|
CananYE
Ziyaretçi
|
 |
« : Ağustos 25, 2008, 08:51:17 ÖS » |
|
[/b][/i][/u] Basit bir soru ile başlıyorum: Kafacan'a Ali'yi yakalama görevi verilmiştir. Ne var ki Ali ikiz kardeşi Veli ile aynı evde oturmaktadır ve bu ikizleri birbirinden ayırtetmek olası değildir. Kafacan ikizlerden birinin daima yalan söylediğini bilmektedir, diğerinin yalancı mı, doğrucu mu olduğu bilinmemektedir. Kafacan ikizlerden sarı kazaklı olana sorar: "Adınız Ali mi?" Sarı kazaklı "Evet" der. Kafacan daha sonra aynı soruyu kırmızı kazaklıya sorar, kırmızı kazaklının ne yanıt verdiğini biz duyamıyoruz. Fakat Kafacan kırmızı kazaklının yanıtını duymuştur, bu nedenle Kafacan "Pekala Ali, şimdi seni yakalamılıyım" der. Kafacan bu sözü kırmızı kazaklıya mı sarı kazaklıya mı söylemiştir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CananYE
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2008, 09:42:08 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suclu52
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2008, 09:58:41 ÖS » |
|
bilip bilmediğimizi nasıl anlayacağız?
|
|
|
|
|
|
24 Kasım - 05 Aralık Vizelerim başlıyor. Sondan bir önceki vize dönemim. Hadi hayırlısı...
|
|
|
|
CananYE
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2008, 09:59:43 ÖS » |
|
Siz cevaplayın ben doğru ya da yanlış derim, tabii cevabı bulursam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lαякαsση
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2008, 10:01:29 ÖS » |
|
kırmızı kazaklı da evet dese, yine bulamaz demek ki hayır dedi. ama hadi yalan söylüyorsa??
sorunun cevabı net değil ki yahu
|
|
|
|
|
|
Şem'i Gör kim Yanmadan Yandırmadı Pervâneyi..
|
|
|
|
CananYE
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2008, 10:03:57 ÖS » |
|
Net net  Düşünün bakalım biraz... Gece gece beynimizi yoralım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naz-1987
Newbie
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2008, 10:03:00 ÖS » |
|
SARI KAZAKLI
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2008, 08:12:22 ÖS Gönderen: siyahsemazen »
|
|
|
|
|
|
türkiye
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2008, 10:06:55 ÖS » |
|
Sarı kazaklı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
turgaycetin
Newbie
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2008, 10:39:40 ÖS » |
|
kırmızı kazaklı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ebruyum
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2008, 06:19:45 ÖS » |
|
Enterasan bir soru..
|
|
|
|
|
|
Kiligin kiyafetin sarmadi beni Soyledigin turkuler bizim turkumuz degil Baska cesmelerden doldurmussun tasini Yureginde nakis yok, aci yok bizden Bulutlar rahmetini kesmeden yavas yavas iNsanlar selamini esirgemeden Savus git icimizden... (Yavuz Bulent Bakiler)
|
|
|
|
CananYE
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2008, 06:27:12 ÖS » |
|
kırmızı kazaklı da evet dese, yine bulamaz demek ki hayır dedi. ama hadi yalan söylüyorsa??
sorunun cevabı net değil ki yahu
Eğer kırmızı kazaklı da evet demiş olsaydı kimin yalan söylediğini anlamak mümkün olmayacaktı. Kafacan kimin Ali olduğunu anladığına göre kırmızı kazaklı hayır demiş olmalıdır. Sarı kazaklı Ali olamaz, çünkü o zaman hem sarı, hem kırmızı kazaklı doğru söylemiş olurdu(sarı [Ali] evet, kırmızı hayır dediği için), oysa en az birinin yalancı olması gerekiyor. Sarı kazaklı Ali değilse kırmızı kazaklı Ali'dir, her ikisi de yalan söylemektedir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2008, 06:30:45 ÖS Gönderen: Aybüke »
|
|
|
|
|
|
CananYE
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2008, 06:28:39 ÖS » |
|
Bay X balık avından döndüğünde "tuttuğum balıklardan ikisi dışında hepsi lüfer,ikisi dışında hepsi kefal,
ikisi dışında hepsi uskumru" diyor . Bay X kaç tane balık tutmuştur?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ebruyum
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2008, 06:32:21 ÖS » |
|
Hepsinden birer tane tutmus.. Yanit zaten sorunun icinde...
lufer,kefal,uskumru
|
|
|
|
|
|
Kiligin kiyafetin sarmadi beni Soyledigin turkuler bizim turkumuz degil Baska cesmelerden doldurmussun tasini Yureginde nakis yok, aci yok bizden Bulutlar rahmetini kesmeden yavas yavas iNsanlar selamini esirgemeden Savus git icimizden... (Yavuz Bulent Bakiler)
|
|
|
|
CananYE
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2008, 06:34:12 ÖS » |
|
Hepsinden birer tane tutmus.. Yanit zaten sorunun icinde...
lufer,kefal,uskumru
Yeni bir soru eklemeniz gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ebruyum
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 21, 2008, 06:46:34 ÖS » |
|
Sen sen olmadan once ben olsaydim ben ben iken ben sen olsaydim sen ne olurdun?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|