|
alpmukan
|
 |
« : Ağustos 29, 2009, 01:22:11 ÖÖ » |
|
Saygılar ZEYTİN GÖZLÜ kız
Çok incesin peri kızı... Bir bakışınla ruhsuzlara sevdanın tablosunu çizecek ve yenilmez ordulara mağlubiyet marşını okutacak olan hassas yüreğimi " tıpkı zalim bir üvey annenin küçük ve mahsum olan kız çocuğunu aşağılaması gibi " umursamadan , burnunun ucuyla , öldürürcesine aşağılaman kalbime tarifsiz acılar yaşattı. Oysa ben SENİ istanbula benzetiyordum... Neden iki kelam etmedin ? Her gördüğü güzel kıza vurulan ayran gönüllü bir soytarı değilim ... Çok izanlısın prenses... Sanki ferasetin bütün tonları sende toplanmış ; Tabi yürek umursamaz olunca çok da umurda olmuyor kimsin, necisin , ne istiyorsun demek. Ağlıyorum Zeytin Gözlü ağlıyorum kağıt gibi katlayıp atışını kabullenemiyorum.Kalbinin kafesine girmek isteyen mahsum bir kelebeğin duygu zındanlarında ölümüne şahit oluşunu kaldıramıyorum. Jhack London un Martin Edenini okumanı öneririm o kitapta beni görmek istemesen de belki sanatla uğraştığının farkına varırsın .Biliyor musun Zeytin Gözlü ben de bir şeylerin farkına vardım : gözlerim körmüş iki yıldır kobalt güneşi gibi hiç batmayan eşsiz bir güzelliği görmemişim sadece bir aydır farkına vardım. Gözlerinin ateşiyle kavrulup küle dönen yanık ruhumu gün gelecek bir noktalı virgülün devamı olan şiirlerde , romanlarda ve filmlerde göreceksin. Keşke kalemimden başka kimseye söylemeseydim seni sevdiğimi ,gözlerime sezdirmeseydim , kulaklarımın duymayacağı bir sesle yüreğimin ekseninde yankılansaydı o eşsiz sevdan;keşke gözyaşlarımdan sızdırmasaydım , arkadaşlarım da bilmemeliydi sana amansız ve zamansız vurulduğumu .Merhametini yitirmiş zamana bırakmamalıydım çaresizliğimi .Kendini bir şey zannetmezdi o zaman .Hele sana ,hele sana boş yere açıkladım adını bilmediğim halde ,adını daha yeni yeni koyabildiğim bu duyguyu . Bilmeliydim beklenen sözcüğün hayır olacağını ,bilmeliydim hayallerimin hüsrana garkolacağını ... Karşılıksız sevdamın senin için bir önem ifade etmediği gibi , yokluğunda varlığım da bir anlam ifade etmeyecektir.İnsanları anlamıyordum.Hayata verdiğim anlam olacaktın ve ben o anlamı "tıpkı imkansız gibi" kazanmadan kaybettim . Belki senin güzelliğinde çirkinim, belkide saçmaladığımı zannediyorsundur. Şunu iyi bilesin : varlık adına ne varsa o da yokluktur ;çünkü senden önceki ben yoktu... Düşlediğin erkeğin yerinde olmayı anne sütüne muhtaç olan aç bir bebek kadar istiyorum hem de inleyerek...Düşünüyorumda acaba düşündüğün kişi ne yaptı düşündürecek bir bilebilsem bin katını yaparım ,bir ışık göstersen ölene kadar beklerim ... Gerçekten bir sevdiğin varsa saygı duyuyorum gönül senindir . Artık senden sonra sevmelerin de tadı olmayacak ;zaten sevmeler isyan ettiriyor,beklemeler kahrediyor . Oysa seni ümitsiz sevmek gibi ümit namına beklemekte güzeldi ...Şimdi ben şu kampüsün hain köşelerinde sessizce , binbir düşüncede sensizce gözlerine dalmışım" aklımı baştan alan kömür karası gözlerine ,ömrümü bahara davet eden zeytin gözlerine" Bilmem hangi günahıma kefarettir bu uçuk sevda;zaten yetim hırsızlığa çıksa ay akşamdan doğarmış . Sonu gelmeyen bekleyişlerden bıktım artık ,bıkmalardan usandım artık .Yinede bu dumansı güzergahın ötesinde bir çıkış yolu bulamıyorum .Kınama beni ne olursun ZEYTİN GÖZLÜM Tanrı yazgısıdır bu türlülerin bin birini denedim yinede "o unutmaya" rastlayamadım ...Nasıl unutabilirim ki hem...Doğanın bütün can alıcı renklerinden tut da en nazenin çiçeklere kadar hepsinde ayrı ayrı etkilediğin bakışların var: Ne renklerin ahengini dondururdun bir bakışta ; ne de çiçeklerin benzini soldururdun bir bakışta ... Her aldığım soluktan sonra suskunluk kusuyorum .Şimdi gözlerim kurak bakışlarım ise dona kalmış hatıranda.Senden sonra aldığım her soluk ölüm tadında, bir mülteci yorgunluğu omuzlarıma çöktü bir gün bile geçmiyor sensiz .Ya ömür... Yine de adını her andığımda sabrın adı tebessüm oluyor yanağımda . Ve bütün bunlara rağmen , istiyorum ki her zaman gülesin ; gülüşün boyun gibi selvi olup arşa yükselsin ... Gülüşün bilmediğim adın gibi asil ve sonsuzluk taşıyan bir nefes olsun ... Gülüşün gözlerin gibi derya deniz olsun.Ömrün gülüşünde aksın ...
" VE YÜZÜNDEKİ TEBESSÜMÜ KİRLETMESİN BU SATIRLAR..."
İlteriş Bülent Aydın
|