|
çoban yıldızı
|
 |
« : Aralık 14, 2009, 01:30:26 ÖS » |
|
---- Bu yazımda arkadaşlığı ele almak istiyorum,---
Yürürken düşmeliyim, dizlerim kanamalı, birine tutunmadan ayağa kalkmalı ve kaldığım yerden devam etmeliyim.Bir nehirden geçeceksem başkasının sırtında değil yüzerek geçmeliyim,öğrenmeliyim yüzmeyi, öğrenmeliyim hayatın zorluklarını. Hayat, yalnız yaşanmıyor, dostlarımız, arkadaşlarımız olmalı.Özellikle arkadaş seçiminde ve ya oluşan arkadaşlığın devamında sorunlar yaşamaktayım. Doğru insanı bulmak zor, tamam bu sefer aradığımı buldum, bu doğru kişi derken bakıyorsun yanılgıdasın, hayal kırıklığı, düştüğün durum kuyunun dibi.
Doğru kişiyi ararken acaba rastladığım insandamı hata, bana göre doğru dediğim değerler acaba başkasına göre hatamı, yanlışmı.Bende mi yanlışlık ve onlardamı çözemiyorum. Birini iyi görmek istediğim için ona inanıyorum, değer veriyorum,küçük hatalarını görmeden onu olduğu gibi kabullenmek istiyorum.Beynim o insanın kötü olabileceğini, kabullenmiyor. Bu sadece dostluk arkadaşlık değil hayatın her alanında böyle.
Doğruyu bulmak için çaba gerekli, emek, alınteri gerekli.Bu arayışta zorluklarla karşılaşmak aslında ulaştığımız sonucu daha kıymetli yapmaktadır.Zorla elde edilen başarı, zorlukla oluşan dostluk, arkadaşlık daha uzun ve kalacı olmaktadır. Özellikle iyi bir dost, iyi bir arkadaş arayışımızda belkide Allah bizi zorluklarla denemektedir. Dayanma gücümüzü, sabrımızı ölçmektedir.Sonuçta ne istersek isteyelim alınyazısı, kaderimizi yaşamaktayız. Son zamanlarda arkadaşlarımız arasında ruhsal bir çöküntü var, kime dokunsan bin ah işitiyorsun, biraz şaka yapsan, biraz üzerine gitsen savunmaya çekiliyor.Bana dokunma, psikolojim bozuk, iyi değilim gibi.Acaba hangimizin durumu iyi,? bende bilmiyorum.! Kimse var olanla yetinmiyor, beklentiler olmayınca insan boşlukta hissediyor kendini.Mükemmel olmaya çabalarken, herşeyi elde etmeye çabalarken elde olanlarında kıymetini bilmiyoruz. Oysa mükemmellik yanlızca Allaha mahsustur. Bizler hatalarımızla, yanlışlarımızla insanız.Sevgide, sağlıkta,, başarıda ve dostlukta en iyiye ulaşmak için mükemmele ulaşamaksada, en iyisini, en güzelini aramak hakkımız, lakin eğer zorluklar varsa dayanmalıyız, hayatla savaş halinde olmalıyız.
Hayat savaştığımız sürece bize boyun eğer ve bizimle barışık olur. Çünkü hayıtın, yaşamın kendiside mükemmel değildir ve mükemmelliği, mükemmelim diyenide sevmez. En doğru olan iyilik yapabilmek, iyi bir insan olmaya çabalamaktır.Başarı bizim dışımızdaki insanların yüzünde oluşan tebessümde saklıdır.
Hadi gönül dostları gülümseyin.Güzellikler sizlerin olsun. Beyza HOŞGÖR
|