edebiyatogretmeni.net forum
Kasım 21, 2008, 07:43:46 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavına Nasıl Çalışalım?  (Okunma Sayısı 1263 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
narses
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 06, 2008, 12:58:38 ÖS »

Göz kırpanÖzellikle sınav  son senelerde giren ve hazırlanan arkadasların tavsiyelerine ihtiyacım var yardımcı olurlarsa sevinirim.

Kaynak belirtirseniz iyi olur.... Edebiyat  için özellikle sınırlandırma yapabileceÄŸimiz  bir kaynak var mı? Sırıtan
sabah78
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2008, 12:21:27 ÖÖ »

Sayın Hocam,
Eğitim Bilimlerine KPSS kaynaklarından bir defa bakman yeterli. 3-4 saatini alır. Sonra yüzeysel olarak inkılap tarihine bakmalısınız. Bunun için de birkaç saat ziyadesiyle yeter. Herhangi bir ÖSS kaynağından bakabilirsiniz. Edebiyattan ise zaten yaparsınız. Seçmelik soruların sayısı beş- on arası. Bunun için Büyük Türk Klasikleri Ansiklopedisi'ne birkaç saat göz atmanız yeter de artar bile...

Saygılar...
Edebiyat Öğretmeni
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2008, 11:33:30 ÖÖ »

Keşke bu kadar kolay olsaydı sabah78 hocam:(
narses
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2008, 06:51:39 ÖS »

Keşke bu kadar kolay olsaydı sabah78 hocam:(

Sırıtan Sırıtan Sırıtan Ney
ahmer
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2008, 10:51:15 ÖS »

tarih belirleyiciydi hocam, neredeyse tamamen ezberdi. Ama hemen hemen her kaynakta vardı. Edebiyatta kıyıda köşede kalmış birkaç soru vardı. ben yalnız tarih çalışmıştım. eğitim bilimlerinde de ölçme ve değerlendirme biraz zorluyorlar. Ranjı sordular mesela. ama iki seneki önceki sorulardaydı galiba. Alan bilginizde sorun yoksa tarih ve biraz eğitim yeter.

artık bize başka bir hayat lazım
Edebiyat Öğretmeni
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2008, 03:20:48 ÖS »

Açıkçası kaygı çok fazla olduğu için konulara yoğunlaşamıyorum bile. Nefret ediyorum böyle sınavlardan. Sanki anadolu lisesindeki öğretmende yeterlilik aranıyor ya da o yeterli, bizler de öylesine öğretmen olmuş öğretmenleriz.
narses
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2008, 11:17:15 ÖÖ »

.................... Sırıtan
edebiyaçı07
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2008, 08:52:45 ÖS »

Arkadaşlar,acaba yeni atama yapacaklar mı?Bilgisi olan var mı?Bu sene yeniden sınav açarlar mı?
Edebiyat Öğretmeni
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2008, 11:13:29 ÖS »

Normalde sınav 2 yılda bir yapılır. Ancak seneye Anadolu liselerinde yeni sınıflar açılacağı için yeni öğretmen ihtiyacı da olacaktır. Aslında bir sürü ihtimal var.
1. Eylül atamasından arta kalanları atarlar.
2. Eylül atamasından arta kaanları atarlarsa puanı yüksek olup ilçeye veya kötü bir yere giden bir öğretmen puanı kendinden daha alçak biri il merkezine atanırsa dava açar ve atamalar iptal olur.
3. Yönetmeliği değiştirip Anadolu liselerine sınavsız öğretmen alırlar.
4. Eski yönetmelikte olduğu gibi mülakatla alırlar.
5. 2005 ve 2008'de yaptıkları hatayı örtmek için belli bir süre Anadolu lisesinde çalışanlara hak tanınır.
6. 2 yıl şartı aranmaksızın öğretmen ihtiyacı var diye sınav açarlar.
7. Bir ÅŸey bulurlar elbet.  Kararsız  Ney
Fuzuliye
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2008, 05:26:17 ÖS »

Kahkaha
Edebiyat Öğretmeni
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2008, 06:21:45 ÖS »

Vallah öyle kardeş. bulup buluşturuyorlar bir şeyler. Sağolsunlar bizi bu konuda düşündürmüyorlar. Ama daha sonra kara kara düşünmemize izin veriyorlar.
aytoldı
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2008, 09:40:20 ÖS »

Atama yapılırsa bizim okulda bir edebiyatçıya ihtiyaç var, aklınızda bulunsun.
Bu forumdan bir arkadaşımla çalışmaktan zevk duyarım Gülümseme

Ankara/Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesi

Bu Ay Toldı aydı, söz asgı ulug
Yirinçe tüşürse bedütür kulug
aslı
Full Member

ne kavgam bitti ne sevdam

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2008, 08:06:39 ÖS »

valla ben de anadolu lisesindeyim  bu atamalarla geçtim ama keÅŸke hiç geçmeseydim.sınıfların çoÄŸu fen sınıfı valla kendimi luzumsuz gibi hissediyorum(hissettiriyorlar) .Ayrıca şımarık bencil bir yığın öğrenci.sosyal etkinlik delisi idare...
Edebiyat Öğretmeni
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2008, 09:26:18 ÖS »

Arkadaşlar tek tavsiyem eğer buunduğunuz okuldan memnunsanız -bu okul meslek lisesi de olabilir- hiç ayrılmayın. aslı hocamın dediği gibi şımarık, bencil bir yığın öğrenci. Dersi dinlemeleri için sadece öss lafı geçmesi gerek. "Burada bir şeyler öğreniyoruz." mantığı yok olmuş. Okula diploma için geliyorlar. Bilgi almak için dershaneye gidiyorlar Tüm okulun dershaneye göre ayarlanmasını istiyorlar. (Ders giriş çıkışlarının mesela) Dershanedeki öğretmenlere daha çok saygı duyuyor ve güveniyorlar. Biz ödev verdiğimizde yapmıyor ama dershane ödev verdiğinde teneffüste bile yapmaya çalışıyor.
tekrar yazıyorum. Eğer yerinizden memnunsanız hiç kıpırdamayın. Hem zaten anadolu lisesilerinin seçiciliği kalmadı. Seçilmiş öğrenci derseniz sosyal bilimler, fen, anadolu öğretmen liselerine gidin derim ben. Bütün yaz heyecanla beklememin hiçbir mantığı yokmuş. Benim gördüğüm duyduğum hiçbir öğretmen anadolu liselerinden memnun değil.

İşte tüm bunlar yüzünden fazla takmayın. Kasmaya hiç gerek yok.

NOT: Şu günlerde aklıma gelen şey: Bundan 40-50 yıl sonra Can Dündar gibi biri bir belgesel çekse "İşte o günlerin öğretmenleri büyük bir heyecan içinde sınava girdiler. Kazananlar da büyük bir heyecan içinde okullarına gittiler. Ama onları kötü bir sürpriz bekliyordu; çünkü hiç biri okullarından ve öğrencilerinden memnun kalmayacaktı..." gibi cümle kurardı oluyor.

« Son Düzenleme: Ekim 31, 2008, 09:32:21 ÖS Gönderen: Edebiyat Öğretmeni » Logged
turgaycetin
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 31, 2008, 09:46:26 ÖS »

hocam dediğinize katılıyorum eğer ki okulundan memnunsan hiç değiştirme seni ders yok diyecekler o okuldan o okula gönderecekler ve ya okulda dersin az olacak ve haftaya yayılmış olacak benzeri durmlar gideceğin okulu iyi biliyorsan sınava gir değilse boş sınav bu aynuı zamanda sınava çalışmana da gerek yok bir edebiyat öğretmeni bu sınavı rahatlıkla hiç çalışmadan veya sıkıntı etmeden geçer
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Hosting Hizmetleri Saglik
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!