EdebiyatOgretmeni.Net Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 10:24:37 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: TÜRK KAVMİNE GÖNDERİLEN PEYGAMBER  (Okunma Sayısı 4003 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kayraca
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2010, 08:33:45 ÖÖ »

Mısır Kralı Mukavkis, Peygamber Efendimize dört Cariye(taze genç kız) gönderir. Bu dört kızın Türk Sahabi oldukları beyan edilmektedir. Dedesi İbrahim’in geleneğine uyan Hz. Muhammed, Mariye İsimli Türk Kızı ile evlenir.

mariye dedıgınız baska kaynaklarda marya olarak geçer ve kıpti kökenli hristiyandır.

**BİR GÜN DÜNYAYA AİT BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP BENİM BÜYÜK BİR DERDİM VAR DEME...DERDİNE DÖNÜP BENİM BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE.**
Çamur
Bölüm Yetkilisi
VIP Üye

Sessizliğin sırrı, dudaklarında. ..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2010, 11:50:27 ÖÖ »

Naprev Hocam, açıkçası cevabınızı okumaya başladığımda sizden gerçekten açıklayıcı, mantıklı yorumlar hatta bu yazıdaki "mantıksızlığı" çözecek veya en azından gösterecek cümleler bekliyordum. Ama ne yazık ki bu yazıyı "romantik bir çaba, abuk sabuk rakamlar, deli saçması" olarak değerlendirmenin yanında tüm yazılanların yanlış olduğuna dair bir kanıt da vermemişsiniz. Tamamen hissi bir yaklaşımla yorum yaptığınızı düşünüyorum. Belki dediğiniz gibi tamamen asılsızdır bu yazı. O ayrı bir konu. Yalnız şöyle bir durum da var ki Kur'an-ı Kerim'de tarihteki yaşanmış olayların tarihlerini bulmaya başladılar, bundan haberdar olduğunuza eminim. İnanıyorum demiyorum ama bunu bilimsel bir uğraş haline getirenler var ve yazılan kitapları okuduğumuz zaman gerçekten ulaşılan tarihlerle olayların oluş tarihleri birbirine uyuyor. Bu 19 sayısı için de neden aynı şey söz konusu olmasın ki... Kesinlikle ukalalık etmek ya da hocam sizi kızdırmak gibi bir niyetim yok ama sizden daha inandırıcı yanıtlar beklerdim doğrusu.

Ölümünün üzerinden taaa 72 sene geçtikten sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada?
meryemozcan
Site Yöneticisi
VIP Üye

Güzel olan sevgili değildir,sevgili olan güzeldir

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2010, 12:51:56 ÖS »

Naprev hocamın düşüncelerine göre Türklere bir peygamber gönderilmemiştir. Dünya tarihine nizamıyla töresiyle ahlaki vasıflarıyla yön veren bir millet Allah tarafından haşa unutulmuş bir kavimdir demek ki buna inanma da bana göre deli saçması bir düşünce ve inanıştır.

Allahım bizi bize bırakma , bizi bizsiz bırak ama bizi sensiz bırakma ...
Lâle
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 31, 2010, 02:22:38 ÖS »

Şüphesiz Biz seni, hak ile bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik Hiç bir ümmet yoktur ki, içinde bir uyarıcı gelip-geçmiş olmasın. (Fatır Suresi, 24)

--------------------------------------------------------------------------------
Andolsun, Biz her ümmete: "Allah'a kulluk edin ve tağuttan kaçının" (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün. (Nahl Suresi, 36)

--------------------------------------------------------------------------------
Kendisi için bir uyarıcı olmaksızın, biz hiçbir ülkeyi yıkıma uğratmış değiliz. (Şuara Suresi, 208)

---------------------------------------------------------------------------------

Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin.(İbrahim Suresi, Ayet: 4)

naprev
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 02, 2010, 10:57:28 ÖS »

Arkadaşlar şaka falan yapmıyorsunuz değil mi? Şakaysa tamam ama, yazılanları okudunuz mu gerçekten? Sorular sorarak anlamaya çalışalım isterseniz? Türklere gönderilmiş bir peygamber olsun mu istiyoruz? Bunu istemenin herhangi bir sakıncası yok. Romantik yaklaşım diye bu nedenle diyorum zaten. Kendilerine peygamber gelmiş veya içlerinden peygamber çıkmış kavimler çok da yücelmiş kavimler falan değil. Araplar'ın, İsrailoğulları'nın, Lut kavminin vs durumu ortadadır. Türklerin, son Peygamber'in dışında peygamberleri yoktur. 'Yoktur' derken, elimizde buna işaret eden hiçbir dini ve tarihi bilgi yoktur demek istiyorum. Bu, uzayda insana benzer yaratıklar var mıdır sorusuna benzer. 'Yoktur' deme imkanımız yok ama, vardır demek için de elimizde hiçbir bilgi yoktur. Konu ile ilgili yazılanlar yarı hayal ve yarı da belgesiz tahminlerden ibarettir.

Kur'an'da geçen, 'biz peygamber göndermedikçe azap etmeyiz' benzeri ayetlerden, zorunlu olarak, 'Türklere özel gönderilmiş bir peygamber vardır' sonucu çıkmaz. Hadi çıkar diye düşünsek bile, bundan öte bir adım dahi atamayız ve Türklerin peygamberi şudur, yok o değidir budur falan gibi spekülasyonlar yapamayız. Hadi yapabiliriz diyelim ama, ciddi bir şey yaptığımızı iddia edemeyiz. Hiçbir sonuç almamız mümkün değildir. Bilgisiz, belgesiz bir iddia ne işe yarar ki?
Lâle
Site Yöneticisi
VIP Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2010, 11:24:58 ÖS »

Naprev bir konuda haklı.Genelde azan kavimlere gönderilmiştir peygamberler.İsrailoğulları en fazla peygamber gönderilen kavimdir ki hiç de iyi bir şöhrete sahip değildir.Ancak bu Türklere hiç peygamber gelmemiştir anlamı taşımaz.Bir peygamber bizi ıslah etmek için yeterlidir zannımca. Sırıtan
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM