EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 07:58:56 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: BİR GENÇ KIZIN GÜNCESİ;  (Okunma Sayısı 1912 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çoban yıldızı
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 14, 2009, 01:30:26 ÖS »

BİR GENÇ KIZIN GÜNCESİ; 

---- Bu yazımda arkadaşlığı ele almak istiyorum,---

Ben de hayat gibiyim, ben de mükemmel olmayı sevmem.

Yürürken düşmeliyim, dizlerim kanamalı, birine tutunmadan ayağa kalkmalı ve kaldığım yerden devam etmeliyim.Bir nehirden geçeceksem başkasının sırtında değil yüzerek geçmeliyim,öğrenmeliyim yüzmeyi, öğrenmeliyim hayatın zorluklarını.

Hayat, yalnız yaşanmıyor, dostlarımız, arkadaşlarımız olmalı.Özellikle arkadaş seçiminde ve ya oluşan arkadaşlığın devamında sorunlar yaşamaktayım.
   Doğru insanı bulmak zor, tamam bu sefer aradığımı buldum, bu doğru kişi derken bakıyorsun yanılgıdasın, hayal kırıklığı, düştüğün durum kuyunun dibi.

Doğru kişiyi ararken acaba rastladığım insandamı hata, bana göre doğru dediğim değerler acaba başkasına göre hatamı, yanlışmı.Bende mi yanlışlık ve onlardamı çözemiyorum.
   Birini iyi görmek istediğim için ona inanıyorum, değer veriyorum,küçük hatalarını görmeden onu olduğu gibi kabullenmek istiyorum.Beynim o insanın kötü olabileceğini, kabullenmiyor.
        Bu sadece dostluk arkadaşlık değil hayatın her alanında böyle.

Doğruyu bulmak için çaba gerekli, emek, alınteri gerekli.Bu arayışta zorluklarla karşılaşmak aslında ulaştığımız sonucu daha kıymetli yapmaktadır.Zorla elde edilen başarı, zorlukla oluşan dostluk, arkadaşlık daha uzun ve kalacı olmaktadır.

Özellikle iyi bir dost, iyi bir arkadaş arayışımızda belkide Allah bizi zorluklarla denemektedir. Dayanma gücümüzü, sabrımızı ölçmektedir.Sonuçta ne istersek isteyelim alınyazısı, kaderimizi yaşamaktayız.

Son zamanlarda arkadaşlarımız arasında ruhsal bir çöküntü var, kime dokunsan bin ah işitiyorsun, biraz şaka yapsan, biraz üzerine gitsen savunmaya çekiliyor.Bana dokunma, psikolojim bozuk, iyi değilim gibi.Acaba hangimizin durumu iyi,? bende bilmiyorum.!
   Kimse var olanla yetinmiyor, beklentiler olmayınca insan boşlukta hissediyor kendini.Mükemmel olmaya çabalarken, herşeyi elde etmeye çabalarken elde olanlarında kıymetini bilmiyoruz.
    Oysa mükemmellik yanlızca Allaha mahsustur. Bizler hatalarımızla, yanlışlarımızla insanız.Sevgide, sağlıkta,, başarıda ve dostlukta en iyiye ulaşmak için mükemmele ulaşamaksada, en iyisini, en güzelini aramak hakkımız, lakin eğer zorluklar varsa dayanmalıyız, hayatla savaş halinde olmalıyız.

Hayat savaştığımız sürece bize boyun eğer ve bizimle barışık olur. Çünkü hayıtın, yaşamın  kendiside mükemmel değildir ve mükemmelliği, mükemmelim diyenide sevmez.
       En doğru olan iyilik yapabilmek, iyi bir insan olmaya çabalamaktır.Başarı bizim dışımızdaki insanların yüzünde oluşan tebessümde saklıdır.

Hadi gönül dostları gülümseyin.Güzellikler sizlerin olsun. 

Beyza HOŞGÖR

Düşlerime hüzünler el koydu
Deli rüzgarların öfkesinde savruldu bahçelerim ,
Güllerim bir ihanetin girdabında kavruldu.
Bütün sevdiklerimden ayrıyım şimdi.
Bütün sevenlerim kırgın
İflah olmam ben iki gözüm iflah olmam,
Düşmüş içime bir kez  bu sevda
çoban yıldızı
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2009, 01:34:04 ÖS »

Yazı yeğenime ait, üzerinde biraz düzeltme ve eklemeler yaptım, edebiyatı sevsin, araştırsın diye teşvik etmek istedim. Okuyan gönül dostu da yorum yaparsa memnun olurum..

Bütün sevenlerim kırgın
sozedebiyattan
Genel Yetkili
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2009, 05:08:13 ÖS »

BİR GENÇ KIZIN GÜNCESİ

Yürürken düşmeliyim, dizlerim kanamalı, birine tutunmadan ayağa kalkmalı ve kaldığım yerden devam etmeliyim.Bir nehirden geçeceksem başkasının sırtında değil yüzerek geçmeliyim,öğrenmeliyim yüzmeyi, öğrenmeliyim hayatın zorluklarını.
Hayat, yalnız yaşanmıyor, dostlarımız, arkadaşlarımız olmalı.Özellikle arkadaş seçiminde ve ya oluşan arkadaşlığın devamında sorunlar yaşamaktayım.
Doğru insanı bulmak zor, tamam bu sefer aradığımı buldum, bu doğru kişi derken bakıyorsun yanılgıdasın, hayal kırıklığı, düştüğün durum kuyunun dibi.
Doğru kişiyi ararken acaba rastladığım insandamı hata, bana göre doğru dediğim değerler acaba başkasına göre hatamı, yanlışmı.Bende mi yanlışlık ve onlardamı çözemiyorum.
Birini iyi görmek istediğim için ona inanıyorum, değer veriyorum,küçük hatalarını görmeden onu olduğu gibi kabullenmek istiyorum.Beynim o insanın kötü olabileceğini, kabullenmiyor.
Bu sadece dostluk arkadaşlık değil hayatın her alanında böyle.
En doğru olan iyilik yapabilmek, iyi bir insan olmaya çabalamaktır.Başarı bizim dışımızdaki insanların yüzünde oluşan tebessümde saklıdır.

Beyza HOŞGÖR

Arkadaşlık üzerine çok hoş bir paylaşım. Hayatta güzel arkadaşlar, dostluklar diliyorum Beyza...
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2009, 09:41:33 ÖS Gönderen: sozedebiyattan » Logged
türkolog pınar
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2009, 08:25:46 ÖS »

Bu devirde böyle gençleri bulmak zor ama birgün herşeyin düzeliceğine inanıyorum.
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2009, 09:04:02 ÖS »

Ufak tefek imla yanlışları dışında samimi bir yazı. Giriş cümlesi affınıza sığınarak özgün olmamış hocam bununla beraber bu cümlelerde, arkadaşlığı anlattığı bir yazı okuyacağım mesajı da alamadım. Çıkarıp okuduğumda metnin daha başarılı olduğunu fark ettim. Kalemi kuvvetli Beyza'nın diğer cümleleri daha çok hoşuma gitti. Beyza'yı daha başarılı çalışmalarda görme temennisiyle .

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
çoban yıldızı
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2009, 10:30:13 ÖÖ »

Merhaba ben çobanyıldızı, - Bir Gençkızın Güncesi- yazısını yazan daha 12-13 yaşında bir kızımız. Yazısında ufak tefek yanlışlar, kopukluklar vardı, özgün yapısına dokunmadım. Küçük düzeltmelerle olduğu gibi ekledim. Küçük yüreğinde arkadaşlık ve geleceğe dair sezgileri bunlar.
      Yorumlarınız için teşekkürler..   

Bütün sevenlerim kırgın
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM