Mesajları Göster
|
|
Sayfa: [1]
|
|
4
|
Sınavlar, Testler / Öğretmen Sınavları / Ynt: 2008 Anadolu ve Fen Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı
|
: Temmuz 25, 2008, 04:52:09 ÖS
|
arkadaşlar anadoluya geçecek arkadaşların dikkatine bugün 2008 özür grubu tayinleri kılavuzu güncellenerek yayınlandı. fakat bir ilginçlik var: eş durumundan tayin başvuruları 20 ağustosta bitiyor.diger dönemse 10-21 ocak tarihleri arasıanadolu öğretmen atamaları ise bu hızla giserse eylül başını bulacak bu durumda il dışı veya aynı il içinde başka ilçeye tayin isteyen öğretmen arkadaşlar eşlerinden en az bir dönem ayrı kalacaklar tayin ve eş durumu çıkmazı böyle bu durumda olan arkadaşların dikkatine...
|
|
|
|
|
6
|
Sınavlar, Testler / Öğretmen Sınavları / Ynt: 2008 Anadolu ve Fen Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı
|
: Temmuz 02, 2008, 10:01:25 ÖÖ
|
|
sınav oldukça zordu ve ne yazık ki sınav sonrasında hepimizin kafasında soru işaretleri var.işin ilginç tarafı edebiyat branşı için tabanın her zaman yüksek olması.geçen yılın taban puanlarına baktım bursa ili mesela 80 den aşağı atanan yok atama işi de hepimiz için sanırım sıkıntılı olacak. ayrıca bu sınavın anaca hizmet edip etmediği de bir hayli tartışılacak gibi görünüyor.
|
|
|
|
|
7
|
Tartışma / Kültür Sanat / Ynt: EN SON OKUDUĞUMUZ KİTAPLARLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİZ
|
: Mart 31, 2008, 10:02:45 ÖS
|
|
Şu an Elif Şafak'ın Baba ve Piç romanı var. Ermeni meselesini ele alıyor,Şafak.romanı henüz bitirmedim ama teknik açıdan roman kurgusu oldukça iyi.fakat yazarın meseleye yaklaşımı değişik. yazar tarafsız olmaya çalışıyor, her iki tarafın da tezlerine yer vermeye çalışıyor ama sanki ibre ermenilerden tarafa daha fazla kayıyor. ama okuma zevki açısında iyi bir roman diyebilirim.
|
|
|
|
|
8
|
Tartışma / Kültür Sanat / Ynt: EN SON OKUDUĞUMUZ KİTAPLARLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİZ
|
: Mart 31, 2008, 09:52:45 ÖS
|
|
üstad 66 pamuk hakındaki görüşlerinize katılıyorum. iki kitabını yarıya kadar ancak okuyabildim.sonra buraktım. ama sonuçta bu bizim işimiz aynı zamanda bu nedenle eleştirebilecek kadar romanlarını bilmek gerekiyor zannımca. ben bir peyami safa hastasıyım. bütün eserlerine kefilim desem abartmam herhalde...
|
|
|
|
|
13
|
Tartışma / Çöp Kutusu / Ynt: EDEBİYAT'TA İSLAMİYETİN YERİ NEDİR SİZCE?
|
: Mart 29, 2008, 10:54:02 ÖS
|
|
Dini ayrı düşünmekten ziyade meseleye şu açıdan da bakılabilir. Estetik açıdan değerlendirdiğimizde edebiyat üç sac ayağı üzerinde yükselir. 1- İnsan 2-Tabiat 3- Hayat Edebiyat, ilk önce insan olduğu için sonra insan tabiatla etkileşim halinde olduğu için yani hayatı ortaya koyduğu için vardır. Dinse hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Ama şunu da unutmamak gerekir ki İslamiyet ortada yokken de Arap yarımadasında çok güçlü bir edebiyat vardı. Divan edebiyatına gelince, onun asıl kaynaklarından birisi dindir. Divan edebiyatı; hadisten, fıkıhtan, kelamdan, kıssa-i enbiyadan ve daha birçok dini kaynaktan faydalanır. Ayrıca divan şairlerinin medrese eğitimi aldıkları düşünülürse dini ilimler açısından oldukça zengin bir birikime sahip oldukları ortaya çıkar. Zira divan şairleri(bir çoğu) bu birikimi şiirleriyle ortaya koyarlar.
|
|
|
|
|