EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 03:19:57 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: ARAP KIZI  (Okunma Sayısı 830 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlbilge Tonyukuk
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 17, 2011, 01:57:00 ÖS »

Sevgili dostlar,

Yağmur yağıyor İstanbul’da bugün. Yere düşen her damlaya hatıralarım karışıveriyor. “Beni de gör, bak küçücük bir damlanın içindeyim!” dercesine haykırarak…

Damlalar beni 25-30 yıl öncesine götürüyor. “Yağmur yağıyor seller akıyor, Arap kızı camdan bakıyor” şarkısı geliveriyor aklıma birden. O şarkıyı mırıldanıyorum hemen.

Ne çok merak ederdim Arap kızını çocukken... Arap kızı kimdi ve niye camdan bakıyordu sadece? Hayatın içine karışmak, sokaklarda özgürce dolaşmak varken evde niye hapisti? Niye kırlarda alabildiğine koşamıyordu? Bunu sorgulardım çocuk zihnimin elverdiği ölçüde. O zamanlar bilmezdim ki Arap kızlarının yalnız başlarına sokağa çıkma özgürlüklerinin bile olmadığını. Araba sürmeye izinlerinin hiç olmadığını, oy bile kulllanamadıklarını. Vatandaş sayılamadıklarını... bunları bilmiyordum daha...

Sonradan öğrendim toplumların kadına bakış açılarının farklı olduğunu... Bazı toplumlarda kadın baş tacı edilirken bazılarında insan yerine bile konulamadığını... Şiddete maruz kaldıklarını, cinayete kurban gittiklerini, intihara zorlandıklarını...

Hiçbir kadının şiddete maruz kalmadığı, intihara sürüklenmediği bir ülkede yaşamamız ve Arap kızlarının da özgür olabilmeleri dileklerimle...

"Türk Oguz begleri budun eşiding: Üze tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilingin törüngin kim artatı [udaçı erti]?"
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM