EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 03:31:39 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: DUYARSIZ MISINIZ?  (Okunma Sayısı 1173 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mkuvanci
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 27, 2010, 08:52:32 ÖS »

Duyarsız, tepkisiz, bana neci bir toplum olup çıktık. Sümela ayininden sonra bu ayinle ilgili bir yazı yazmayı düşünüyordum ama zaman yetersizliğinden fırsat olmamıştı. Fenerbahçe – Paok maçı sonrası Yunan takımının sitesinin introsunu görünce duyarlı bir Türk olarak yazma ihtiyacı hissettim.

15 Ağustosta Trabzon’da Sümela Manastırı’nda bir ayin gerçekleşmişti. Bu ayine tepki verenleri sayın başbakanımız şöyle eleştirmişti: “Bugün Sümela'da geldiler Hristiyanlar kendilerine göre ayinlerini yaptılar. Bir iki grup, malum, kimler olduğunu benim anlatmama gerek yok, 'İşte bak yeniden Pontus'u hortlattılar...' Yahu arkadaş ne oldu, geldiler ayinlerini yaptılar, gittiler. Kaç kişi, bin 500-2 bin kişi. Ne kaybettik? Biz kazanıyoruz aslında.”

Ne kazandık? Birkaç bin dolar mı? İtibar mı?

Aynı gün bir haber okumuştum ayinle ilgili Trabzon’dan. Ayini protesto etmek isteyen gençler gözaltına alınmış ve 500 adet Türk bayrağı baskılı tişört ele geçirilmiş(!)

Oysa ayine katılanların sırtında bir harita olan tişörtler vardı. Haritanın üzerinde “Pontus vatanımız” yazısı dikkati çekiyordu ve bu harita Karadeniz bölgesinin bir kısmını içeriyordu.

Ayin için Sümela’ya gelenler hiç de masumane niyetlerle gelmemişlerdi. Hayallerini yaşatmak, hayalleri için bir adım atmak, ilk harcı dökmek için gelmişlerdi; ama biz onlara her zamanki gibi hoşgörüyle yaklaştık ve bir numaralı isimden “Geldiler de ne oldu, ne kaybettik?” ifadeleri döküldü.

Rumlara ayin yapma izni verilirken onları protesto etmek isteyen Türk gençleri, Türk bayrağı baskılı tişörtleriyle terörist muamelesi gördüler.

Gelelim bugüne. Poak takımı Fenerbahçe’yle berabere kalıp bizi eleyince Paok’un web sayfasında bir intro yayınlandı.  (www.paokmania.gr) Ayasofya’nın kubbesindeki hilali kaldırıp yerine haç konmuş ve takımın sembolü olan kartallar Ayasofya etrafında uçuşuyor sonra da minareleri yıkıyorlar. Ayasofya minaresiz ve haçlı bir şekilde kilise olarak çıkıyor karşımıza.

Saygısızlığa bakın! Benim toprağımda benim ülkemin bir parçasını kendi vatanıymış gibi gösteren Pontus haritasıyla dolaşacak, benim camimin minarelerini yıkacak ve biz hala buna “ne oldu, ne kaybettik?” bakış açısıyla yaklaşacağız.

Bu kadar duyarsızlık olamaz! Bu kadar hoşgörü fazla!

Hoşgörüye karşıyım. Bu densizlikler için karşıyım. Yeter artık, diyalog, hoşgörü, insanlık bilmem ne diyerek işin iyice suyunu çıkardık ve şamar oğlanına döndük.

Bana hakaret edene, bana silah sıkana, beni bölmeye çalışana, benden toprak almak için terör estirene, benim kutsalıma saldırana daha fazla hoşgörü göstermek istemiyorum.

Üç kuruş döviz girecek diye vatanı peşkeş çekmenin, Türk bayrağı taşıyanları terörist olarak algılamanın, kutsallara yapılan saldırıları para uğruna sineye çekmenin bir açıklamasını bulamıyorum.

Siz bulabiliyor musunuz?

Sahi, nerede bizim milli duyarlılığımız?

Parayı bastıran her şeyi yapabiliyor mu?

Bundan, dini imanı para olanlar ve Türkiye’yi pazarlamayı meşgale edinenler rahatsız olmuyor ama ben ciddi manada rahatsız oluyorum.

"can gidiyor, canım gidiyor,
canımın içi ömür bitiyor"
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2010, 09:05:05 ÖS »

Orada ayin düzenleyenler Pkkdan koparak ve bir kahraman gibi karşılanan teroristleri, eylemciler de şehit ailelerini düşündürdü bana. Eğer hoşgörü diye tutturuyorlarsa başka coğrafyaya gitsinler. Fransa'nın ve batı devletlerinin devlet yöneticileri pkk nın haklarının yendiğinden dem vurdular yıllardır, onları insan yerine koydular. Bugün pkkyı kollayanlardan Fransanın cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy temmuz sonundan beri binlerce çingeneyi sınırdışı ediyor. Pkk'nın haklıanrı insanlık namına savunuyor, içişlerine karışıyor ve bu yazdığım insanlık dışı muameleyi de yapıyor.
Bizim devlet adamlarımız Napıyor? Ülke çıkarları(!) doğrultusunda bu devlet adamlarını örnek alıyor. Ya da... Gerisini getirmeyeyim.
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2010, 09:06:36 ÖS Gönderen: Edebiyat Öğretmeni » Logged
kurthan
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2010, 11:53:00 ÖS »

Alıntı
Aynı gün bir haber okumuştum ayinle ilgili Trabzon’dan. Ayini protesto etmek isteyen gençler gözaltına alınmış ve 500 adet Türk bayrağı baskılı tişört ele geçirilmiş(!)

Oysa ayine katılanların sırtında bir harita olan tişörtler vardı. Haritanın üzerinde “Pontus vatanımız” yazısı dikkati çekiyordu ve bu harita Karadeniz bölgesinin bir kısmını içeriyordu.

Bu masum ayine katılanların sırtlarında hakikaten 'Pontus vatanımız' yazılı tişörtler var mıydı ? Eğer bu bilgi doğruysa ayrıca Türk bayrağı baskılı tişörtler 'suç aleti!' olarak tanımlanıyorsa ,Fazıl Say'ı kızdıracakta olsak kahırlı bir arabesk dinlemenin zamanıdır...Tercihim '' Batsın bu dünya'dan yana...

Alıntı
Sahi, nerede bizim milli duyarlılığımız?

Milli duyarlılık dediğiniz kavram 'attaa'ya gitti sanırım.Geri gelir mi? gelmez mi? orası meçhul.

Geçer gözüm
İçimizden bir aşk geçer
Ve keder
Ve heder olmuş bir hayat
Nasıl geçerse zehir damarlarımızdan
Öyle yavaş öyle deşer de geçer
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2010, 12:46:25 ÖS »

Ben başımızdakilere kızmıyorum. Herkes koltuk'u sever. Ben onları oraya getiren halka kızıyorum. Geçmişi unutan Türk haklına. Yine sandıktan ne çıkacağı belli.
Lâle
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2010, 01:36:42 ÖS »

Trabzon 15 Ağustos 1461yılında fethedilmiştir.Pontus Rum Devletine son veriliş tarihidir 15 Ağustos.Tarih seçimi düşündürücü.Gerçi bu tarih hristiyanlarca kutsal sayılıyor.Zira Meryem ananın bu tarihte göğe yükseldiğine inanıyorlar.Yoksa Osmanlı Devletinin hüküm sürdüğü 600 yıl boyunca Manastır ibadete açık kalmıştır.Fatih Sultan Mehmet manastırın haklarını tanımış ve fermanlarla korumuştur.II. Murat, I. Selim, II. Selim, III. Murad, İbrahim, IV. Mehmed, II. Süleyman ve III. Ahmed'in de manastırla ilgili birer fermanları bulunmaktadır. 1916-18 yılları arasında süren Rus işgali sırasında,bağımsız bir Pontus Rum devleti kurmak isteyen Rum milislerin karargahı olan manastır 1922 den sonra ibadete kapatılmış ve önemini yitirmiştir.
600 yıllık hoşgörüden sonra elimize tava sapı geçmiştir,belki bu bir seferlik hoşgörüden sonra devlet hazinesi dolmuştur. Kahkaha
Kürşad
VIP Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2010, 09:27:37 ÖS »

Taşları bağlayıp itleri salıyorlar artık.
Hocam bu güzel yazı için çok teşekkürler.Hislerimize tercüman olmuş.

Ben başımızdakilere kızmıyorum. Herkes koltuk'u sever. Ben onları oraya getiren halka kızıyorum. Geçmişi unutan Türk haklına. Yine sandıktan ne çıkacağı belli.

Duygusal milletiz vesselam.İki damla gözyaşına kanıyoruz.
Tarih boyunca Türk hep mazlumdan yana olmuştur,ezilenlere sahip çıkmıştır.E bunlar da çok iyi mağdur olan,ezilen mazlum taklidi yapıyorlar.İki damla gözyaşıyla da bu rollerini pekiştiriyorlar..yapacak bir şey yok Kararsız Karakter meselesi, onur gurur meselesi.İnsan karaktersiz olursa kazanmak için her yol mübah der geçer.
Ne diyelim hayırlı olsun Gülümseme

<a href="http://www.fileden.com/files/2008/9/9/2089451/tanrim.swf" target="_blank">http://www.fileden.com/files/2008/9/9/2089451/tanrim.swf</a>
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2010, 02:00:12 ÖS »

Haklısınız ama "İnsanlar hak edildikleri şekilde yönetililer/yaşarlar." sözü de doğru.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM