çolpan
Jr. Member

Sensiz geçen günlerin kazası yok...
|
 |
« Yanıtla #150 : Mart 07, 2008, 04:04:56 ÖS » |
|
Rahatlık...
|
|
|
|
|
|
Vatan; ne Türkiyedir Türkler'e ne Türkistan, Vatan; büyük ve müebbet bir ülkedir:TURAN!
|
|
|
|
raiÅŸ
|
 |
« Yanıtla #151 : Mart 07, 2008, 05:00:12 ÖS » |
|
anlaşılan ögretmensiziniz
|
|
|
|
|
|
söLéDikLérimDén çok sakLaDıkLarımDa sakLıyım .. wé qizLéDikLérimDé qizLiyim .. ßéni anLamak iÇin konu$tukLarımDan çok sustukLarıma kuLak wérin
|
|
|
|
siyahsemazen
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #152 : Mart 07, 2008, 07:00:06 ÖS » |
|
siyah giyinmeyi seven eblisesi karakterini yansıtan biri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rüveyda...
|
 |
« Yanıtla #153 : Mart 07, 2008, 07:46:19 ÖS » |
|
Çolpan İLHAN ve yanında Attila İLHAN
|
|
|
|
|
|
Birgün nehirler gibi çağlayarak derinden...
|
|
|
|
LiLyum
|
 |
« Yanıtla #154 : Mart 07, 2008, 11:36:21 ÖS » |
|
gerçekleri görmeyi tercih eden biri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LiLyum
|
 |
« Yanıtla #155 : Mart 07, 2008, 11:38:12 ÖS » |
|
onurlu ve güven veren
|
|
|
|
|
|
|
|
|
çolpan
Jr. Member

Sensiz geçen günlerin kazası yok...
|
 |
« Yanıtla #156 : Mart 08, 2008, 10:53:31 ÖÖ » |
|
Kelebek (Lütfen bir daha Atilla İlhan yazmayın, gururum inciniyor  Siz nasıl edebiyatçısınız ya hu  )
|
|
|
|
|
|
Vatan; ne Türkiyedir Türkler'e ne Türkistan, Vatan; büyük ve müebbet bir ülkedir:TURAN!
|
|
|
|
AYDIN
|
 |
« Yanıtla #157 : Mart 08, 2008, 12:18:33 ÖS » |
|
Muhabbetle bakan kusur görmez. Yeter mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raiÅŸ
|
 |
« Yanıtla #158 : Mart 08, 2008, 09:11:24 ÖS » |
|
kendisini kolay kolay belli ettirmeyen biri sanırım(ne resim var ne de başka birşey)
|
|
|
|
|
|
söLéDikLérimDén çok sakLaDıkLarımDa sakLıyım .. wé qizLéDikLérimDé qizLiyim .. ßéni anLamak iÇin konu$tukLarımDan çok sustukLarıma kuLak wérin
|
|
|
|
LiLyum
|
 |
« Yanıtla #159 : Mart 08, 2008, 09:27:52 ÖS » |
|
duygularını kontrol etmeyi bilen,mantıklı davranmaya gayret eden biri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raiÅŸ
|
 |
« Yanıtla #160 : Mart 08, 2008, 09:50:13 ÖS » |
|
sözlük anlamı : Gözleri uzağı iyi gören, ilerigörüşlü
meşhur özbek şairlerinden biri. tam adı abdülhamid süleyman çolpan diye hatırlıyorum. çolpan aslında mahlası. şiirleri türkiye'de, türk kültürünü araştırma enstitüsü tarafından neşredilmiştir. içinde "cenge türkistan, senge ne boldı/ seher vaktıda güllering soldı" mısraları geçen ve türkistan marşı olarak bilinen şiirinin yanında en meşhur şiirlerinden biri de şudur:
"külgen başkalardır yığlagan menmen oynagan başkalardır inlegen menmen erk erteklerin işitken başka kulluk koşugun tinlegen menmen başkada kanat bar, kökke uçadır şahlarga konadır, bağda yayraydır sözleri sadefdek, tavuşu naydek kuyini her yerde elge sayraydır mende de kanat bar, lakin bağlangan şah yokdur, bağ yokdur, kalın duvar bar sözleri sadefdek, tavuşu naydek kuyim bar, unı da duvarlar tingler erkin başkalardır, kamalgan menmen hayvan katarında sanalgan menmen"
türkiye türkçesi'ne çevirince -hata etmiyorsam- şöyle:
"gülen başkalarıdır, ağlayan benim oynayan başkalarıdır, inleyen benim mutluluk masallarını işiten başka, esaret türküsünü dinleyen benim. başkalarında kanat var, göğe uçar dallara konar, bağda yayılır (?) sözleri sedef gibi, sesi ney gibi şarkısını her yerde söyler. bende de kanat var, lakin bağlanmış bağ yoktur, dal yoktur, kalın duvar var sözleri sedef gibi, sesi ney gibi şarkım var, onu da duvarlar dinler mutlu olan başkalarıdır, hapsedilen benim hayvan katarında sayılan benim".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaknüs
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #162 : Mart 08, 2008, 10:03:05 ÖS » |
|