edebiyatogretmeni.net forum
Aralık 01, 2008, 07:12:09 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
  Mesajları Göster
Sayfa: [1]
1  Tanışma, Sohbet / Tanışma, Sohbet / Ynt: Modern insanın en büyük sorunu sizce ne? : Temmuz 27, 2008, 11:10:03 ÖÖ
gırtlağına kadar basit günlük mevzukarın içine batmıştır modern insan ve bunu modernlik bilmiştir.her an yetişmesi gereken yerler yetiştirmesi gereken işleri vardır onun. kesret ağacının çetrefilli dalları arasında can çekişmektedir.
2  Tanışma, Sohbet / Tanışma, Sohbet / Ynt: bugün seni anlatan cümle nedir? : Temmuz 27, 2008, 11:06:29 ÖÖ
dünyaya bu kadar meyil neden?
3  Tanışma, Sohbet / Tanışma, Sohbet / Ynt: edebiyat okumasaydınız ne okumak isterdiniz? : Temmuz 27, 2008, 11:03:10 ÖÖ
psikoloji yahut tarih okumak isterdim
4  Sınavlar, Testler / Öğretmen Sınavları / Ynt: 2008 Anadolu ve Fen Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı : Temmuz 25, 2008, 04:52:09 ÖS
arkadaşlar anadoluya geçecek arkadaşların dikkatine  
bugün 2008 özür grubu tayinleri kılavuzu güncellenerek yayınlandı. fakat bir ilginçlik var: eş durumundan tayin başvuruları 20 ağustosta bitiyor.diger dönemse 10-21 ocak tarihleri arasıanadolu öğretmen atamaları ise bu hızla giserse eylül başını bulacak bu durumda il dışı veya aynı il içinde başka ilçeye tayin isteyen öğretmen arkadaşlar eşlerinden en az bir dönem ayrı kalacaklar tayin ve eş durumu çıkmazı böyle bu durumda olan arkadaşların dikkatine...
5  Sınavlar, Testler / Öğretmen Sınavları / Ynt: 2008 Anadolu ve Fen Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı : Temmuz 18, 2008, 07:20:12 ÖS
bu atama işi oldukça savsaklandı.şimdiye kadar herşeyin belli olması gerekirdi.biz uğraşalım didinelim sonra da beklemekten patlayalım. ben meslek lisesinde çalışan biri olarak sabır taşımın çatlamak üzere olduğunu söyleye bilirim 80 aldım sınavdan bursa için ne kadar şansım var merak içindeyim bursadan kise var mı?
6  Sınavlar, Testler / Öğretmen Sınavları / Ynt: 2008 Anadolu ve Fen Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı : Temmuz 02, 2008, 10:01:25 ÖÖ
sınav oldukça zordu ve ne yazık ki sınav sonrasında hepimizin kafasında soru işaretleri var.işin ilginç tarafı edebiyat branşı için tabanın her zaman yüksek olması.geçen yılın taban puanlarına baktım bursa ili mesela 80 den aşağı atanan yok atama işi de hepimiz için sanırım sıkıntılı olacak. ayrıca bu sınavın anaca hizmet edip etmediği de bir hayli tartışılacak gibi görünüyor.
7  Tartışma / Kültür Sanat / Ynt: EN SON OKUDUÄžUMUZ KİTAPLARLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİZ : Mart 31, 2008, 10:02:45 ÖS
Şu an Elif Şafak'ın Baba ve Piç romanı var. Ermeni meselesini ele alıyor,Şafak.romanı henüz bitirmedim ama teknik açıdan roman kurgusu oldukça iyi.fakat yazarın meseleye yaklaşımı değişik. yazar tarafsız olmaya çalışıyor, her iki tarafın da tezlerine yer vermeye çalışıyor ama sanki ibre ermenilerden tarafa daha fazla kayıyor. ama okuma zevki açısında iyi bir roman diyebilirim.
8  Tartışma / Kültür Sanat / Ynt: EN SON OKUDUÄžUMUZ KİTAPLARLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİZ : Mart 31, 2008, 09:52:45 ÖS
üstad 66 pamuk hakındaki görüşlerinize katılıyorum. iki kitabını yarıya kadar ancak okuyabildim.sonra buraktım.
ama sonuçta bu bizim işimiz aynı zamanda bu nedenle eleştirebilecek kadar romanlarını bilmek gerekiyor zannımca.
ben bir peyami safa hastasıyım. bütün eserlerine kefilim desem abartmam herhalde...
9  Tanışma, Sohbet / Tanışma, Sohbet / Ynt: sevgi nedir : Mart 31, 2008, 09:46:45 ÖS
sevgi, herşeyi hakkını vererek yaşamaktır.
10  Tanışma, Sohbet / Tanışma, Sohbet / insan mutlu olmak için ne yapmalı : Mart 31, 2008, 03:50:33 ÖS

mutluluk mümkün mü?
yoksa bir ütopya mı?
yoksa insan mutluyken, mutlu olduÄŸunu mu zanneder?
mutluluk çok mu kolaydır?
ne dersiniz?
11  Tanışma, Sohbet / Tanışma, Sohbet / Ynt: Rindane yaÅŸam tarzını mı seversiniz aşıkane yaÅŸam tarzını mı? : Mart 30, 2008, 11:57:13 ÖS
ya rab belayı aşk ile kıl aşina beni
bir dem bela-yı aşktan etme cüda beni

diyorum kısaca... her gerçek aşık rinddir. belki soru rindane hayat yarzı mı, zahidane hayat tazımı diye olabilirdi.

12  Tanışma, Sohbet / Tanışma, Sohbet / Ynt: SİZCE EN GÜZEL DAVRANIÅž NEDİR? : Mart 30, 2008, 11:46:16 ÖS
Bence en güzel davranış edebli (edb) olmaktır. yani Eline Diline Beline sahip olmaktır.
13  Tartışma / Çöp Kutusu / Ynt: EDEBİYAT'TA İSLAMİYETİN YERİ NEDİR SİZCE? : Mart 29, 2008, 10:54:02 ÖS
Dini ayrı düşünmekten ziyade meseleye şu açıdan da bakılabilir. Estetik açıdan değerlendirdiğimizde edebiyat üç sac ayağı üzerinde yükselir. 1- İnsan 2-Tabiat 3- Hayat
Edebiyat, ilk önce insan olduğu için sonra insan tabiatla etkileşim halinde olduğu için yani hayatı ortaya koyduğu için vardır. Dinse hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Ama şunu da unutmamak gerekir ki İslamiyet ortada yokken de Arap yarımadasında çok güçlü bir edebiyat vardı.
Divan edebiyatına gelince, onun asıl kaynaklarından birisi dindir. Divan edebiyatı; hadisten, fıkıhtan, kelamdan, kıssa-i enbiyadan ve daha birçok dini kaynaktan faydalanır. Ayrıca divan ÅŸairlerinin medrese eÄŸitimi aldıkları düşünülürse dini ilimler açısından oldukça zengin bir birikime sahip oldukları ortaya çıkar. Zira divan ÅŸairleri(bir çoÄŸu) bu birikimi ÅŸiirleriyle ortaya koyarlar.  
14  Tanışma, Sohbet / Tanışma, Sohbet / Ynt: Yalnızlık : Mart 24, 2008, 11:34:33 ÖS
yalnızlık ezeli ve ebedi bir hastalık, yalnızlık paylaşılmaz paylaşılsa yalnızlık olmaz
Sayfa: [1]
Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!