EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 04:27:12 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aşk Kağıt Üzerinde Mi Güzel, Sevgide Mutlu Sonlar Yok Mudur?  (Okunma Sayısı 1525 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 30, 2011, 09:23:57 ÖS »

"Kırk yılı aşan yazarlık çabamda ne anlatmak istemiştim? Bu, kurşun bir kütle gibi çökmüştü üstüme? Oysa yaşamım boyunca nice insanlar tanımıştım; nice bağlılıklara, vefalara, öfkelere tanık olmuştum. İnsanların iyiliklerini, ihanetlerini görmüştüm. Kalıcı bir sevginin olamayacağını öğrenmiştim. Aşk kâğıt üzerinde güzeldi, mutlu sonlar, romanlara özgüydü."

(2010 YGS)

Kalıcı bir sevgi yok mudur? Aşk yalnız kâğıt üzerinde mi güzeldir? Mutlu sonlar yalnızca romanlarda, filmlerde mi vardır? Katlılıyor musunuz bu düşünceye?

« Son Düzenleme: Şubat 14, 2011, 10:49:21 ÖS Gönderen: sozedebiyattan » Logged
glsh142
VIP Üye

giden gitmiştir ağlamak boşa...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2011, 10:37:04 ÖS »

Ben zannediyorum yalnızca öyle güzel aşklar romanlarda,filmlerde olur diyenlerdenim.Mesela aykırı kişilikler nasılsa birbirlerine uyum sağlayıp evleniyor ve mutlu oluyorlar.Ama ben bunu gerçek hayatta az bir kısım da gördüm diyebilirim.Özellikle günümüzde aşkın kağıt üzerinde kaldığını düşünmekteyim.Çiftler arasında fikir ayrılıkları uçurum düzeyinde oluyor ya da onlar öyle görüp o hale getiriyorlar.

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2011, 10:53:32 ÖS »

Değerli glsh142,

Eşler arasında karşılıklı saygı ve sevgi, anlayış varsa sevgi neden yalnız kâğıt üzerinde olsun?
glsh142
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2011, 11:03:49 ÖS »

Peki saygı değer hocam sizce bu sevgi saygı günümüzde ne kadar mevcut?
Geçn Ayşe Kulin'in bir kitabını okurken dikkatimi çekti.O dönemde kızların üniversiteye gitmesi uygun değil yani özellikle anneler kabul edemiyor.Kızlarını evlendirmeyi düşnüyorlar.Ama kızın babası, kızım üniversiteye gidecek dediği an eşi,siz bilirsiniz bey diyebiliyor.Günümüzde böyle olduğunu düşünüyor musunuz?

Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

Ruy-i_zemin
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2011, 11:06:12 ÖS »

Maalesef öyle değil. Hakiki aşklar bitmiş.

Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten
Affet senden habersiz aldığım her nefesten
descent
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2011, 11:08:13 ÖS »

Günümüzde "hakiki aşk"ı öğreneceğimiz bir cariye de yok ki...
Ruy-i_zemin
Uzman Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2011, 11:09:36 ÖS »

Cariyeden kastınız.

Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten
Affet senden habersiz aldığım her nefesten
kayraca
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2011, 11:18:34 ÖS »

Cariyeden kastınız.

hatun yani

**BİR GÜN DÜNYAYA AİT BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP BENİM BÜYÜK BİR DERDİM VAR DEME...DERDİNE DÖNÜP BENİM BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE.**
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2011, 09:06:54 ÖS »

Peki saygı değer hocam sizce bu sevgi saygı günümüzde ne kadar mevcut?
Geçn Ayşe Kulin'in bir kitabını okurken dikkatimi çekti.O dönemde kızların üniversiteye gitmesi uygun değil yani özellikle anneler kabul edemiyor.Kızlarını evlendirmeyi düşnüyorlar.Ama kızın babası, kızım üniversiteye gidecek dediği an eşi,siz bilirsiniz bey diyebiliyor.Günümüzde böyle olduğunu düşünüyor musunuz?

Sevgili glsh142,

Günümüzdeki karşılıklı sevgi ve saygı elbette ki çok farklı, ne yazık ki "aile" kurumunun -Batıda olduğu kadar olmasa bile- günümüzde sarsılmaya başladığı bir gerçektir. Toplumsal değişikliklerden aile de nasibini almıştır, almaktadır... Ama günümüzde çok anlamlı sevgi ve saygının hiç olmadığını, hiç yaşanmadığını söyleyebilir miyiz?

Karşılıklı sevgi ve saygıyı oluşturacak da bireylerin karşılıklı hoşgörüsü, anlayışı, sadakatı... değil midir?
glsh142
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2011, 09:41:41 ÖS »

Sevgili glsh142,

Günümüzdeki karşılıklı sevgi ve saygı elbette ki çok farklı, ne yazık ki "aile" kurumunun -Batıda olduğu kadar olmasa bile- günümüzde sarsılmaya başladığı bir gerçektir. Toplumsal değişikliklerden aile de nasibini almıştır, almaktadır... Ama günümüzde çok anlamlı sevgi ve saygının hiç olmadığını, hiç yaşanmadığını söyleyebilir miyiz?

Karşılıklı sevgi ve saygıyı oluşturacak da bireylerin karşılıklı hoşgörüsü, anlayışı, sadakatı... değil midir?
İşte hocam size söylediklerinizde katılıyorum ama günümüzde eksik olan da tam da bu;hoşgörü,anlayış. Artık günümüzde insanların evlilikten beklentileri de değişti yani bir bayan ve erkeğin rolleri.Artık kadın da önemsenmek ,kendine uygun evlilik yapmak istiyor.Yeri geliyor seçilen değil,seçmen olmak istiyor.İşte burda devreye güven problemi giriyor.Kadın güvense adam güvenmiyor muhakkak eksiklik oluyor.Flört günleri yada evliliğin ilk yılları laylom geçerken sonra toz pembe hayaller bitiyor.Pembesi gidiyor,tozu kalıyor hocam malesef.

Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM