Aslında bugün biz de burnumuzdan soluduk . Sınavsız geçtiği için dediğin kişilerdenim ben de . Bizden önce beş yıl sınavsız geçildi zaten Anadolu bölümüne . Ben aynı okulun Meslek bölümünden Anadolu bölümüne geçtim sadece .Önceki yıllarda sınavsız gelip " biz Anadolu öğretmeniyiz " diyen arkadaşlarımız vardı . Biz de Anadolu öğretmeniyiz diyelim bari dedik .

Sonra mı ne oldu ? Hayatımda değişen hiçbir şey olmadı . Ne ders bakımından ne öğrenci kalitesi bakımından . Bir sabah dediler ki sizin ilişiğinizi keseceğiz . Çünkü siz 2005 'te Anadolu kadrosuna geçtiniz . Şubatta geçenlere söz yok , 2004, 2003, 2002 'de geçenlere de . Hatta biz bu ilişik kesme yazısını aldığımızda sınavsız olarak tekrar bu yıl atama yapıyorlardı Anadolu Liselerine . Neyse suçluymuşuz sınavsız geçtik diye . Sadece biziz ya sınavsız geçenler . Problem çözüldü böylece . ilişiklerimizi kesmekten vaz geçtiler sonra . Sınava girin bakalım geçer not alabilecek misiniz ? dediler . Sanki biz sınavsız geçen öğretmenler (2005 'te atananlar ) hiçbir şey bilmiyoruz .
Girdik sınava geçer notu aldık . Bütün yaz bekledik bakalım bu yıl ne olacağız , bizi il emrine alıp nereye gönderecekler diye . Hepiniz beklediniz biliyorum bu atamaları . Hepimizin tatili zehir oldu . İki gün sayfa açılsın diye bekledik . Sonra sayfa açıldı iftara kalmış 20 dakika .Arada deneyeyim dedim bakalım boş okul var mı ? eski kadroma dönebilecek miyim diye . Üç yıl çalıştık o kadroda bizler , daha öncede meslek bölümünde bir o kadar çalışmıştım . Bilgisayar dedi ki bana " ATAMA İSTEYEMEZSİN."
Burnumuzdan soluyoruz doğru . Çünkü atama için başvuru bile yapamıyorduk nerdeyse . bu arada daha önceki yıllarda sınavsız atanan arkadaşların il içinde çok iyi okullara tayinleri çıktı . Bize eski kadromuz bile çok görülüyor .
Dertleşeyim istedim . ilgilenenlere teşekkürler .