emreçürük
Newbie
|
 |
« Yanıtla #15 : Aralık 08, 2007, 04:22:13 ÖS » |
|
da sorular nerde
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cilcikozer
Newbie
|
 |
« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2007, 06:16:35 ÖS » |
|
KARDEŞİM BUNU BURAYA KOYDUNUZ DA SORULARI NERDE BUNUN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muhammed YILDIRIM
|
 |
« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2007, 07:29:48 ÖS » |
|
Sanırım admin buraya soru koymaz ve bazı şeyler de bizden beklenir.
|
|
|
|
|
|
İmza atmayı sevmem parmak bassam olur mu?
|
|
|
|
|
|
Fuzuliye
|
 |
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2007, 12:13:13 ÖÖ » |
|
her şeyi adminden beklemeyelim 
|
|
|
|
|
|
"Dünya gene de dönüyor!" Galileo Galilei
|
|
|
GENÇ-FB
Newbie
|
 |
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2007, 10:05:23 ÖS » |
|
arzu yılmaz hocam soru çeşitliliği açısından güzel sorular. sağol.
bencede çok güzel soruyor çözmeside harikaa bir biz biliriz bu sorulardan neler çektiğimiziii yinede teşekkürler arzu hocamm....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fuzuli61
|
 |
« Yanıtla #21 : Aralık 15, 2007, 12:09:02 ÖÖ » |
|
ADI: SOYADI: NO: 2007–2008 ÖĞRETİM YILI SIDIKA HANIM LİSESİ 9. SINIFLAR TÜRK EDEBİYATI DERSİ 1.DÖNEM 2.YAZILI
SORULAR S.1. Aşağıdaki cümlelerin karşısına yargılar doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazınız. ( 15 p) Bir devlet veya din adamını öven divan edebiyatı nazım şekline gazel denir. ( ) İki mısralık nazım birimine beyit denir. ( ) Cansız varlıklara ve hayvanlara insan özelliği kazandırma sanatına eğreltileme denir. ( ) Şiirde imgeye farklı duygu ve düşünceler dile getirilirken başvurulur. ( ) Divan edebiyatı şiirinde hece ölçüsü kullanılmıştır. ( ) S.2. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun şekilde doldurunuz. (15 p) Şiirin ortaya çıktığı döneminden izler taşımasına ………………………….denir. Mısralarda aynı ünsüzlerin tekrarlanmasından oluşan ahenge …………………denir. Hecelerin açıklık kapalılık ilkesine dayanan ölçüye ………………….denir. İki dörtlük iki üçlükten oluşan on dört dizeli batı şiirine …………… denir Hece ölçüsüyle yazılan ve belirli bir ezgiyle söylenen halk şiirine …………….denir. S.3. Aşağıdaki şiirlerin nazım birimi nedir? Karşılarına yazınız. (15 p) Aşk bir şem’-i ilahidir benüm pervanesi Şevk bir zencirdür gönlüm anın divanesi Hayali Uzun ince bir yoldayım Gidiyorum gündüz gece Bilmiyorum ne haldeyim Gidiyorum gündüz gece AŞIK VEYSEL Karda yürüyorum izler bırakmadan Ahmet TELLİ S.4. Aşağıdaki beytin hecelerini aruz ölçüsüne göre gösteriniz. (açık ve kapalı hecelerini gösteriniz)(10 p) “Süzme çeşmün gelmesün müjgan müjgan üstine
Urma zahm-ı sineme peykan peykan üstine
S.5. Aşağıdaki dizelerdeki söz sanatını bularak bu sanat hakkında bilgi veriniz. (10 p.) “Yunus gibi deniz içinde balık olsam Yusuf gibi kuyu içinde vatan tutsam Yakup gibi Yusuf için çok ağlasam Bu iş ile ya Rab seni bulur muyum?” S.6. Bu şiirde kullanılan imgelerden ikisini gösteriniz (10 p.) Sen geldin benim deli köşemde durdun Bulutlar geldi üstünde durdu Merhametin ta kendisiydi gözlerin Merhamet saçlarını ısaltan sessiz bir yağmurdu
S.7. Aşağıdaki şiiri zihniyet bakımından değerlendiriniz. (Yazıldığı dönemin sosyal yaşamı ve inanışları hakkında neler söylenebilir?) (10 p.) Kah girip havuzun kenarında dolaşalım Kah gelip lale sümbül seyrederek hayran olalım Kah şarkı söyleyip kah gazel okuyalım Selvi boylum yürü Sadabad’a gidelim NEDİM S.8. Aşağıdaki şiirin kafiyelerini ve ölçüsünü bulunuz. (15 p) Leyla gelin oldu, Mecnun mezarda Bir susuz yolcu yok şimdi dağlarda Ateşten kızaran bir gül arar da Gezer bağdan bağa çoban çeşmesi NOT: Süre bir ders saatidir. Değerlendirmede kâğıt düzeni yazının güzelliği İmla ve noktalama kurallarına uyma göz önünde bulundurulacaktır. BAŞARILAR 07.12.2007 İsmail ÇAKIR Ders Öğretmeni
|
|
|
|
|
|
NE KADAR SULARSAN SULA KESER SAPI FİDAN OLMAZ...
