EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:21:14 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yazım - Noktalama başlığı  (Okunma Sayısı 2730 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bayrak_hoca
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 13, 2008, 05:01:41 ÖS »

Bu forumda yazım noktalama başlığı açılmalı değil mi?
halil236
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2008, 05:47:24 ÖS »

Evet, açılmalı. Bu konuda duyarlı arkadaşlar birikimlerini, tereddütlerini ve uyarılarını bu başlık altında dile getirebilmeli.

Ayrıca edebiyat öğretmenlerinin forumunda yazım konusunda biraz daha duyarlı olunmalı. Biz bu işin eğitimini veren kişiler olarak bu konuda savruk davranırsak derdimizi kime anlatabiliriz ki...

Sadece bizim forumumuzda değil internet dünyasında kangren haline gelmiş yanlış alışkanlıklar ortaya çıkıyor. Sürekli büyük harfle yazma, de bağlacı konusundaki duyarsızlık, anlamsız kısaltmalar, cümlelerin, özel adların küçük harfle başlatılması gibi. Biz bu akışa bir dur diyelim. Suya bir taş atalım. Dağılan dalgacıklar belki akıntıyı tersine çevirir.
Edebiyat Öğretmeni
Site Yöneticisi
VIP Üye

Calİmero

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2008, 06:46:03 ÖS »

Buna ilk önce bu siteden başlayalım. Çünkü maalesef bu sitede bile yazım ve noktalama hatası yapan edebiyat öğretmeni arkadaşlarımız var.
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2008, 06:33:37 ÖS »

Ben düşüncemi söylüyorum, "herkez" yazılmaz, "herkes" yazılır. Bir başlangıç olsun güzel günleree... Göz kırpan
fuzuliye
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2008, 11:47:17 ÖS »

Çok kötü oldum şu an.  Kahkaha Dada ve "hep beraber" sözcüğü... Çok yakışmış tebrikler.  Kahkaha Ürettiğin fikirleri okumaya doyamıyoruz, sen üret biz bakarız. Savunduğun düşünce herkes birbirini eleştirebilir düşüncesi ama en ufak bir müdahaleye gelemiyorsun. E öyle olunca da kurallara uymaktan vazgeçeceksin tabi. Kurala uymak kim sen kim de kuraldan bahsediyorsun!
meryozcan
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2008, 09:28:10 ÖÖ »

Sevgili arkadaşlar hatalara çözüm bulmak dururken kendimizi hatanın içinde bulmak gönül kırıyor...biz bir aileyiz( anaçlığım tuttu yine  Göz kırpan )

Yazım noktalama gerçekten önemli bir konu...Açık söyleyeyim zaman zaman hiçbir kural tanımadan yazmak da hoşuma gidiyor nedendir bilmem...mesela özellikle forumda küçük harfle başlamak...

Şiir okumayı çok seviyorum.Öyle şiirler karşıma çıkıyor ki küçük harfle başlanmış imlasız, bu şiirleri okurken kendimi olabildiğine özgür hissediyorum ...

İmla ve noktalama edebi bir yazıda olması gereken olmazlardandır...Alışkanlık halini almazsa arada bir kural dışılıklar yapılması beni pek rahatsız etmiyor görmezden gelebiliyorum...O an ki ruh haline bağlı...Kıl olduğum bir zamanımda karşıma kıl olduğum bir insanda görmüşsem bu hatayı karşı atağa geçebiliyorum...Sonuçta insanız her türlü duygulara sahibiz ve dört dörtlük 'mükemmel' değiliz .Bu yüzden de karşıdan mükemmellik beklemek doğru değil diye düşünüyorum...Gördüğümüz hataları kırıcı olmadan güzel bir üslupla dile getirme şansına sahibiz...Bir tebessüm ve iyi niyet bildiren bir sözcükle bu işi kolaylıkla halledebiliriz...

Hoşgörü ve samimiyet aramızda uçurumların oluşmasını önleyecektir...
Dostça en az hata ile birlikte forumda yazışma dileğiyle...
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2008, 09:32:50 ÖÖ Gönderen: meryozcan » Logged
minerva_dada
VIP Üye

sevgisiz asla.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2008, 08:02:21 ÖS »

Kızgın
meryozcan
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2008, 10:09:48 ÖS »

Sırıtan
bayrak_hoca
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2008, 11:58:39 ÖS »

E hani böyle bir başlık... Herkes iyi olur, hoş olur dedi, bizi duyan biri yok mu?
rüveyda...
Sürekli Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2008, 11:33:10 ÖS »

Gerçekten bazen bizlerin de gözünden kaçan yazım hataları oluyor;ama bazı arkadaşlarınki bunlardan çok farklı.Okurken de gerçekten düşünüyorum:''Acaba bunları yazan gerçekten bir öğretmen mi?''diye...

Gitti,gelmez bahar yeli şarkılar yarıda kaldı...
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM