'nin çöplüğüne atılacakmış.

4) Herkes, asgari ölçülerde de olsa, olanaklarının elverdiği ölçüde, her gün kitap okuyacakmış.

5) İnsanlar, rütbelerine ve mevkilerine göre değil; kalplerinin hassasiyetine ve düşünme potansiyellerinin niteliğine göre değerlendirilecekmiş.

6) Hayvanların, bitkilerin, hattâ inorganik varlıkların da can taşıdığı; onların bazılarının insan(cık)ların kimilerinden daha duyarlı oldukları görüşüne hürmet edilecekmiş.

7) Paraya tapınanlar yargılanacak; ve para, hem sözlüklerden, hem de hayattan kovulacakmış.

Karizmatik İnsanların en temel hakkı olan yaşama hakkı, en yüce değer sayılacakmış.

9) ABD, siyasal bir süper-güç olarak; Bush, dünya mazlumlarının başdüşmanı bir cellat olarak; Evrensel İnsan Hakları Mahkemesi'nde yargılanacaklarmış.

10) Halkın ve TBMM'nin iradesini gaspederek, Anayasa'yı rafa kaldırarak, parlamenter demokratik düzenin dibine dinamit koyan veya koymaya yeltenen (ölmüş veya yaşayan) tüm darbeciler, (başta Kenan Evren ve onun cuntasının 90 küsurluk üyeleri olmak üzere) yargılanacak ve böylece üstüne titrediğimiz ülkemiz de, kesintisiz demokrasiye geçecekmiş.

11) Sözün özü: Yaşamak, Nâzım'ın dediğince "Bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine" olacakmış.

sen benim özlem çekmelerdeki türkümsün
Ebruyum
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Kasım 19, 2008, 09:46:06 ÖS »

Bir şey değil, birçok şey söyleyeyim:

1) Aşk, şiir ve düşünmek / düşündüğünü özgürce ifade etmek, en değerli üç kavram/eylem olacakmış.

2) Hiç kimse, bir başkasını, dilinden, dininden, etnik kimliğinden, felsefi görüşünden, cinsel tercihinden ve cinsiyetinden, siyasal görüşünden, felsefi tutumundan, giyim-kuşamından, biyolojik/anatomik görünümünden, ekonomik ve/ya mesleki durumundan ötürü küçümse(ye)meyecekmiş.

3) Zam, zulüm ve işkence sözcükleri ve onların hayattaki karşılıkları, Tarih Dede'nin çöplüğüne atılacakmış.

4) Herkes, asgari ölçülerde de olsa, olanaklarının elverdiği ölçüde, her gün kitap okuyacakmış.

5) İnsanlar, rütbelerine ve mevkilerine göre değil; kalplerinin hassasiyetine ve düşünme potansiyellerinin niteliğine göre değerlendirilecekmiş.

6) Hayvanların, bitkilerin, hattâ inorganik varlıkların da can taşıdığı; onların bazılarının insan(cık)ların kimilerinden daha duyarlı oldukları görüşüne hürmet edilecekmiş.

7) Paraya tapınanlar yargılanacak; ve para, hem sözlüklerden, hem de hayattan kovulacakmış.

Karizmatik İnsanların en temel hakkı olan yaşama hakkı, en yüce değer sayılacakmış.

9) ABD, siyasal bir süper-güç olarak; Bush, dünya mazlumlarının başdüşmanı bir cellat olarak; Evrensel İnsan Hakları Mahkemesi'nde yargılanacaklarmış.

10) Halkın ve TBMM'nin iradesini gaspederek, Anayasa'yı rafa kaldırarak, parlamenter demokratik düzenin dibine dinamit koyan veya koymaya yeltenen (ölmüş veya yaşayan) tüm darbeciler, (başta Kenan Evren ve onun cuntasının 90 küsurluk üyeleri olmak üzere) yargılanacak ve böylece üstüne titrediğimiz ülkemiz de, kesintisiz demokrasiye geçecekmiş.

11) Sözün özü: Yaşamak, Nâzım'ın dediğince "Bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine" olacakmış.

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Soru; "Bana gerceklesmesi mumkun olmayan hayaller anlatin yeniden inanayim hayata" degil.

Savus git icimizden...
(Yavuz Bulent Bakiler)
ahker
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Kasım 19, 2008, 10:35:20 ÖS »

Merhaba Ebruyum,

Ben kendimi karamsar sanırdım bir de, siz benden de karamsarmışsınız meğer. Soruyu doğru anladım elbette ve olanca karamsarlığıma karşın, "gerçekleşmesi mümkünler"i yazdım kendimce. Bu kadar doğal ve "kendiliğinden, doğaları gereği haklı" taleplerimizi bile, gerçekleşmesi olanaksız, ütopik birtakım kurgulamalar diye düşünüyorsak, ne diyeyim daha: Ört(ün) ki ölem!

sen benim özlem çekmelerdeki türkümsün
Ebruyum
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Kasım 19, 2008, 10:37:28 ÖS »

Karamsarlik demeyelim. Sadece gercekciyim..

Saygilar..

Savus git icimizden...
(Yavuz Bulent Bakiler)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!