|
|
|
|
fuzuli61
|
 |
« Yanıtla #22 : Aralık 15, 2007, 12:20:26 ÖÖ » |
|
arkadaşlar şunu da hatırlatmakta yarar var sanırım. bu siteyi sadece biz ziyaret etmiyoruz. öğrencilerimizin de buralara ulaşma imkanları olduğunu unutmayalım. geçen buradan aldığım bir soru öğrencimin dikkatini çekmiş olmalı ki "soruları internetten mi aldnız" diye bi soru sordu. geçiştirmesi biraz zor oldu ama...... 
|
|
|
|
|
|
NE KADAR SULARSAN SULA KESER SAPI FİDAN OLMAZ...
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #23 : Aralık 19, 2007, 06:43:50 ÖS » |
|
Evet, öğrenciler de takip ediyorlar. Dikkatli olun arkaşlar. Biraz değişiklik yaparak sorabiliriz. Gerçi buradaki sorulara çalışsalar her şeyi öğrenmiş olurlar. Çünkü cevapları yok.  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raiş
|
 |
« Yanıtla #24 : Ocak 11, 2008, 08:28:16 ÖS » |
|
modern şiir geleneğinin özellikleri nelerdir? koşma ve gazelin özelliklerini yazınız? nedim,baki,fuzuli,şeyh galip ,nef'i nin etkilendiği akım ve özellikleri gelenlikle hocalar bir parça verip söz sanatlarını(iğretileme,hüsnü talil, telmih,tenasüp..........)bulunuz derler bunun yanı sıra bir şiir verir ve nazım şekli,nazım birimi,kafiye şeması,şiir türü ........vb sorularla daha çok karşılaşırız. genellikle
|
|
|
|
|
|
söLéDikLérimDén çok sakLaDıkLarımDa sakLıyım .. wé qizLéDikLérimDé qizLiyim .. ßéni anLamak iÇin konu$tukLarımDan çok sustukLarıma kuLak wérin
|
|
|
nevincervat
Newbie
|
 |
« Yanıtla #25 : Mart 12, 2008, 11:29:41 ÖÖ » |
|
1- SORULARI ÖĞRENCİLERİN ALMASINA NASIL ENGEL OLACAKSINIZ? 2- Yanıtları konmazsa bir anlamı yok bence. 3- Benim soru bankam çok güzel fakat paylaşmak konusunda endişelerim var.Her okulun öğrenci düzeyi farklı kolaycılık olsun diye kimi öğretmenler alıp öğrencilerine sorarsa haksızlık olmaz mı? Herkes ne öğretiyorsa onu sorsun diye düşünüyorum.Ne dersiniz???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edebiyat Öğretmeni
|
 |
« Yanıtla #26 : Mart 12, 2008, 04:24:19 ÖS » |
|
Hocam, müfredat aynı. Sadece üzerinde fazla durulan konular ders saatine göre değişiklik gösterebilir. Yoksa eğitimde eşitlik ilkesi zedelenir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fuzuliye
|
 |
« Yanıtla #27 : Mart 12, 2008, 07:45:51 ÖS » |
|
Benim öğrencilerim nete girip soruları alıp çalışırlarsa çok sevineceğim. Çünkü yan sıınıfa sorduğum soruları bile alma zahmetinde bulunmuyorlar çoğu. 
|
|
|
|
|
|
"Dünya gene de dönüyor!" Galileo Galilei
|
|
|
intercepter
Newbie
|
 |
« Yanıtla #28 : Mart 20, 2008, 06:16:16 ÖS » |
|
HELAL OLSUN BU KEMAL HOCAYA HOCAM SENİN GİBİ HOCALALAR OLSA BU DÜNYADA ÇOCUKLAR SINIFTA KALMAZ BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM HOCAM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|