Ama bunun 2 mislini sözlü notunda senden çıkarır(bu alanda öğretmene karışılmaz).
Hocam, öğretmen sözlü notunu verirken yazılı notlarını göz önünde bulundurur. Yazılı notlarının ortalamasından düşük sözlü notu veremez.
hocam bildiğim kadarıyla bu ilk öğretim yönetmeliğinde vardır.Lisede böyle bir durum söz konusu değildir.Yönetmeliğe bakarsanız bunu göreceksiniz.
Sözlü Sınavlar
Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf
Gecme ve Sınav Yönetmeliği
Madde 21 – Bir dönemde öğrencilere her dersten en az bir sözlü sınav puanının verilmesi esastır. Dersin özelliğine göre ve imkânlar ölçüsünde daha çok sözlü puanı da verilebilir. Sözlü sınav için başlı başına bir ders saati ayrılmaz. Sözlü puanı, öğrencilerin sosyal etkinliklerdeki çalışmaları, derse hazırlıkları, ders içindeki etkinlikleri ve dersle ilgili araştırma çalışmaları değerlendirilerek verilir ve sonuç öğrenciye bildirilir.
burada söylediğiniz duruma dayanak oluşturacak bir husus göremedim.Eğer bunun bir yönetmeliği varsa yönetmeliği söyleyebilir misiniz.Bu sözlü notları konusu sürekli tartışılıyor.Eğer bir madde varsa lütfen paylaşın...