EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 04:18:14 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: En iyi etimolojik sözlük sizce Hangisi ?  (Okunma Sayısı 2299 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
türkoloji
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 28, 2010, 10:28:48 ÖS »

Bu konu daha önce de tartışılmış herhalde ama bağlantıyı açmıyor görüşlerinizi bilmek isterim
Kaan Fakılı
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2011, 02:06:19 ÖS »

Aslında en iyi etimolojik sözlük diye bir sınıflandırma yapmamak gerek. Zira hepsinin kendine göre bir üstünlüğü vardır.

Ben Hasan Eren'in ve Tuncer Gülensoy'unkini kullanıyorum.
Vehbi Okur
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2011, 07:52:03 ÖS »

"KANGURU"

Bir yabancı, seyyah olarak Avustralyaya gitmiş; orada yavrusunu karnındaki cepte taşıyan ve zıp zıp zıplayan bir hayvan görmüş.
Yerli olduğunu zannettiği bir kişiye "BU HAYVANIN İSMİ NEDİR" diye sormuş. Adamcağız da "KANGURU" demiş. Aradan seneler geçmiş;
Bizim seyyahın eline Avustralya diline ait bir lügât geçmiş. Bir de ne görsün: Meğer Avustralya dilinde "KANGURU" demek:
"NE DİYORSUN, ANLAMIYORUM" demekmiş.
   Yukarıdaki cümle için de "KANGURU" diyelim.
Rivayet
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2011, 12:51:03 ÖÖ »

Şu an Tuncer Gülensoy'un eseri revaçta.Ancak Andreas Tietze'nin " Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi " adlı eseri en geniş içeriğe sahip olan eserdir.Maalesef sahip çıkamadığımız bir sözlüktür. ( Yazarı 2003 yılında vefat etmiş vefatından dolayı çalışmaları " s " harfinde kalmıştır. ) Sadece 2 cilt'i yayımlanabilmiştir.İçerik itibariyle bitirilmiş etimolojik sözlüklerden daha ayrıntılıdır.Eser sadece " J " harfine kadardır. ( Şimdilik )
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2011, 12:54:52 ÖÖ Gönderen: Rivayet » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM